Dr. Szobonya Zoltán emléknap Kecskeméten

Dr. Szobonya Zoltán emléknap Kecskeméten

2023. szeptember 19. 17:30

Az 1956-os forradalom vértanújának, dr. Szobonya Zoltán halálának 65. évfordulója alkalmából megemlékezéseket és koszorúzást tartanak Kecskeméten szeptember 29-én, pénteken 11:30-kor a Neumann János Egyetem könyvtárában.

Részletek
Jókai Mónika, a gyereksuttogó

Jókai Mónika, a gyereksuttogó

2023. szeptember 22. 08:00

Klinkóné Jókai Mónika évtizedek óta foglalkozik úszásoktatással. Emellett fürdővezető, vízgépész és úszómester. Technikája, kedves és türelmes hozzáállása sok gyermeknek segített, hogy biztonságban érezzék magukat a vízben, megtanuljanak úszni. A városban csak „gyereksuttogóként” tartják számon, aki szinte mindenkivel megszeretteti ezt a sportágat. Szakmai tudását, alázatát, a nyár folyamán főigazgatói dicsérettel jutalmazták a Semmelweis-napi díjátadón. Mónika szerényen mesélt életútjáról, arról, hogyan került a strandhoz, majd a fürdőhöz és mit jelent számára az oktatás.

Részletek
Betűbölcsi – A bőrünk és a smink tudománya

Betűbölcsi – A bőrünk és a smink tudománya

2023. szeptember 20. 12:00

Igazán nőies témát hozott Vidáné Bata Olga kozmetikus, sminkes a szeptember 19-ei Betűbölcsi programra. A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár kéthetente megrendezett eseménye ezúttal is sok anyukát érdekelt, akik a bőrünk, mint a legnagyobb szervünk felépítéséről hallhattak érdekes információkat. Az előadó emellett egy gyors és egyszerű sminket is bemutatott, aminek elkészítéséhez tényleg csak néhány eszközre és termékre van szükség. Eközben elmagyarázta, hogy mi mire való, és alternatívákat is mutatott az előnyös sminkszínek kiválasztásához.

Részletek
Őszi díszben Félegyháza főtere

Őszi díszben Félegyháza főtere

2023. szeptember 20. 11:00

Mint azt már megszokhattuk, az évszakok változását Félegyháza főterének díszítése is rendre követi, köszönhetően az önkormányzat lelkes és kreatív munkatársainak. Az őszi dekoráció most is Görög Anita oktatási és közművelődési referens, Keresztes Tünde kulturális referens, Lantos Szabolcs, a Százszorszép Óvoda technikai munkatársa, valamint a közfoglalkoztatottak kezei nyomát dicséri, és szeptember 19-én készült el sok-sok tököt, szalmát és szebbnél szebb természetes, őszt idéző kelléket felhasználva.

Részletek
170 biztonságos és komfortos kamion-parkolóhely létesült Félegyháza határában

170 biztonságos és komfortos kamion-parkolóhely létesült Félegyháza határában

2023. szeptember 20. 08:00

Arany fokozatú, biztonságos és őrzött, nemzetközi tranzitforgalmat kiszolgáló kamionparkoló-bázist adtak át szeptember 19-én, kedden Kiskunfélegyházán. A helyszínen megrendezett esemény a félegyházi mellett egyben a Hatvan és Nagykanizsa városokban megvalósult hasonló beruházások projektzáró programja is volt, amelyen részt vett Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere, Isabel Corne és Sven Bols, a Bivak Kft. tulajdonosai, Csányiné Pap Andrea, a Bivak Kft. ügyvezetője és Halász István, a VONALVEZETŐ Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Részletek
Korai levélhullás

Korai levélhullás

2023. szeptember 22. 14:00

Az idén bizony már augusztus végén, szeptember elején sok csörgősre száradt, sárgára fakult, földre hullott falevéllel találkoztunk. Pedig a nyár ebben az évben sokkal csapadékosabb volt, mint 2022-ben. A csapadék azonban csak az egyik tényező, ami közrejátszik a növények vegetációs idő alatti korai lombvesztésében vagy a lomb megcsúnyulásában – tudtuk meg Nagy Ágnes főkertésztől.

Részletek
Faápolási munkák az intézményekben

Faápolási munkák az intézményekben

2023. szeptember 19. 12:00

A tavalyi nagyon száraz, aszályos és rendkívül meleg nyár látványosan megviselte a városi fákat: sok közülük kiszáradt, vagy elvesztette koronájának kisebb-nagyobb részét. Az elpusztult közterületi fák kivágása már a tél folyamán megtörtént, és a szárazoló metszések jórésze is elkészült a tavasz folyamán.

Részletek
Autómentes nap, két helyszínen

Autómentes nap, két helyszínen

2023. szeptember 18. 19:00

Autómentes napot tartottak szeptember 18-án, a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok parkolójában és épületében, valamint a Hősök parkjában. Az esemény az Európai Mobilitási Hét programelemeként valósult meg. A szervezők a város iskolásait várták az ismeretterjesztő, sport és szórakoztató programokra, amelyekkel a biztonságos közlekedésre igyekeztek ráirányítani a figyelmet.

Részletek
A nap, amire szívesen emlékezünk

A nap, amire szívesen emlékezünk

2023. szeptember 19. 14:00

A Kossuthos Nyugdíjas Klub tagjai számára a helyi libafesztivál mindig egy kicsit személyes jellegű elfoglaltság, amelyre külön készülünk, hiszen már hagyomány, hogy ennek alkalmából jönnek hozzánk látogatóba aradi barátaink, az ottani Kovách Géza Nyugdíjas kör tagjai.

Részletek