Regisztrációval védekeznek a tolvajok ellen

Regisztrációval védekeznek a tolvajok ellen

2014. június 9. 16:53

Több mint százan regisztráltatták kerékpárjukat június 6-án a Petőfi téren. A rendőrség munkatársai adatlapon rögzítették a tulajdonosok és biciklijük adatait. Fotót is készítettek a kétkerekűekről és azonosító címkével látták el őket. Az adatok bekerülnek a rendőrségi nyilvántartásba. Ennek alapján lopás esetén sokkal könnyebb lesz megtalálni a járgányokat és lefülelni a tolvajokat. Kiskunfélegyházán eddig közel 400 kerékpárt regisztráltak.

Részletek
Elismerések és kitüntetések a pedagógusnap alkalmából

Elismerések és kitüntetések a pedagógusnap alkalmából

2014. június 9. 15:25

A kiskunfélegyházi tankerület pedagógusait, nevelőit köszöntötték május 6-án a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében. A pedagógusnapi rendezvényen az óvodások és iskolások ünnepi műsorát követően Mayer Tamásné a tankerület vezetője és Balla László alpolgármester köszönte meg a pedagógusok áldozatos munkáját.

Részletek
Zenélő grafikák

Zenélő grafikák

2014. június 9. 11:00

A képzőművészet és a zene kapcsolata volt a fő témaköre az Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró kiállításának. A két művészeti ág közös jellemzőinek, a ritmusnak, az árnyalatoknak, hangulati játékoknak az ötvözése volt a feladatuk az ifjú alkotóknak. A művelődési központ aulájában kiállított képek azt bizonyítják, hogy a grafikus növendékek erős muzikalitással bírnak, alkotásaik érzékenyen láttatnak meg zenei elemeket.

Részletek
Indulhat a strandszezon

Indulhat a strandszezon

2014. június 6. 12:27

A szezon előtt ellenőrzött fürdők, strandok többsége megfelelt a közegészségügyi feltételeknek, az országban 88 esetben kellett intézkedni szabálytalanságok miatt, de csak egy alkalommal szabtak ki bírságot - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat az MTI-vel.

Részletek
„Itthon, otthon vagy!”

„Itthon, otthon vagy!”

2014. június 6. 11:49

Országos földrajz versenyt hirdetett általános- és középiskolások számára a Közép-dunántúli Regionális Pedagógiai Intézet. A verseny célja az volt, hogy bővítsék a földrajz tantárgy iránt érdeklődő tanulók ismereteit, tudását.

Részletek
Ez nem diákcsíny, ez bűncselekmény!

Ez nem diákcsíny, ez bűncselekmény!

2014. június 6. 11:29

Közveszéllyel fenyegetés büntettében bűnösnek találta a bíróság azt a kiskorú, 14 éves szentesi fiút, aki május 12-én azzal hívta fel a 112-es segélyhívót, hogy 11 óra 00 perckor bomba robban a kiskunfélegyházi mezőgazdasági szakközépiskolában. A fiút közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt állította bíróság elé a Kecskeméti Járási Ügyészség, az ügyet június 5-én, csütörtökön a Kiskunfélegyházi Járásbíróságon gyorsított eljárásban tárgyalták.

Részletek
Vidék Kaland Program

Vidék Kaland Program

2014. június 6. 10:32

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA már harmadik éve szervezi meg a Vidék Kaland Programot. Ennek során városi fiatalok töltenek el egy-egy hetet munkával fiatal gazdák által vezetett gazdaságokban és osztják meg élményeiket a neten.

Részletek