Szavazz a Batthyányira!

Szavazz a Batthyányira!

2014. május 7. 17:13

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola jelentkezett a Cetelem Zöldsuli programjára. A pályázat elnyerésével az iskola növelni tudná az udvar zöld felületeit, valamint a kerítés mentén sövény telepítésére nyílna lehetőség. Ezért arra kérnek mindenkit, szavazzanak az iskolára, hogy szebb és egészségesebb környezetben sportolhassanak, játszhassanak az intézmény tanulói.

Részletek
Tanulmányi kirándulás a Dunakanyarba

Tanulmányi kirándulás a Dunakanyarba

2014. május 7. 16:38

A Móra Ferenc Gimnázium természettudományos laborjához kapcsolódó az Öveges program keretében 22 mórás a földrajz szakkörösök, faktosok és leendő faktosok közül, valamint 8-8 diák a bugaci Rigó József Általános iskolából és az orgoványi általános iskolából kiránduláson – egyfajta földrajzos terepgyakorlaton - vett részt a Dunakanyarban. A kirándulás szakmai vezetője Ozsvár Péter tanár úr volt, a két partnerintézmény kisérőpedagógusai pedig egykori mórás diákok, Tarjányi Szilvia és Szabó Orsolya.

Részletek
Főiskolai tananyag lett a Rocktár

Főiskolai tananyag lett a Rocktár

2014. május 7. 07:54

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának Andragógia szakos hallgatóiból lesznek a jövő diplomás rendezvényszervezői. Az intézmény képzési programjában „A zenekari menedzselés kommunikációja” névvel indított kurzust, melynek május 6-i vendégelőadója Ónodi Árpád, a Rocktár Élőzenei Bázis vezetője volt.

Részletek
A templomhalmi ásatás újraírta Félegyháza középkori történetét

A templomhalmi ásatás újraírta Félegyháza középkori történetét

2014. május 7. 07:21

Lassan fedi fel titkait a múlt a régészek kezei nyomán, a temlomhalmi ásatáson. Ottjártunkkor egy gótikus veretes övszerelék mutatott meg egyre többet magából, amit egy 10-12 éves kislány földi maradványai örök kísérőjének szántak szerettei. Rosta Szabolcs és munkatársai szinte homokszemről homokszemre jutottak egyre közelebb a XIV. századi lelethez, a történelem egy kézzelfogható darabjához. A feszült várakozás – amely minden újabb felfedett részletet övez – akaratlanul hatalmába keríti a megfigyelőt is. Talán ez a különleges atmoszféra vonzza ide a látogatókat. Akad, aki naponta eljön az ásatáshoz, egy-egy naposabb hétvégén pedig családok, baráti társaságok választják kirándulásuk célpontjául a Félegyháza középkori múltjára kaput nyitó feltárást.

Részletek
Átépítések miatti útlezárások a Kossuth Lajos utca környékén május 7-14. között

Átépítések miatti útlezárások a Kossuth Lajos utca környékén május 7-14. között

2014. május 6. 16:08

Tájékoztatjuk a tisztelt kiskunfélegyházi lakosokat, gépjárművezetőket, illetve Kiskunfélegyházán közlekedő gépjárművezetőket, hogy 2014. május 7-14. között az alábbi teljes szélességű útlezárásokra kerül sor gyalogátkelőhelyek és kerékpárút átépítése miatt, ezért tisztelettel kérjünk minden érintettet, hogy a forgalom-korlátozásokat szíveskedjenek figyelembe venni, és annak megfelelően közlekedni, ill. megválasztani az útvonalukat.

Részletek
Hasznos tanácsok anyukáknak és várandós kismamáknak

Hasznos tanácsok anyukáknak és várandós kismamáknak

2014. május 6. 13:03

Anyukák és kisgyermekeik, valamint várandós kismamák töltötték meg a városi könyvtár előadótermét május 5-én délelőtt a Születés Hete alkalmából megrendezett foglalkozáson. A rendezvényen „Oxiciton, a szeretet hormonja” címmel tartott előadást Csősziné Juhász Ildikó szülésznő. Csányi Mónika kereskedelmi képviselő a homeopátiás gyógyszerek hatékonyságáról tájékoztatta az érdeklődőket.

Részletek