Hirdetés
Generációk összezárva

Generációk összezárva

2020. április 11. 08:00 | Koronavírus

Nem túlzás azt állítani, hogy a COVID-19 járvány hatására felborult az egész társadalom élete. A diákok ezentúl otthon tanulnak, a munkavállalók jelentős része home-office munkavégzés keretében szintén otthonról látja el munkahelyi feladatait, aki pedig ezt nem teheti meg, minden reggel szorongással indul munkába, félve a megfertőződéstől és attól, hogy esetleg hazaviheti a vírust.

Részletek
A madárinfluenza megjelent, de a baromfivágó még üzemel

A madárinfluenza megjelent, de a baromfivágó még üzemel

2020. április 5. 15:00 | Koronavírus

Az Integrál Zrt. baromfivágója a madárinfluenza megjelenése ellenére a korábbiakban megszokottak szerint folytatja a szárnyasok vágását, feldolgozását. Természetesen szigorúan csak olyan állományból fogadnak szárnyasokat, ahol bizonyítottan nem jelent meg a kór – tájékoztatta a Félegyházi Közlönyt Vajda Tamás, a cég főosztályvezetője. Próbálnak humánusan eljárni, folyamatosan ütemezni a munkát. A dolgozók mindennél szigorúbban betartják a higiéniai szabályokat. Abban azonban bizonytalanok, hogy ez meddig tartható így, ha kiterjedtebb lesz a járvány – tette hozzá.

Részletek
Jelentősen egyszerűsödik a maszkok átvétele

Jelentősen egyszerűsödik a maszkok átvétele

2020. április 5. 08:00 | Koronavírus

Tisztelt Félegyháziak! Eddig több mint 6000 maszkot juttattunk el a félegyházi lakosoknak, és még további 6000 maszk varrásához elég anyaggal rendelkezünk. Jelenleg napi szinten 800 maszkot készítenek kollégáim és a civil segítők. Az egész város nevében köszönöm a munkájukat! A háziorvosok, fogorvosok és asszisztenseik részére magasabb védelmet nyújtó FFP2 maszkokat vásároltunk.

Részletek
Filléres kézfertőtlenítőt dobott piacra a MOL

Filléres kézfertőtlenítőt dobott piacra a MOL

2020. április 4. 16:00 | Koronavírus

Itthon hetek óta hiánycikknek számít a kézfertőtlenítő, éppen ezért múlt héten az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy mostantól a MOL is átáll ezek gyártására. A Pénzcentrumnak sikerült is vásárolnia egyet a termékből egy pesti patikában, de nagy valószínűséggel csak véletlenül, mert még nem lehetne kereskedelmi forgalomban.

Részletek
Véradás a Szakmaköziben

Véradás a Szakmaköziben

2020. április 20. 08:00 | Koronavírus

Április 22-én, szerdán 13.30 és 17.30 között a Szakmaközi Művelődési Házba szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki több mint 30 napja nem járt külföldön, betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Hírek a megyei kórházból

Hírek a megyei kórházból

2020. április 3. 14:00 | Koronavírus

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi célra kijelölte és kötelezte a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházat, a koronavírus okozta fertőzéssel érintett, a területi ellátási kötelezettségébe tartozó települések lakosainak vizsgálatára és az igazolt betegek ellátására. A betegbiztonság érdekében az intézmény haladéktalanul megkezdte a felkészülést a koronavírus (COVID-19) fertőzéssel érintett betegek fogadására, izolálására, ellátására.

Részletek