Az időskori szellemi hanyatlás kezelhető

Az időskori szellemi hanyatlás kezelhető

2014. október 20. 15:50

A világszerte egyre súlyosabb népegészségügyi problémáról, a demenciáról tartott előadást a Csanyi úti Szociális Otthonban dr. Máttyássy Adrienn pszichiáter. Az idősek hónapja keretében megrendezett előadáson a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény gondozói, dolgozói, gondozottjai és hozzátartozóik is részt vettek. Az előadó a szellemi hanyatlással járó betegség időben történő felismeréséről, és megelőzésének lehetőségeiről, módjáról tájékoztatta a hallgatóságot.

Részletek
1956. október 23-a emlékére...

1956. október 23-a emlékére...

2014. október 23. 07:30

Az 1956-os forradalom Magyarország népének a diktatúra elleni forradalma és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharca, amely a XX. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A budapesti diákok békés tüntetésével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával fejeződött be november 10-én.

Részletek
Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő

2014. október 20. 17:00

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázatfigyelő szolgáltatása az alábbi pályázati lehetőségekre hívja fel az érdeklődők figyelmét.

Részletek
Kettős évforduló október 23-án

Kettős évforduló október 23-án

2014. október 21. 07:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulója, valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésre.

Részletek
Astellas-díj – média az orvosokért

Astellas-díj – média az orvosokért

2014. október 20. 14:25

Az Astellas-díj – Az év orvosa pályázathoz csatlakozóan az Astellas Pharma és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége október elején ismét útjára indította az Astellas-díj – Média az orvosokért médiapályázatot. A pályázat legfőbb célja, hogy általa a médiában megjelenő, az orvosok helytállásával, áldozatos, odaadó munkájával és a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokkal kapcsolatban megjelenő cikkek, híradások a szokottnál még nagyobb nyilvánosságot kapjanak.

Részletek
Gimnazisták gyalogtúrán

Gimnazisták gyalogtúrán

2014. október 20. 12:10

A Móra Ferenc Gimnázium biológia-kémia tagozatos osztálya számára a tavalyi évtől terveztük, hogy évente egyszer-kétszer a szabadban tartott kiránduláson közelebb kerüljenek a természethez, a valóságban is lássák a tanultakat.

Részletek
Arcok a piacról

Arcok a piacról

2014. október 19. 14:48

Piackutatás helyett figyel a vevőkre, így teremti meg a kínálat és kereslet összhangját. Bemutatjuk Sántáné Luczó Beátát

Részletek