Május a vérnyomásmérés hónapja

Május a vérnyomásmérés hónapja

2019. május 17. 16:00

A Hypertonia Világliga (World Hypertension League) kezdeményezésére 2005 óta május 17-e minden évben a Hypertonia Világnapja, amely kórképpel kapcsolatos szakmai információkkal évről évre változatosan szervezett programok kapcsán kaphattak válaszokat kérdéseikre az érdeklődők. 2017-től a Hypertonia Világ Liga kezdeményezéséhez csatlakozott a Nemzetközi Hypertonia Társaság (International Society of Hypertension), mely a programban történő részvételre meghívta a Magyar Hypertonia Társaságot is. A globális programhoz kapcsolódva a Magyar Hypertonia Társaság 2017 és 2018 után az idén ismét mozgalmat hirdetett májusra (May Measurement Month 2019 – MMM19), amely a hypertonia veszélyeire, és a kellő időben történő felismerés és megelőzés fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.

Részletek
Júniusi véradások

Júniusi véradások

2019. május 10. 10:00

Júniusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Pályázati felhívás fogorvosi praxis betöltésére

Pályázati felhívás fogorvosi praxis betöltésére

2019. május 14. 11:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet Kiskunfélegyháza 2. számú fogorvosi körzetében területi ellátási kötelezettséggel működtetendő – jelenleg helyettesítéssel ellátott – vállalkozási formában történő ellátására.

Részletek
Kérdezze meg gyógyszerészét!

Kérdezze meg gyógyszerészét!

2019. április 15. 18:00

Tanácsadással egybekötött előadásra várja az érdeklődőket a kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda. Téma: magasvérnyomás-betegség a mindennapokban, gyógyszerész szemmel. Az ingyenes program április 16-án, kedden 17 órakor lesz a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A rendezvény előadója dr. Nánási Melinda, a Körpatika gyógyszerésze lesz.

Részletek
Szabad a tánc!

Szabad a tánc!

2019. április 10. 13:00

A kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda Szabad a tánc! címmel zenés-táncos foglalkozást indít a Móra Ferenc Művelődési Központban április 11-én, 16 és 17.30 óra között. Az ingyenes programra korosztálytól függetlenül bárki jelentkezhet, aki szeretné újra átélni a tánc örömét. A táncórák tematikája alkalmazkodik a résztvevők adottságaihoz, s olyan lépéssorokat tartalmaz, amely tánctudás nélkül is kivitelezhető. Fizikailag kíméletes mozgásforma, amely alkalmas a koordináció és a ritmusérzék fenntartására, a stresszoldásra és élesen tartja az elmét.

Részletek
Erdély kincseivel ismerkedtek a dózsások

Erdély kincseivel ismerkedtek a dózsások

2019. április 3. 16:00

A Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola tanulói élményekben gazdag utazáson vettek rész március 12-e és 16-a között Erdélyben a „Határtalanul” (HAT-18-01-0408) pályázat támogatásának köszönhetően a Kecskeméti Tankerületi Központ közreműködésével. A programokban bővelkedő kirándulás Petőfi Sándorhoz, az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeihez, valamint Erdély kulturális és természeti értékeinek megismeréséhez kapcsolódtak.

Részletek
Nordic walking – gyalogoljunk az egészségünkért Kiskunfélegyházán

Nordic walking – gyalogoljunk az egészségünkért Kiskunfélegyházán

2019. április 3. 11:30

Kifogások sokasága fogalmazódik meg bennünk, hogy miért nem kezdünk neki a rendszeres testmozgásnak. A sok elfogadható indok mellett azonban itt az alkalom, hogy éljünk egy olyan lehetőséggel, amivel az egyszerű sétálás egy jóval energiaigényesebb teljestest-edzéssé válik, s amely megszünteti az ülőmunka és mozgáshiány miatt kialakult ízületi fájdalmakat. A kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda szervezésében most ingyenes lehetőség nyílik a Nordic walking kipróbálására és közösségben történő rendszeres gyakorlására.

Részletek
Várják a véradókat a kossuthvárosi óvodába

Várják a véradókat a kossuthvárosi óvodába

2019. április 10. 15:00

Véradást tartanak a kossuthvárosi óvodában április 10-én, szerdán 17 óráig – tudtuk meg dr. Kiss Ákos Csabától. Az eredetileg a közösségi házba meghirdetett eseményt a jelentkezők nagy száma miatt tartják az óvodában. A térség önkormányzati képviselője – aki hivatását tekintve idegsebész főorvos – a vérhiány megelőzése érdekében kezdeményezte az eseményt. Ahogy fogalmazott: minden tőle telhetőt szeretne megtenni annak érdekében, hogy soha ne fordulhasson elő, hogy valakit ilyen okból nem tudnak megoperálni.

Részletek
Jó eséllyel gyógyítható az időben felfedezett tumor

Jó eséllyel gyógyítható az időben felfedezett tumor

2019. március 29. 10:00

Bács-Kiskun megyében három akkreditált emlőszűrő központ működik: Kecskeméten, Baján és Kiskunhalason. Mindenki a lakóhelye szerint illetékes központban tud vizsgálatra bejelentkezni. A rosszindulatú emlőtumor időben felfedezve, korszerű kezelésekkel, nagy eséllyel gyógyítható. Rendszeres szűrővizsgálattal – országosan – az emlőrák okozta halálozás 35-40 százalékos csökkenése érhető el.

Részletek