További részletek a kéknyelv-betegségről

További részletek a kéknyelv-betegségről

2014. október 23. 20:00

Tájékoztatom az érintett gazdálkodókat, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal állat-egészségügyi nemzeti referencia laboratóriuma kimutatta a kérődző állatokat megbetegítő kéknyelv-betegség előfordulását Csongrád megye és Bács-Kiskun megye déli részén. A betegséget vírus okozza, csak a kérődző állatok (szarvasmarha, juh, kecske, vadon élő kérődzők) fogékonyak a betegségre, a betegséget törpeszúnyogok terjesztik.

Részletek
Temetőkerti séta

Temetőkerti séta

2014. november 6. 08:45

Halottak Napja tiszteletére Kiskunfélegyháza történetéhez kapcsolódó nevezetes személyek nyughelyénél tart megemlékezést a Kiskun Múzeum Baráti Köre és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület.

Részletek
Hamis okiratok felhasználásával csaltak

Hamis okiratok felhasználásával csaltak

2014. október 21. 12:20

Vádemelést javasol a rendőrség csalás, bírósági végrehajtás akadályozása és hamis magánokirat felhasználása ügyében. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást indított bírósági végrehajtás akadályozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt R. P. Ernőné 58 éves fülöpjakabi lakos ellen.

Részletek
1989. október 23-a emlékére...

1989. október 23-a emlékére...

2014. október 23. 12:00

1989. október 23-án, a déli harangszó után, az Országház nevezetes erkélyéről, a köztársasági elnöki funkciót akkoriban gyakorló Szűrös Mátyás az egész Kossuth teret betöltő, lelkes tömeg előtt kikiáltotta a köztársaságot.

Részletek