Egészségnap és tüdőszűrés Félegyházán

Egészségnap és tüdőszűrés Félegyházán

2022. május 18. 10:00

A két ingyenes rendezvény a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat, az Egészséges Félegyházáért Egyesület és az Egészségfejlesztési Iroda közös szervezésében valósul meg május 20-án, pénteken 10 és 15 óra között városi sportcsarnok aulájában és parkolójában.

Részletek
Eboltás lesz Félegyházán

Eboltás lesz Félegyházán

2022. május 20. 17:00

A 164/2008. (XII.20.) FVM rendelet értelmében Kiskunfélegyháza város közigazgatási területén az alábbi helyszíneken és időpontokban lesz eboltás. Az ebek veszettség elleni védőoltása kötelező. Ennek díja 5.000 forint, amely a kötelező féregtelenítést is tartalmazza.

Részletek
Az SMA szűrési lehetőségei

Az SMA szűrési lehetőségei

2022. április 24. 16:00

Három évvel ezelőtt vált országszerte ismertté egy genetikai eredetű betegség, a spinális izomatrófia (SMA), amikor hatalmas gyűjtés indult egy SMA-beteg kisfiú génterápiás kezelésének finanszírozására. Az eltelt három évben számos változás történt: tavaly április óta az állam ingyenesen nyújtja az SMA-kezelést azoknak a magyar gyermekeknek, akiknek ez orvosilag ajánlott, és hamarosan indul az az állami SMA-mintaprogram is, amelyben szülői beleegyezéssel minden újszülöttnél megnézik a sarokvérből vett vércseppből, hogy a kisbaba SMA beteg-e.

Részletek
Szív ultrahang lesz az 1 százalékokból

Szív ultrahang lesz az 1 százalékokból

2022. május 16. 16:00

2021 óta a kiskunfélegyházi városi kórház támogatására hivatott „Egészségért Közalapítvány a Kórházért” Közhasznú Szervezet számára is felajánlható az szja 1 százaléka. Az erről való rendelkezést köszönettel veszik és örömmel fogadják, ugyanis a befolyt pénzből a kardiológiai rehabilitációs osztályon működő szív ultrahang készüléket szeretnék lecserélni egy modernebb, korszerűbb eszközre.

Részletek
Ma van az egészségügyi világnap

Ma van az egészségügyi világnap

2022. április 7. 08:00

1948. április 7-én az ENSZ szakosított intézményeként megkezdte működését az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Erre az eseményre emlékezünk az egészségügyi világnapon. A világszervezet célja a nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összehangolása.

Részletek
Ingyenes diétás tanácsadás

Ingyenes diétás tanácsadás

2022. január 29. 08:00

Díjmentes lehetőséget kínál a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda mindazoknak, akiknek valamilyen étkezési, diétás tanácsadásra van szükségük. Csütörtökönként ingyenes konzultációra nyílik lehetőség a Korond utcai irodában, az Egészségközpont negyedik emeletén, ahol Szalontai Enikő dietetikus várja az érdeklődőket.

Részletek