Erős parlagfűszezon közeleg

Erős parlagfűszezon közeleg

2020. augusztus 24. 10:00

Csúszik, de idén sem marad el a parlagfűszezon, és bár a fertőzött területek nem nagyobbak a korábbi évekhez képest, mégis több pollen várható a magasabb növények miatt.

Részletek
Hírek a városi kórházból

Hírek a városi kórházból

2020. augusztus 11. 15:00

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kiskunfélegyházi Telephelye tájékoztatja a lakosságot a szűrőponttal, a rendelési idők átmeneti változásával és a magánrendeléseken kapott beutalókkal kapcsolatban. 

Részletek
Lágylézer-terápia a megyei kórházban

Lágylézer-terápia a megyei kórházban

2020. július 30. 17:00

Számos probléma esetén hatékony megoldás az a lágylézer-terápia, amelyhez a készüléket a Poli-Farbe Vegyipari Kft. támogatásával vásárolta meg a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház a Fizio- és Mozgásterápiás Osztály számára.

Részletek
Kutatás: negyedévente cseréli a fogkeféjét a magyar

Kutatás: negyedévente cseréli a fogkeféjét a magyar

2020. július 31. 16:00

A magyarok harmada évente mindössze egyszer megy fogorvoshoz, a fogkeféjét pedig csak negyedévente cseréli – derült ki egy friss kutatásából. A felmérés szerint a szájhigiénés kérdéseikkel a válaszadók ugyan jellemzően szakemberekhez fordulnak, ennek ellenére fogorvosi rendelőbe sokan csak akkor mennek, amikor már nagy a baj. A kutatás arra is rámutatott, hogy a kitöltők mintegy harmada még sosem volt fogkőleszedésen, a leggyakoribb fogászati probléma pedig a fogszuvasodás, a fogínyvérzés, valamint a rossz lehelet.

Részletek
Sokan jelentkeztek az egészségügyi szűrésekre

Sokan jelentkeztek az egészségügyi szűrésekre

2020. július 27. 12:00

Az ország legnagyobb egészségügyi szűrőkamionja érkezett Kiskunfélegyházára július 26-án, az Egészségközpont elé, a Magyarországot átfogó egészségvédelmi szűrőprogram keretében. A szakemberek 38 átfogó vizsgálattal, látványos anatómiabemutatóval, dietetikai tanácsadással és elsősegélynyújtási ismeretek bemutatásával várták az érdeklődőket. Az ingyenes vizsgálatokat a félegyháziak örömmel fogadták.

Részletek
BENU szűrőnap Félegyházán

BENU szűrőnap Félegyházán

2020. július 24. 14:00

Ismét Kiskunfélegyházára érkezik Magyarország legnagyobb egészségügyi szűrőkamionja. Július 26-án, vasárnap 9 és 16 óra között érhető el az ingyenes vizsgálat a Korond utcában, az Egészségközpont előtt.

Részletek
Júliusi véradások

Júliusi véradások

2020. július 17. 08:00

Júliusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
A gyógyítás az életük

A gyógyítás az életük

2020. július 10. 20:30

Július elseje minden évben a magyar egészségügy ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, akit az anyák megmentőjeként ismernek. Kiskunfélegyházán ezúttal július 10-én ismerték el a kórházi és egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját a városi kórházban rendezett ünnepségen.

Részletek
3+1 városi legenda a margarinról

3+1 városi legenda a margarinról

2020. július 12. 16:00

Miért választják a hangyák a vajat a margarin helyett? Érdemes a zsírokat száműzni a táplálkozásunkból, hogy ne hízzunk el? Tényleg csak egy hajszál különbözteti meg a margarint a műanyagtól? Rengeteg mítosz terjeng a gyakran démonnak kikiáltott margarin kapcsán, de most segítünk megfejteni a városi legendák hátterében álló magyarázatokat.

Részletek