Ötödik alkalommal tüntették ki a védőnőket

Ötödik alkalommal tüntették ki a védőnőket

2023. április 18. 10:00

Immár ötödik alkalommal tüntették ki azokat a védőnőket, akik munkájuk során elkötelezetten segítik a várandós és szoptatós kismamákat, újszülötteket, mindemellett páratlan kitartással és hivatástudattal segítenek a meddőnek látszó pároknak, hogy eljussanak a várva várt gyermekáldáshoz. A kitüntetést idén Juhász Lászlóné, Havasiné Ádámszki Emília és Gitidiszné Gyetván Krisztina védőnők vehették át.

Részletek
Minőségi élet márpedig létezik a látássérülteknek is!

Minőségi élet márpedig létezik a látássérülteknek is!

2023. április 16. 12:00

Régiónkban három városban elérhető az a szolgáltatás, amellyel a látássérültek mindennapjait próbálják könnyebbé, élhetőbbé, önállóbbá tenni. Három megyében, három irodában dolgozik az a csapat, amelynek tagjai hivatásuknak tekintik a látásukban erősen korlátozott, vagy vak emberek támogatását. Céljuk, hogy ők is tudjanak úgy élni, mint ép látású embertársaik: el tudják magukat látni külső segítség minimális igénybevétele mellett, s akár egy vasárnapi ebédet is meg tudjanak főzni családtagjainak. A Dél-alföldi Rehabilitációs Központ a látássérült embereknek nyújt szolgáltatásokat. Szakmai vezetője Nagygyörgy Éva. Vele beszélgettünk.

Részletek
Megkezdte működését az egynapos sebészet Kecskeméten

Megkezdte működését az egynapos sebészet Kecskeméten

2023. április 4. 19:00

Új, kétszintes, 2890 négyzetméter alapterületű egynapos sebészeti ellátást nyújtó egység épült fel az Országos Kórházi Főigazgatóság által megvalósított fejlesztés keretében a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kecskeméti, Nyíri úti telephelyén. A beruházás 10,968 milliárd forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból valósult meg. Az új épületben az első beavatkozást április 4-én, kedden már el is végezték.

Részletek
Februári véradások

Februári véradások

2023. február 12. 09:00

Februárban is szervez véradást a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Megújul az ügyeleti rendszer, 1830 lesz a hívószáma

Megújul az ügyeleti rendszer, 1830 lesz a hívószáma

2023. január 30. 14:00

Az új ügyeleti rendszert februártól először Hajdú-Biharban, majd márciustól Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vezetik be. Az Országos Mentőszolgálat főigazgatója részletesen beszélt a rendszer kialakításának hátteréről, működéséről és arról, hogy a betegek milyen változásokra számíthatnak 2024 februárjáig.

Részletek