Rendhagyó szülői értekezlet a könyvtárban

Rendhagyó szülői értekezlet a könyvtárban

2024. március 22. 15:50

Rendhagyó szülői értekezletre került sor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban március 21-én, csütörtökön Gyermekünk biztonsága szülői kötelesség címmel. Az esemény a 25. Internet Fiesta keretében valósult meg, amit az Informatikai és Könyvtári Szövetség – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával – több mint két évtizede szervez.

Részletek
Néhány tipp, hogy feldobjuk a húsvéti lakomát

Néhány tipp, hogy feldobjuk a húsvéti lakomát

2024. március 26. 18:00

Szinte minden évben előkerülnek a klasszikusok: töltött tojás, tojáskrém, sonkás tekercs, kalács. Kedvelt húsvéti receptjeink ízletesek és kiadósak, így feltétlenül helyük van az ünnepi asztalon. Érdemes figyelembe venni azonban, hogy ezek kivétel nélkül megterhelik az emésztésünket. Bár az ünnepi szezon hagyományosan nem az újításról szól, ha nyitottak vagyunk, akár új kedvenceket is avathatunk.

Részletek
Forgatás a Bűvösvölgyben

Forgatás a Bűvösvölgyben

2024. március 21. 18:00

A Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ által szervezett élményprogramon vett részt március 19-én a Batthyány Lajos Általános Iskola 6. évfolyama, amely eseményt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hozta létre, hogy támogassa a diákok médiaértés-oktatását.

Részletek
10 éves a Petőfi Mozi

10 éves a Petőfi Mozi

2024. március 21. 10:00

Kereken 10 évvel ezelőtt, 2014. március 21-én nyitott meg az akkor már Pannon 2001. Mozgókép Kft. által üzemeltetett Kiskunfélegyházi Petőfi Mozi.  Az elmúlt évtizedben 343 516 látogatója volt a nyilvános vetítéseknek, de ha hozzáveszik az iskolai vetítéseket is, akkor körülbelül 400 ezer ember választotta a szélesvásznú szórakozást – tudtuk meg Reményi Richárd cégvezetőtől.

Részletek
Kossuth Lajos emléke előtt tisztelegtek

Kossuth Lajos emléke előtt tisztelegtek

2024. március 20. 19:00

Koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak március 20-án, a városháza falán elhelyezett Kossuth Lajos-emléktáblánál. A megjelenteket Fekete Beatrix köszöntötte, majd a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak zongoraműsorát hallgathattuk meg. Kossuth Lajos életéről és munkásságáról dr. Bánki Horváth Mihály, a Közgé Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum igazgatóhelyettese beszélt.

Részletek
A Szépművészeti Múzeum történetét ismerhették meg a Holló-körben

A Szépművészeti Múzeum történetét ismerhették meg a Holló-körben

2024. március 21. 16:00

Folytatódott a képzőművészeti előadás-sorozat, amelyet a Szépművészeti Múzeum „Művészetről Mindenkinek!” címmel indított a kiskunfélegyházi Holló László Képzőművész Kör galériájában. Március 20-án, Mertus Ágnes művészettörténész, a Szépművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztályának munkatársa Ha a falak mesélni tudnának – a Szépművészeti Múzeum története képekben címmel tartott ismertetőt.

Részletek