Négy év vérben és vasban

Négy év vérben és vasban

2014. október 19. 12:45

2014-ben századik alkalommal tekintünk vissza az első világháború kitörésére, amely alapjaiban rázta meg a kortársak életét, az európai társadalmakat és államokat. A 20. század „Nagy Háborújában”, iszonyatos küzdelmeiben mintegy 10 millióan haltak meg, további 20 millióan testileg vagy lélekben megrokkanva szenvedték végig.

Részletek
Pályaválasztási kiállítás Kecskeméten

Pályaválasztási kiállítás Kecskeméten

2014. október 19. 10:30

Pénteken és szombaton tartották azt a börzét, melyre a cégek, az iskolák s más kiállítók várták azokat a pályaválasztás előtt álló fiatalokat és a szülőket, akik a megalapozott továbbtanulás érdekében tájékozódtak. A megyei munkaügyi központ húsz év óta szervezi meg az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóinak a rendezvényt, melynek a Lánchíd utcai Sportcsarnok adott otthont.

Részletek
„Lélekpont” - szakmai fórum

„Lélekpont” - szakmai fórum

2014. október 18. 17:00

Közös szakmai fórumot tartott a Kórházi Esték programsorozat keretén belül a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházáért Alapítvány a Bács-Kiskun Megyei Kórház szakmai támogatásával az Egészségügyi Civil Kerekasztal részvételével.

Részletek
Indíts újra egy szívet!

Indíts újra egy szívet!

2014. október 18. 12:35

A laikus újraélesztés ismereteit sajátíthatták el azok, akik ellátogattak a "Restart a Heart Day" azaz "Indíts újra egy szívet" nap keretén belül megrendezett ingyenes oktatásra a kecskeméti Malom Központba.

Részletek
Két napja dolgoznak a báláknál a tűzoltók

Két napja dolgoznak a báláknál a tűzoltók

2014. október 17. 14:40

Szerda délelőtt érkezett az az állampolgári bejelentés a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába, miszerint Kecskemét határában egy vállalkozás telephelyén egy 1500 kockabálából álló szalmakazalba villám csapott.

Részletek
Otthon...

Otthon...

2014. október 17. 13:50

„Otthon, édes otthon”, mondja az ember, utalva arra a bensőséges intim térre, amelyben élete nagy részét éli. Elvesztése elemi tragédia, s aki átélte, átéli az joggal érzi úgy, hogy összeomlott az élete. Ehhez a nagyon fontos témához nyúlt Molnár István, városunk jeles festője, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár galériájában megnyílt kiállítása kapcsán.

Részletek