Hirdetés
Itt az ideje a zöld fordulatnak

Itt az ideje a zöld fordulatnak

2020. június 5. 16:00

Kivéreztetett önkormányzatok címmel tartott sajtótájékoztatót június 3-án, Kiskunfélegyházán, a Petőfi-téren Kendernay János, az LMP társelnöke és Kis-Szeniczey Kálmán, a párt kiskunfélegyházi önkormányzati képviselője. Tájékoztatójukban többek között kifejtették: A világjárvány, a vészhelyzet megpróbáltatásait és az előttünk álló, pontosabban már velünk lévő klímaváltozás hatásait, az ország átfogó zöld újraindításával tudjuk csak orvosolni. És így tudunk egyben felkészülni akár a következő járványokra is.

Részletek
Trianonra emlékezve

Trianonra emlékezve

2020. június 4. 21:20

Száz másodpercig zúgtak az Ótemplom harangjai június negyedikén, a száz évvel ezelőtt aláírt Trianoni békediktátum időpontjában. Ezt követően a félegyháziak a Magyarok Nagyasszonya-szobornál emlékeztek a fájdalmas évfordulóra. Beszédet mondott dr. Tarjányi József, a megemlékezésen közreműködtek: Seregély Csilla, Rónaszéki Gábor plébános, Gulyás László és a Padkaporos Táncegyüttes táncosai. A Magyarok Nagyasszonya-szobornál mécseseket és koszorút helyeztek el Félegyháza lakói, a városvezetés, a politikai pártok és civil szervezetek képviselői.

Részletek
Janka, az online csillagász

Janka, az online csillagász

2020. június 5. 12:00

Online csillagászati vetélkedőt szervezett általános és középiskolásoknak a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Csillagászati Szakköre és a Gothard Jenő Csillagászati Egyesület, május 2-án. A vetélkedőre Gulyás Janka, a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola 8.a osztályos tanulója is jelentkezett, aki a rendkívüli módon megtartott versenyen korosztályában a hetedik helyezést érte el. Az iskola tanárai gratulálnak sikeréhez, amellyel bizonyította, hogy a rendkívüli helyzetben is meg lehet találni a lehetőséget a versenyzéshez.

Részletek
Félegyházi kalandtúra

Félegyházi kalandtúra

2020. június 5. 10:00

Útjára indult Kiskunfélegyháza legújabb kiadványa, a Félegyházi kalandtúra - adta hírül Facebook-oldalán a Tourinform Iroda. Városismereti tudását minden kalandvágyó tesztelheti, amikor pontról-pontra bejárja Kiskunfélegyháza nevezetességeit, ezáltal felejthetetlen élményekkel gazdagodhat kicsi és nagy egyaránt. A kérdésekre adott válaszokat beírva a keresztrejtvénybe egy híres félegyházi személy neve és foglalkozása bukkan elő.

Részletek
Félárbócon a nemzeti lobogó

Félárbócon a nemzeti lobogó

2020. június 4. 13:00

Trianon tragédiájának 100. évfordulóján félárbócra engedték ma reggel a gyászszalagos zászlót a városháza előtt. A száz évvel ezelőtt történtekre a város lakói 16.30-kor emlékeznek az Ótemplom előtt, a Magyarok Nagyasszonya szobornál.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2020. június 4. 15:00

A Kiskunfélegyházán és környékén 2020. 21. hetében újszülött, házasságot kötők és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Jönnek az új 100 forintosok

Jönnek az új 100 forintosok

2020. június 14. 16:00

Július 1-jétől kerülnek forgalomba az új alapanyagú 100 forintos érmék. A jelenleg használt 100 forintosokkal továbbra is lehet majd fizetni, írja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján.

Részletek