Új kezelések és komfortosabb szobák is elérhetőek a félegyházi kórházban

Új kezelések és komfortosabb szobák is elérhetőek a félegyházi kórházban

2023. október 14. 08:00

Új szakorvosokkal bővült a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kiskunfélegyházi Telephelye járóbeteg-szakellátásának csapata, korszerű eszközökkel és kezelésekkel gazdagodott a rehabilitációs gyógyászati részleg, a fekvőbeteg-ellátásban pedig magasabb komfortfokozatú szobák váltak elérhetővé. Mindezekről dr. Körtvélyessy András, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kiskunfélegyházi Telephelyének vezetője számolt be lapunknak.

Részletek
Nobel-díjat kapott Karikó Katalin

Nobel-díjat kapott Karikó Katalin

2023. október 2. 20:10

A Svéd Királyi Tudományos Akadémia bejelentése szerint 2023-ban Karikó Katalinnak és Drew Weissmannak ítélték az orvosi Nobel-díjat az mRNS technológia kifejlesztéséért. Karikó Katalin az Egyesült Államokban élő magyar biokémikus, a Pennsylvaniai Egyetem orvosi karának adjunktusa 1989-ben került a Pennsylvaniai Egyetemre, ahol huszonnégy évig kutatott. 1997-től dolgozik együtt Drew Weissman immunológussal. Az mRNS technológia alapján kidolgozott vakcinák emberek millióinak életét mentették meg a koroanvírus-járvány idején.

Részletek
Rekordösszegű adomány a vármegyei kórháznak a Duna Aszfalt Zrt.-től

Rekordösszegű adomány a vármegyei kórháznak a Duna Aszfalt Zrt.-től

2023. szeptember 22. 17:30

A Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány a megalapítása óta a legmagasabb összegű, 30 millió forint-támogatásban részesült a Duna Aszfalt Zrt.-nek köszönhetően, amely nem először támogatja a Bács-Kiskun vármegyei egészségügyet. Legutóbb a koronavírus-járvány idején támogatták a védekezést. Az adományból az alapítvány ezúttal a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház számára két nagy értékű, korszerű eszközt vásárolt.

Részletek
Egészségnap a libafesztivál alatt

Egészségnap a libafesztivál alatt

2023. szeptember 7. 10:00

Évek óta követve a hagyományokat, a kiskunfélegyházi libafesztiválon aktívan részt vesz a helyi Egészségfejlesztési Iroda szűrővizsgálatokkal, prevenciós előadásokkal, bemutatókkal. Szeretettel várnak minden érdeklődőt idén is, szeptember 9-én, szombaton 10 és 15 óra között a Móra Ferenc Művelődési Központ első emeletén.

Részletek
Egyre több a gerincbeteg Magyarországon

Egyre több a gerincbeteg Magyarországon

2023. szeptember 4. 14:00

A MozgásKlinika új felmérése abban segít, hogy valós képet kapjunk a hazai mozgásproblémákról. Összesen 1002 embert kérdeztek meg, a válaszadók több mint fele ülőmunkát végez, 56 százalékuk régóta fennálló mozgásszervi problémával küzd. A válaszokból az is kiderül, hogy a Covid-járvány is sokat rontott az emberek általános egészségi állapotán: a felmérésben résztvevők 30%-a azóta kis mértékben meghízott és több mint felük mozgásszervi panaszokkal is küzd.

Részletek