Félegyházán is oltanak

Félegyházán is oltanak

2021. február 21. 08:00 | Koronavírus

Kiskunfélegyházán is javában tart már a COVID-19 elleni oltóanyagok beadása. Dr. Patkós Róbert háziorvostól megtudtuk, hogy harmadik hete oltanak a háziorvosi körzetekben, valamint a kecskeméti és félegyházi oltópontokra is küldenek pácienseket. Jelenleg a Pfizer/BioNTech oltóanyaggal a 60 év felettieket, az AstraZeneca készítményével pedig a 18-60 év közötti krónikus betegeket oltják. A félegyházi oltóponton a Pfizer készítményét, Kecskeméten a Szputnyik V vakcinát adják ebben az időpontban. Ez utóbbit azok a 60 év feletti személyek kapják, akiknek nincs krónikus betegsége.

Részletek
Köszönjük dr. Lown!

Köszönjük dr. Lown!

2021. február 17. 17:30

Kilencvenkilenc éves korában elhunyt dr. Bernard Lown, litván származású amerikai orvos, kardiológus, az első megbízható defibrillátorkészülék kifejlesztője.

Részletek
Ha rossz helyre születsz, lőttek az egészségednek

Ha rossz helyre születsz, lőttek az egészségednek

2021. február 20. 08:00

Soha nem született olyan átfogó jelentés a magyar gyerekek egészségi állapotáról és betegségeiről, mint ami most jelent meg a KRTK Közgazdaság-tudományi Intézet kutatóitól. Túl rövid szoptatás, fejlődési rendellenességek, rossz fogak, egészségtelen táplálkozás, és főleg: hatalmas különbségek a szegényebb és gazdagabb családok gyerekei között. Adatokon keresztül mutatjuk be, milyen kórképeket fest Magyarországról az egészségügyi statisztika.

Részletek
Valentin-napi nyereményjáték az Országos Vérellátó Szolgálatnál

Valentin-napi nyereményjáték az Országos Vérellátó Szolgálatnál

2021. február 7. 16:00

A Valentin-nap nem csupán az ajándékozásról, hanem a közös emlékekről szól. A Valentin-nap nem csak a szerelemről, hanem az emberi kapcsolatokról is szól. Tegye felejthetetlenné a Valentin-napot egy közös élménnyel! Adjon vért többedmagával, legyen akár a szerelme, barátja, családtagja, lepjék meg véradásukkal egy vérre szoruló, gyógyuló embertársukat és raktározzák el ezt a közös emléket!

Részletek
Megkezdődött a védőoltás szociális otthonainkban

Megkezdődött a védőoltás szociális otthonainkban

2021. január 29. 17:30

A félegyházi szociális otthonok lakóinak 94 százaléka kapja meg a koronavírus elleni védőoltást január 29-én és 30-án. Az oltás megkezdése előtt a gondozók részletes tájékoztatást adtak az időseknek ennek szükségességéről. Magyariné Tóth Erika intézményvezető elmondta, hogy a felvilágosító filmeket és tájékoztatókat nagyon jól fogadták a gondozottak. Sok kérdést is feltettek ezzel kapcsolatban, amire megnyugtató válaszokat kaptak. A hozzátartozók is segítették őket ebben a döntésben, bízva abban, hogy mielőbb lehetővé válik a személyes találkozás. A védőoltásokat február 20-án és 21-én ismétlik meg, és remélhetőleg március elsején megszüntethető lesz a látogatási tilalom.

Részletek
Egészséges Bács-Kiskunért – Szűréssel az egészség megőrzéséért

Egészséges Bács-Kiskunért – Szűréssel az egészség megőrzéséért

2021. január 26. 12:00

Ha az egészségről gondolkodunk, megkerülhetetlen a prevenció, azaz a megelőzés fogalma. A betegségek nagy része elkerülhető, de szinte mindegyik gyógyítható is lenne, ha időben felismernénk az arra utaló jeleket. Ennek eszközei a szűrővizsgálatok, amelyek mindenki számára hozzáférhetőek, csak egy kis odafigyelés, tudatosság, döntés kérdése, hogy élünk-e a lehetőséggel. A szervezett és ajánlott szűréseken való részvétel ingyenes és életet menthet. A szervezett szűrések alkalmával az érintettek személyes meghívót kapnak a térítésmentes vizsgálatra.

Részletek
Felelős egyéni döntések gyorsíthatják a járványhelyzet javulását

Felelős egyéni döntések gyorsíthatják a járványhelyzet javulását

2021. január 22. 12:00

A Korond utcai Egészségközpontban múlt év márciusában, a COVID-járvány megjelenését követően haladéktalanul kialakították azt az eljárásrendet, amit azóta is érvényben tartva sikerült megőrizni a betegek és az intézmény egészségügyi dolgozóinak biztonságát. Dr. Patkós Róbert félegyházi háziorvossal, az Egészségközpont orvosigazgatójával a tapasztalatokról és kilátásokról beszélgettünk.

Részletek
Véradó lettem!

Véradó lettem!

2021. január 22. 10:00

Vannak dolgok, amiben későn érő típus vagyok. Sőt, sokszor halogatok olyan dolgokat, amik már napok, hetek, hónapok óta cirkulálnak az agyamban és tudom, hogy a lelki nyugalmam érdekében meg fogom őket csinálni, de valami miatt mégis azt gondolom, hogy a holnap ideálisabb rá, mint a ma.

Részletek