Tapasztalatot szereznek a fiatalok

Tapasztalatot szereznek a fiatalok

2014. május 20. 06:47

Négy pályakezdő munkanélküli fiatalt foglalkoztat 15 hónapig a Rocktár Élőzenei Bázis az Európai Unió támogatásával. Az új csapat technikai, PR-marketing, promóciós és vizuális, valamint művelődésszervezői és adminisztratív feladatokat ismer meg a Plain-Rock Egyesület szerteágazó tevékenységének segítésével - mondta el Ónodi Árpád, a Plain-Rock Egyesület elnöke.

Részletek
A jégverés megelőzhető

A jégverés megelőzhető

2014. május 19. 16:05

Nem kímélte az elmúlt hetek időjárása Kiskunfélegyházát és térségét sem. A heves esőzés és a szél mellett a jégverés is „meglátogatta” az ültetvényeket, jelentős kárt okozott a zöldségesekben, gyümölcsösökben. A szakemberek szerint pedig a károk minimálisra csökkenthetők, a jégeső-elhárító rendszer kiépítésével. A rendszer kiépítéséhez már 2012-ben hozzákezdtek, de félbeszakadt. Összefogással teljessé lehetne tenni a rendszert, amely a nagyobb ültetvényeket éppúgy megóvná a jégveréstől, mint a kiskertek tulajdonosait.

Részletek
Ilyen még nem volt

Ilyen még nem volt

2014. május 19. 14:48

Szegeden rendezték meg a Medve Szabadtéri Matematika Versenyt 2014. május 17-én. Ez a verseny pár éve jelent meg a megmérettetések között egy teljesen új versenytípust beépítve az eddigiek mellé.

Részletek
Arcok a piacról

Arcok a piacról

2014. május 19. 13:45

Jöhetnek frontok és női nevet viselő ciklonok, a félegyházi piacon kínált virágok színpompás, illatos szigetként őrzik a napfényt.

Részletek
Cukorbetegség – az alattomos ellenség

Cukorbetegség – az alattomos ellenség

2014. május 19. 10:41

1999-ben vett fordulatot és kapott egységes formát a félegyházi kórház diabetológiai szakrendelése. Az akkori 450-ről mára mintegy 1500-ra nőtt a betegek száma – tudom meg dr. Kerekes Zsolt adjunktustól, akivel a gondozás céljairól és kihívásairól beszélgetünk. Ő hétfői és szerdai napokon 13-tól 17 óráig, keddenként 8-tól 10 óráig fogadja a betegeket. Mellette dr. Gyöngyösi György főorvos csütörtökönként 7-től 12-óriáig rendel.

Részletek
Legyél Te az első Aladár a Petőfi téren!

Legyél Te az első Aladár a Petőfi téren!

2014. május 19. 10:15

Mézga Aladár és kutyája, Blöki képviseli majd Magyarországot azon a kültéri installáción, ami a Natura Hungarica Közhasznú Alapítvány mini-projektje keretében kerül Kiskunfélegyházán, a Petőfi térre. A kedves, színes és látványos tábla – amelynek ünnepélyes avatója május 24-én, szombaton 14.30-kor, a Városalapítók Napja programjaiba beillesztve lesz – várhatóan gyorsan a gyerekek kedvencévé válik. További társaival együtt ugyanis úgy készítik el, hogy a 3-10 éves gyermekek a fejüket be tudják illeszteni a rajzon szereplő arc helyére, és szüleik akár le is fotózhatják így őket.

Részletek
Vihar után

Vihar után

2014. május 16. 13:37

Reggel hét óráig a viharos időjárással kapcsolatosan hetvenegy esetben kérték Bács-Kiskun megye tűzoltó egységeinek segítségét kidőlt fák, letört nagyméretű faágak, és öt esetben összegyűlt nagy mennyiségű csapadékvíz eltávolításához. Egyik esetnél sem történt személyi sérülés - tudtuk meg Kovács Andrea megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől.

Részletek
Elmarad a Szivárvány Majális

Elmarad a Szivárvány Majális

2014. május 16. 09:58

A hétvégére jelzett időjárásra tekintettel elmarad a május 17-ére, szombatra tervezett II. Szivárvány Majális, amelyet a tervek szerint a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi út 3. szám alatti otthonában rendeztek volna meg – tájékoztatta lapunkat Gálig Erzsébet intézményvezető. A programokat egy későbbi időpontban rendezik meg.

Részletek