Eredményes szakmai programok a félegyházi tankerületben

Eredményes szakmai programok a félegyházi tankerületben

2014. július 1. 09:00

Több mint 1,5 év telt el azóta, hogy 2013. január elsején a Kiskunfélegyházi Tankerület vette át bizonyos iskolák működtetését és fenntartását Kiskunfélegyházán és térségében. Mayer Tamásnét, a KLIK Kiskunfélegyházai Tankerülete igazgatóját a tapasztalatokról, eredményekről és tervekről kérdeztük, a tanév végén.

Részletek
25 éve önálló település Fülöpjakab

25 éve önálló település Fülöpjakab

2014. június 30. 10:42

Falunapokat tartottak Fülöpjakabon a hétvégén. A vasárnapi rendezvényen megemlékeztek arról is, hogy a település 25 évvel ezelőtt vált önállóvá. Az elmúlt negyedszázad legfontosabb eseményeit Csáki Béla polgármester összegezte. Az ünnepségen adták át az Őszidő Nyugdíjas Klubnak és Csáki Béla polgármesternek a Fülöpjakabért kitüntető címet. A kitüntetés átvétele után – megköszönve az elismerést – Csáki Béla bejelentette, hogy az őszi önkormányzati választásokon már nem kíván indulni polgármester-jelöltként.

Részletek
Félegyházán szurkoltak a győzelemért a hollandok

Félegyházán szurkoltak a győzelemért a hollandok

2014. június 29. 22:01

Így drukkoltak kedvenceiknek a holland szurkolók Kiskunfélegyházán. Nem tették hiába. Az európai válogatottak szerény szereplése mellett csapatuknak sikerült kiharcolni a továbbjutást. A hollandok meggyőződése, hogy a mexikóiak fölött aratott győzelem után a világbajnoki címet is kiharcolhatják. Azt is bevallotta a közösség vezetője, hogy szerintük a brazilok is esélyesek a végső győzelemre, de mérkőzést szurkolás nélkül nem hagynak ki.

Részletek
A központi háziorvosi ügyeletet a korábbi szolgáltató látja el

A központi háziorvosi ügyeletet a korábbi szolgáltató látja el

2014. június 29. 18:06

Továbbra is az Emergency Service Kft. látja el a központi háziorvosi ügyeletet Kiskunfélegyházán. A Kossuth utcán, a volt kommendáns hivatal épületében kialakított rendelőben a város lakóin kívül Gátér, Bugac, Bugacpusztaháza, Pálmonostora, Petőfiszállás és Kunszállás polgárait fogadják. A közbeszerzési pályázat lezárását követően az öt évre szóló szerződést Kapus Krisztián polgármester és a szolgáltató szervezet ügyvezető igazgatója, Rédei József írta alá június 25-én.

Részletek
Kacsákat osztott a karitász

Kacsákat osztott a karitász

2014. június 29. 16:30

Ezerötszáz napos kacsát osztottak szét a rászorulók között Kiskunfélegyházán a katolikus karitász csoportjai. A sárga apróságokat nagy örömmel és kamillateával várták a félegyházi családok.

Részletek
763-ra változik a mobilparkolás hívószáma

763-ra változik a mobilparkolás hívószáma

2014. június 29. 13:40

Az egész országban egységesen 763-ra változik az SMS és a telefonhívás alapú, úgynevezett ad-hoc közterületi mobilparkolás hívószáma július 1-jétől. Az új rendszernek köszönhetően a korábbi 42 helyett 70 közterületi parkolási társaság területén lesz elérhető a szolgáltatás – tudatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Részletek
Egészségnap az IBV-nél

Egészségnap az IBV-nél

2014. június 27. 18:44

Közel kétszázan vettek részt az IBV Hungária egészségnapján. A dolgozók és családtagjaik ingyenesen vehették igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat, amelyek egy általános állapotfelmérésre irányultak. Közel húsz vizsgálaton estek át a jelentkezők a vércukor-, a koleszterinszint mérésétől a szemvizsgálatig. Annak érdekében, hogy a várakozás se teljen tétlenül, ezt a napot családi összejövetellé alakították. A gyerekeket népi játékokkal, kerékpározással, ugrálóvárral foglalkoztatták, a végén pedig egy finom, az egészséges életmódhoz igazodó ebéddel, majd palacsintapartival vendégeltek meg minden résztvevőt.

Részletek