Hónapköszöntő

Hónapköszöntő

2024. július 1. 08:00

Kedves július! Köszönjük, hogy megjöttél, már tervezzük, hogyan használjuk ki napsugaras-verőfényes heteidet úgy, hogy vigyázunk magunkra és másokra is. Tudom, szinte minden napod foglalt, mi emberek tettük ugyan azzá, de most nem is ez a lényeg. Bírod a rengeteg ünnepet, megemlékezést, nemzetközi és világnapot, a nyár közepére eső milliónyi programot, vásárt, fesztivált. Hogyne bírnád, hisz neved Julius Caesarról kaptad, azért ez nem semmi, ha egy császár a keresztszülő!

Részletek
Darvasos tanuló kiállítása nyílt meg a Kiskun Múzeumban

Darvasos tanuló kiállítása nyílt meg a Kiskun Múzeumban

2024. június 30. 08:00

Mogyoró Martin Bence, a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola 7. b. osztályos tanulója, már több mint egy éve foglalkozik papírmakettek készítésével. Kezdetben unaloműzésként, viszonylag egyszerű tárgyakat (lándzsát, buzogányt, baltát, csákányt, alabárdot), később bonyolultabbakat is (sisakok, pajzsok, díszes markolatú kardok), majd végül koronákat készített.

Részletek
Bűnmegelőzés – Gyorsan elkelt a lezáratlan kerékpár

Bűnmegelőzés – Gyorsan elkelt a lezáratlan kerékpár

2024. június 28. 14:00

Elloptak egy lezáratlan kerékpárt az egyik kerékpártárolóból Kiskunfélegyházán, a Béke-téren, június 26-án, késő délután. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai ma (péntek) hajnalban előállították a tolvajt, akinek az udvarán az eltulajdonított kerékpárt is megtalálták. A férfi ellen lopás miatt eljárást indítottak, őrizetbe vették és bíróság elé állították.

Részletek
Szúnyogirtás Félegyházán

Szúnyogirtás Félegyházán

2024. július 2. 08:00

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy földi úton történő szúnyogirtás lesz a településen július 2-án, kedden, a napnyugta utáni órákban. Pótnapok: július 3., 4.

Részletek
Cseh Tamásra emlékeztek a könyvtárban

Cseh Tamásra emlékeztek a könyvtárban

2024. június 28. 12:00

Cseh Tamás Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerző, énekes és színész tiszteletére szerveztek emlékestet a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, június 27-én. A Hattyúkerti zenés esték eseményén Csák László képzőművész és hangász lépett fel, aki a művész életművét és munkásságát idézte meg zenés és prózai előadásával.

Részletek