Átépítések miatti útlezárások a Kossuth Lajos utca környékén május 7-14. között

Átépítések miatti útlezárások a Kossuth Lajos utca környékén május 7-14. között

2014. május 6. 16:08

Tájékoztatjuk a tisztelt kiskunfélegyházi lakosokat, gépjárművezetőket, illetve Kiskunfélegyházán közlekedő gépjárművezetőket, hogy 2014. május 7-14. között az alábbi teljes szélességű útlezárásokra kerül sor gyalogátkelőhelyek és kerékpárút átépítése miatt, ezért tisztelettel kérjünk minden érintettet, hogy a forgalom-korlátozásokat szíveskedjenek figyelembe venni, és annak megfelelően közlekedni, ill. megválasztani az útvonalukat.

Részletek
Hasznos tanácsok anyukáknak és várandós kismamáknak

Hasznos tanácsok anyukáknak és várandós kismamáknak

2014. május 6. 13:03

Anyukák és kisgyermekeik, valamint várandós kismamák töltötték meg a városi könyvtár előadótermét május 5-én délelőtt a Születés Hete alkalmából megrendezett foglalkozáson. A rendezvényen „Oxiciton, a szeretet hormonja” címmel tartott előadást Csősziné Juhász Ildikó szülésznő. Csányi Mónika kereskedelmi képviselő a homeopátiás gyógyszerek hatékonyságáról tájékoztatta az érdeklődőket.

Részletek
Milyen érzés érettségizni?

Milyen érzés érettségizni?

2014. május 5. 16:37

Félegyháza iskolavárosi múltját és remélt jövőjét idézi a sok ünneplőbe öltözött, izgatott fiatal, akik számára lezárul egy korszak. Az írásbeli vizsgákkal elkezdődött az érettségi. Körkérdésünk az első benyomásokra és az érettségi utáni elképzelésekre vonatkozott.

Részletek
Százévesen sincs idő a lustálkodásra

Százévesen sincs idő a lustálkodásra

2014. május 5. 13:18

Nagy volt a sürgés-forgás Pálmonostorán május 4-én Kasza Kálmánné tanyája körül. Erzsike nénit ugyanis családja mellett Rádiné Gémes Ildikó polgármester és a község plébánosa, Bajkó Zoltán is felköszöntötte 100. születésnapján. A helyi általános iskola diákjai egy rövid műsorral kedveskedtek a szépkorú hölgynek.

Részletek
Digitális nyelvi program

Digitális nyelvi program

2014. május 5. 12:13

A Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium 6 éve működteti a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatását és szakmához jutását segítő Arany János Kollégiumi-Szakiskolai Programot. Az Arany János Tehetséggondozó, illetve az Arany János Kollégiumi Program társprogramja keretében három éve megrendezésre kerülő Digitális Nyelvi Verseny célja, hogy közel egy tanéven át versenyszituációt teremtsen az angolt és németet tanuló diákoknak, és hogy a diákok komplex rálátást nyerjenek az adott idegen nyelv nyelvtani problémáira.

Részletek
Ifjú képzőművészek kiállítása a művelődési központban

Ifjú képzőművészek kiállítása a művelődési központban

2014. május 4. 13:20

A Terescsényi Endre Ifjúsági Képzőművész Körnek nyílt évzáró kiállítása május 3-án a művelődési központban. A 14 fiatal alkotó változatos technikával készült műveit bemutató tárlatot Török Tamás, a Holló László Képzőművész Kör egyik művészeti vezetője ajánlotta a látogatók figyelmébe. A megnyitón közreműködtek a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola tanulói. A kiállítás május 12-éig látogatható.

Részletek
A mezgé büszkeségei

A mezgé büszkeségei

2014. május 4. 13:15

A tanulmányi versenyek legeredményesebb 13 tanulóját a ballagás előtt mutatták be a mezgében. Rózsa Pál igazgató azt is elmondta a sajtó munkatársainak, hogy a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola átvehette az agrárkamarától a „Kiváló oktatásért” járó kitüntetést, valamint megkapta a „Vándorserleg az I. helyezést elért tanulók iskolájának” feliratot viselő kupát.

Részletek