Megújult a pusztatemplom

Megújult a pusztatemplom

2014. augusztus 27. 08:00

Kívül és belül is megújult a 80 éves bugaci Szent István templom, amit a vasárnapi búcsúi szentmise keretében szentelt és áldott meg dr. Bábel Balázs, a főegyházmegye érseke.

Részletek
Tájékoztató a Kemencei Ifjúsági Táborról

Tájékoztató a Kemencei Ifjúsági Táborról

2014. augusztus 26. 11:20

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tulajdonosa a Kemence, külterület 0205/4 helyrajzi számú ingatlannak, amely a 80-as és 90-es években Ifjúsági Táborként funkcionált, ám az utóbbi években az ismert okok miatt hasznosítása szünetelt. Az önkormányzat szeretné az ingatlant felújítani, korszerűsíteni, hogy az újra a Kiskunfélegyháziak pihenését szolgálhassa.

Részletek
Megérkeztek a gólyák a Szent Benedek Iskolába

Megérkeztek a gólyák a Szent Benedek Iskolába

2014. augusztus 25. 21:45

A tanév kezdetéig ugyan hátra van még néhány nap, a Szent Benedek Szakképző Iskola leendő első évfolyamos diákjai azonban hétfőn már birtokba vették az intézmény tantermeit, tornatermét és kollégiumát. No persze nem annyira szorgalmasak, hogy máris a matematika, fizika és egyéb tudományok tanulmányozásához kezdjenek. A gólyatáborban három napon keresztül megismerkednek egymással, tanáraikkal és azzal a környezettel, ahol szeptembertől néhány éven keresztül mindennapjaikat töltik.

Részletek
Móra Mártonnéra emlékeztek

Móra Mártonnéra emlékeztek

2014. augusztus 25. 14:30

Szolnokon, a Kőrösi úti római katolikus temetőben emlékeztek meg Móra Mártonné Juhász Anna halálának 90. évfordulójáról a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Emlékbizottság és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tagjai augusztus 23-án, szombaton, a Móra Emlékév jegyében.

Részletek
Folyamatos munkában a szárzúzó

Folyamatos munkában a szárzúzó

2014. augusztus 25. 08:55

Szinte megállás nélkül dolgozott a nyár folyamán az a szárzúzó gép, amellyel márciusban gyarapodott a városfenntartó szervezet eszközparkja. Több száz kilométeren tették rendbe a külterületi dűlőutak mentén a csalitos, bokros részeket. Elsősorban a gyűjtőutakra koncentráltak, de jutott energia a kevésbé forgalmas földutak és a tanyabejárók megtisztítására is. A munkálatok az ősz közepéig folytatódnak.

Részletek