Veszélyes vicc

Veszélyes vicc

2014. május 10. 09:46

Szikora István olvasónk hívta fel a Félegyházi Közlöny figyelmét erre a veszélyes tréfára, és küldte el a megrongált közlekedési tábla fotóit.

Részletek
A médiaismeret jótékonyan hat a diákokra

A médiaismeret jótékonyan hat a diákokra

2014. május 9. 12:56

A média felelős és tudatos használatát sajátítják el a tanulók Pálmonostorán. A foglalkozásokon résztvevő tanulók megismerkednek az írott- és elektronikus sajtó műfaji sajátosságaival és az Internet nyújtotta lehetőségekkel. Bepillantást nyernek az újságszerkesztésbe, a rádiós- és televíziós műsorkészítés rejtelmeibe, megismerkednek a szerkesztőségek munkájával. A képzést egy sikeres pályázatnak köszönhetően indította el a Gárdonyi Géza Általános Iskola.

Részletek
Ketten is megsérültek a közlekedési balesetben Kiskunfélegyházán

Ketten is megsérültek a közlekedési balesetben Kiskunfélegyházán

2014. május 9. 12:35

Kiskunfélegyházán a Szalay Gyula utcai parkolóból kívánt balra nagy ívben kikanyarodni egy 44 éves férfi egy személygépkocsival 2014. május 9-én 8 óra 10 perckor. Eddig ismeretlen körülmények között elütötte a gyalogátkelőhelyen a kerékpárját toló 48 éves helyi lakos nőt, aki elesett. Az esés következtében fellökte a mögöttük haladó 67 éves nagymamát és a vele lévő 3 éves gyermeket is.

Részletek
Szavazz a Batthyányira!

Szavazz a Batthyányira!

2014. május 7. 17:13

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola jelentkezett a Cetelem Zöldsuli programjára. A pályázat elnyerésével az iskola növelni tudná az udvar zöld felületeit, valamint a kerítés mentén sövény telepítésére nyílna lehetőség. Ezért arra kérnek mindenkit, szavazzanak az iskolára, hogy szebb és egészségesebb környezetben sportolhassanak, játszhassanak az intézmény tanulói.

Részletek
Tanulmányi kirándulás a Dunakanyarba

Tanulmányi kirándulás a Dunakanyarba

2014. május 7. 16:38

A Móra Ferenc Gimnázium természettudományos laborjához kapcsolódó az Öveges program keretében 22 mórás a földrajz szakkörösök, faktosok és leendő faktosok közül, valamint 8-8 diák a bugaci Rigó József Általános iskolából és az orgoványi általános iskolából kiránduláson – egyfajta földrajzos terepgyakorlaton - vett részt a Dunakanyarban. A kirándulás szakmai vezetője Ozsvár Péter tanár úr volt, a két partnerintézmény kisérőpedagógusai pedig egykori mórás diákok, Tarjányi Szilvia és Szabó Orsolya.

Részletek
Főiskolai tananyag lett a Rocktár

Főiskolai tananyag lett a Rocktár

2014. május 7. 07:54

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának Andragógia szakos hallgatóiból lesznek a jövő diplomás rendezvényszervezői. Az intézmény képzési programjában „A zenekari menedzselés kommunikációja” névvel indított kurzust, melynek május 6-i vendégelőadója Ónodi Árpád, a Rocktár Élőzenei Bázis vezetője volt.

Részletek
A templomhalmi ásatás újraírta Félegyháza középkori történetét

A templomhalmi ásatás újraírta Félegyháza középkori történetét

2014. május 7. 07:21

Lassan fedi fel titkait a múlt a régészek kezei nyomán, a temlomhalmi ásatáson. Ottjártunkkor egy gótikus veretes övszerelék mutatott meg egyre többet magából, amit egy 10-12 éves kislány földi maradványai örök kísérőjének szántak szerettei. Rosta Szabolcs és munkatársai szinte homokszemről homokszemre jutottak egyre közelebb a XIV. századi lelethez, a történelem egy kézzelfogható darabjához. A feszült várakozás – amely minden újabb felfedett részletet övez – akaratlanul hatalmába keríti a megfigyelőt is. Talán ez a különleges atmoszféra vonzza ide a látogatókat. Akad, aki naponta eljön az ásatáshoz, egy-egy naposabb hétvégén pedig családok, baráti társaságok választják kirándulásuk célpontjául a Félegyháza középkori múltjára kaput nyitó feltárást.

Részletek