Rendőrkézen a robbantás bejelentője

Rendőrkézen a robbantás bejelentője

2014. május 13. 13:15

Amint arról beszámoltunk, három középiskolát kellett kiüríteni hétfő délelőtt Kiskunfélegyházán bombariadó miatt. A rendőrség és a katasztrófavédelem szakemberei bombakereső kutyával megerősítve vizsgálták át az épületeket, robbanóanyagot azonban nem találtak. A bombaveszélyről egy szentesi nyilvános telefonfülkéből tett bejelentést egy eltorzított férfi hang. A rendőrök robbanóanyagot nem találtak, de a hamis bejelentőt a délutáni órákban már kézre kerítették.

Részletek
„Repülj madár, repülj...”

„Repülj madár, repülj...”

2014. május 12. 21:50

Kedves műsorral, változatos képzőművészeti alkotások bemutatásával nyílt meg az ovisok tavaszköszöntő kiállítása május 12-én a városi könyvtárban. A rendezvénnyel – immáron hatodik alkalommal – Hévizi Istvánnéra emlékeztek, Kiskunfélegyháza szeretett és közismert óvodapedagógusának munkásságára.

Részletek
Nem találtak bombát az iskolaépületekben

Nem találtak bombát az iskolaépületekben

2014. május 12. 15:32

A rendőrség és a katasztrófavédelem kora délután befejezte bombakereső akcióját a három kiskunfélegyházi középiskolát érintő épületegyüttesben. Kiderült, hogy a riasztás hamis volt. Sem a bombakereső kutya, sem a speciális felkészültségű szakemberek nem találtak robbanó szerkezetet. A mezgés, közgés és a Constantinum Intézmény diákjai 14 órakor visszatérhettek osztálytermeikbe. A Mezőgazdasági és Szakmunkásképző Szakiskola szakvizsgázó diákjainak azonban az incidens miatt meg kell ismételni záróvizsgájukat.

Részletek
Bombariadó a mezgében

Bombariadó a mezgében

2014. május 12. 12:14

Egy ismeretlen, eltorzított férfi hang 10 óra 19 perckor jelentette be a 112-es hívószámon, hogy 11 órakor bomba fog robbanni a mezgében. A bejelentés nyomán a rendőrség és a katasztrófavédelem kiürítette a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakiskola, a Közgazdasági Szakiskola és a Constantinum Intézményt. A bombariadó miatt közel 1400 gyermek és tanár vonult ki a Béke térre, hogy megvárják az épületek átvizsgálását. Az iskolákban a tanórák mellett szakvizsgák is félbeszakadtak.

Részletek
Táborfalván jártak a Koppányíjászok

Táborfalván jártak a Koppányíjászok

2014. május 12. 11:47

Május 11-én Táborfalván örömíjász versenyen vettek részt a Turul Koppány Íjászai HE tagjai. Vas Bianka, Vas Tibor, Tóth Mihály, Dinnyés Gyula utazott a versenyre a negatív időjárás előjelzés ellenére is.

Részletek

Kiégett a tévé

2014. május 12. 11:44

Tűzesethez riasztották a kiskunfélegyházi és a kecskeméti hivatásos tűzoltókat vasárnap délután. Kiskunfélegyházán, az Attila utcában egy családi ház egyik szobájában televízió gyulladt ki. A tűzoltók porral oltó készülékkel a tüzet eloltották, az épületet kiszellőztették. A gázszolgáltató szakemberei is a helyszínre érkeztek. Személyi sérülés nem történt - tájékoztatta lapunkat Kovács Andrea, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Részletek
Bográcsba kerültek a selymesi kakasok

Bográcsba kerültek a selymesi kakasok

2014. május 11. 15:29

A nyolcadik kakaspörkölt főző versenyre gyűltek egybe a selymesiek közösségi házában a környékbeliek és vendégeik május 10-én. Idén 14 bogrács körül sertepertéltek a „főszakácsok” és segítőik, hogy kiérdemeljék a szigorú zsűri elismerését. Természetesen nem csak a zsűri kóstolta és értékelte a pörkölteket. Az esti díjkiosztást követően, zenés est kertében a csapatok és baráti társaságaik maradéktalanul elfogyasztották a finomságokat.

Részletek
Tanárok és diákok együtt gyűjtötték a szemetet

Tanárok és diákok együtt gyűjtötték a szemetet

2014. május 11. 08:38

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció keretében május 10-én, szombaton rendezett szemétgyűjtésen a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. a és 8. a osztálya is részt vett, Kincskeresők néven. A 35 fős csapat munkájáról és magáról a kezdeményezésről Bense Zoltán koordinátor küldött lapunknak beszámolót.

Részletek
Veszélyes vicc

Veszélyes vicc

2014. május 10. 09:46

Szikora István olvasónk hívta fel a Félegyházi Közlöny figyelmét erre a veszélyes tréfára, és küldte el a megrongált közlekedési tábla fotóit.

Részletek
A médiaismeret jótékonyan hat a diákokra

A médiaismeret jótékonyan hat a diákokra

2014. május 9. 12:56

A média felelős és tudatos használatát sajátítják el a tanulók Pálmonostorán. A foglalkozásokon résztvevő tanulók megismerkednek az írott- és elektronikus sajtó műfaji sajátosságaival és az Internet nyújtotta lehetőségekkel. Bepillantást nyernek az újságszerkesztésbe, a rádiós- és televíziós műsorkészítés rejtelmeibe, megismerkednek a szerkesztőségek munkájával. A képzést egy sikeres pályázatnak köszönhetően indította el a Gárdonyi Géza Általános Iskola.

Részletek