Mentőautóra gyűjt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat  

Mentőautóra gyűjt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat  

2021. december 13. 14:00

A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Az összegyűlt pénzt az OMV megduplázza, az összeget mentőautó megvásárlására használja fel a segélyszervezet. 

Részletek
Elkezdődik az újszülöttkori SMA-szűrés programja

Elkezdődik az újszülöttkori SMA-szűrés programja

2021. november 27. 12:00

Az emberi erőforrások minisztere utasítására az Emmi egészségügyért felelős államtitkársága kidolgozta a gerincvelői-izomsorvadás (SMA) újszülöttkorban történő szűrésének szakmai koncepcióját, és biztosítja a mintaprogram megvalósításához szükséges forrást.

Részletek
Ma van a koraszülöttek világnapja

Ma van a koraszülöttek világnapja

2021. november 17. 15:00

2011 óta november 17-e a koraszülöttek világnapja. Ezen a napon a koraszülöttek életéért vívott küzdelemre hívják fel a figyelmet, és azt a hitet is szeretnék erősíteni, hogy ma már a koraszülöttekből is lehetnek egészséges felnőttek.

Részletek
Közeleg a cukorbetegség világnapja

Közeleg a cukorbetegség világnapja

2021. november 12. 16:00

Korunk népbetegsége lett a diabétesz. Becslések szerint 2030-ra akár a félmilliárdot is elérheti a cukorbetegek száma a Földön. Magyarországon másfél millióan szenvednek az inzulin hiányától, közülük 800 ezren kényszerülnek arra, hogy szigorú szabályok szerint alakítsák az életmódjukat. A november 14-i világnapot a szakértők 2021-ben is igyekeznek felhasználni, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy kellő körültekintéssel az olyan súlyos tragédiák is elkerülhetővé válhatnak, mint például a cukorbetegség miatt szükséges amputáció.

Részletek
Novemberi véradások

Novemberi véradások

2021. november 10. 16:00

Novemberben is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Teljeskörű látogatási tilalom a városi kórházban

Teljeskörű látogatási tilalom a városi kórházban

2021. október 29. 15:00 | Koronavírus

Teljeskörű látogatási tilalom lép életbe október 30-án, szombattól a kiskunfélegyházi városi kórházban. Kérik, hogy hozzátartozójukkal elsősorban telefonon tartsák a kapcsolatot. A látogatási tilalom alatt a súlyos állapotú beteg hozzátartozója látogatási engedélyt kérhet, aminek jogosságának megvizsgálása után a telephelyvezető főigazgató helyettes adhat ki. Engedéllyel is csak naponta egy hozzátartozónak engedik meg a látogatást, maximum 15 percre, kizárólag a megszokott látogatási időben. A látogatónak védettségi igazolvánnyal, vagy 48 órán belüli PCR teszttel kell rendelkeznie. A beteget megilleti az egyházi személlyel való kapcsolattartás. Felhívják a figyelmet, hogy a látogatási tilalom alatt fokozott biztonsági ellenőrzés lesz érvényben.

Részletek
Az EFI iroda munkáját segíti az AVON

Az EFI iroda munkáját segíti az AVON

2021. október 21. 17:00

Egy mell mulázst, vagyis egy 3D-s, mellet imitáló plasztik eszközt adtak át az AVON Cosmetics Hungary Kft. képviselői, Zubányné Fehér Szilvia, divízióvezető, Dörmőné Szolnok Melinda, zónamenedzser és Fülöp Piroska koordinátor Tóth Katalinnak, a kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda vezetőjének október 21-én.

Részletek
Holisztikus Gyógyászati Tematikus Napok Kiskunfélegyházán

Holisztikus Gyógyászati Tematikus Napok Kiskunfélegyházán

2021. október 21. 15:30

A NATURAL HEALTH – Az egészségért a természeti örökség védelmével projekt keretében 3 tematikus napot szerveztünk Kiskunfélegyházán. A Móra Ferenc Gimnáziumban szeptember 13-án, a Platán Utcai Általános Iskolában szeptember 22-én, a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskolában pedig október 12-én tartottuk a programot.

Részletek
Megtévesztő másolat jelent meg egy tüdővitaminról

Megtévesztő másolat jelent meg egy tüdővitaminról

2021. október 30. 16:00

Szinte azonos összetevőkkel és hasonló hangzású névvel jelent meg egy R7 nevű tüdővitamin az eredeti Air7 nevű magyar találmány több mint egy évvel ezelőtti piaci bevezetése után. Az Air7 jogi lépéseket tesz a másolók miatt, ugyanis a konkurens nem csak jogvédelem alatt álló márkát használ, hanem ráadásul a rendelkezésre álló információk alapján megfelelő egészségügyi vizsgálatokat sem végeztek a készítménnyel.

Részletek
Októberi véradások

Októberi véradások

2021. október 12. 08:00

Októberben is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek