Keresik a kertek különleges formájú terméseit

Keresik a kertek különleges formájú terméseit

2022. augusztus 6. 08:00

Kedves termelők, piacra járó vásárlók! Bizonyára találkoztak már érdekes növényekkel, terményekkel, amelyek a földből kikerülve, vagy polcokról mosolyogtak vissza Önökre, mert arcot és alakot öltöttek. Most ilyen termények fotóit várják.

Részletek
Az anyatej a legtökéletesebb táplálék

Az anyatej a legtökéletesebb táplálék

2022. augusztus 4. 10:00

A szoptatás hetét ünneplik világszerte augusztus 1. és 7. között. Ez alkalomból dr. Sinkó Melinda laktációs tanácsadót kérdeztük tapasztalatairól, a szoptatás és az anyatej szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól.

Részletek
A természetvédelmi őrök világnapja

A természetvédelmi őrök világnapja

2022. július 31. 17:00

A természetvédelmi őrök a világ nemzeti parkjaiban sokszor életveszélyes helyzetekben, különböző feltételek mellett dolgoznak. Az őket képviselő legmagasabb szakmai szervezet az 1992. július 31-én létrejött International Ranger Federation (IRF, Nemzetközi Természetvédelmi Őri Szövetség). Feladata a világ védett területeinek őrzését végző természetvédelmi őrök (rangerek) munkájának segítése, egymás megismerése, a problémák bemutatása, valamint a tapasztalatcsere előmozdítása. A szervezetnek 54 tagországa van jelenleg, Magyarország 2006 óta tagja.

Részletek
Meglepő dolgokat tudnak rosszul a margarinokról a magyarok

Meglepő dolgokat tudnak rosszul a margarinokról a magyarok

2022. augusztus 2. 16:00

Magyarországon régóta közkedvelt élelmiszernek számítanak a margarinok, ám még mindig számos városi legenda és tévhit övezi ezeket a termékeket. Most egy, a Rama megbízásából készült országos kutatás részeként mérték fel, hogy mennyire tájékozottak a hazai fogyasztók, vagyis hányan hiszik például azt, hogy a margarin hidrogénezéssel készülő műétel, ami ráadásul tele van transzzsírokkal, vagy hányan tudják, hogy valójában egy növényi alapú, természetes olajokból készülő élelmiszerről van szó.

Részletek
Megjelent a 2022/2023-as tanév rendje

Megjelent a 2022/2023-as tanév rendje

2022. augusztus 1. 10:00

A 2022/2023. tanévben a tanítási év első tanítási napja szeptember 1., csütörtök, az utolsó tanítási napja pedig 2023. június 15., csütörtök – olvasható a Magyar Közlönyben, amelyből többek között a szünetek, az első félév, témahetek és témanap pontos időpontjai is kiderültek.

Részletek
Ezzel a néhány trükkel sokat spórolhatunk a villanyszámlán

Ezzel a néhány trükkel sokat spórolhatunk a villanyszámlán

2022. augusztus 1. 16:00

Már eddig is akár több tízezer forintot spórolhattak évente a rezsiszámlán azok, akik igazán energiahatékony hűtőszekrényt és mosógépet használnak, az átlagos fogyasztás felett érvényes új energiaárak fényében pedig ennél is jóval magasabb lehet a megtakarított összeg. Ha nem rendelkezünk kifejezetten energiatakarékos készülékekkel, akkor sincs veszve minden, hiszen a berendezések tudatosabb használata szintén hozzájárulhat az energiafogyasztás csökkentéséhez. Az LG szakértői összegyűjtötték a leghasznosabb tippeket, amelyekkel takarékosabban üzemeltethetjük gépeinket.

Részletek
 Védjük mezőgazdasági értékeinket is!

Védjük mezőgazdasági értékeinket is!

2022. augusztus 5. 16:00

Az Alföld hazánk legfontosabb mezőgazdasági területe. A gazdaság, a mezőgazdaság és az ipar jelentős a megyében és dinamikusan fejlődik, szép számban találhatók jó minőségű, nagy kiterjedésű szántóföldek, mezőgazdasági területek. A mezőgazdaság történelmi hagyományokkal rendelkezik, Magyarország mezőgazdasági tevékenységének gépesítése hosszú időre tekint vissza. A több évtizedes tapasztalat azt bizonyítja, hogy a mai korszerű gépek korában is fontos a tűzvédelmi szabályok betartása, hiszen a betakarítási munkák tűzveszélyesek.

Részletek