Utcáról az Olimpiára: elindult a Magyar Breaktánc Szövetség

Utcáról az Olimpiára: elindult a Magyar Breaktánc Szövetség

2020. december 28. 12:00

Papíron megalakult és 2021-ben az érdemi munkát is megkezdi a Magyar Breaktánc Szövetség. A szövetség legfőbb célja a fiatalok elkallódásának megelőzése a breaktánc sokoldalú kultúráján át. Emellett természetesen kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a breaktánc 2024-ben debütál majd a párizsi olimpián. Feladatuknak tekintik, hogy támogassák azokat a fiatalokat, akik kihívást éreznek az újdonsült olimpiai sportág kipróbálása iránt.

Részletek
115 háztartásnak jutott az adományokból

115 háztartásnak jutott az adományokból

2020. december 23. 08:00

115 háztartásba érkeztek adományok az önzetlen felajánlásoknak köszönhetően december 22-én, kedden. A kiszállításban a Mezőőri Szolgálat, Vakulya László vezetésével, az önkormányzat Szociális és Közfoglalkoztatási Osztálya, Ódor Lászlóval az élen, valamint a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény munkatársai vettek részt. Az akció szervezői, a Torony ABC vezetője, Bajzák-Csikós Ágnes és Bajzák Andrea ifjúsági referens előző nap rendszereztek, csomagoltak, szerveztek és terveztek, így a szállítás napján minden gördülékenyen ment.

Részletek
Online karácsonyi műsor a művészeti iskolától - videóval

Online karácsonyi műsor a művészeti iskolától - videóval

2020. december 22. 19:00

December 20-ától, 5 napon át egészen szentestéig a növendékek szereplésével rövid, karácsonyi zenés videókkal kedveskedik a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola. Kis-Fekete Vilmos, az iskola igazgatója elárulta, hogy az ötlet és a megvalósítás Lackó Andreának köszönhető, segítségére volt többek között Gajdics Dávid, Mucsi Dominika és Pocskai Roland is. Nagyon izgalmas feladat volt, egy komplett délután folyt a felvétel hangosítással, technikai személyzettel.

Részletek
Karácsonkor

Karácsonkor

2020. december 26. 16:00

A néphagyományban István napja az egészség- és termésvarázslás napja. A magyar népszokás szerint ezen a napon régen a nőtlen és házas emberek együtt jártak házról-házra és köszöntőket mondtak termékenység és a párokat összehozó varázslás céljával. Mi, Petőfi Sándor Karácsonkor című versével kívánunk mindenkinek jó egészséget a következő esztendőre is!

Részletek
Karácsony édes ünnepén

Karácsony édes ünnepén

2020. december 25. 12:00

December 25-én Jézus születésnapját, a fény eljövetelét ünnepeljük. Móra László Karácsony édes ünnepén című versével elmélyülést, szeretetteljes emberi kapcsolatokat kívánunk minden olvasónknak!

Részletek
Karácsonyi csengő

Karácsonyi csengő

2020. december 24. 11:00

December 24-e karácsony előestéje, a testi és lelki felkészülés napja, a szeretet ünnepére. Móra László Karácsonyi csengő című versével kívánunk bensőséges, boldog ráhangolódást az ünnepre.

Részletek
Képek az ország vasútjairól – Rendhagyó várótermi kiállítás

Képek az ország vasútjairól – Rendhagyó várótermi kiállítás

2020. december 23. 12:00

A Vasúttörténeti Alapítvány hagyományos rendezvényei közé tartozik az Országos Vasutas Fotókiállítások anyagainak vándoroltatása, kiállítása különböző helyeken. Az ezzel kapcsolatos pályázatokat és kiállításokat 1996 és 2014 között tíz alkalommal rendezték meg analóg formában, majd a Vasutasok Országos Közművelődési Egyesületének győri művelődési házával közösen digitális minőségben hirdették meg.

Részletek
A szeretet gyertyája és a karácsony ünnepe

A szeretet gyertyája és a karácsony ünnepe

2020. december 22. 12:00

Advent utolsó vasárnapján mind a 4 gyertya egyszerre tölti meg az  otthonod és a szíved melegséggel és fénnyel. A gyertyák Jézus születése révén a szétáradó világosságot, egyben a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt jelképezik. A téli szünet előtti utolsó tanítási napon a hit, a remény, az öröm gyertyája mellett fellobbant a szeretet gyertyája is a Batthyány Lajos Általános Iskolában.

Részletek
Szentestére felfüggeszti a kormány a kijárási tilalmat

Szentestére felfüggeszti a kormány a kijárási tilalmat

2020. december 21. 17:00

A kormány döntése értelmében szenteste, tehát december 24. estéjétől 25-e reggelig felfüggesztik a kijárási tilalmat – jelentette be az operatív törzs tájékoztatóján Lakatos Róbert rendőr alezredes. A magánrendezvények, családi összejövetelek 10 fős korlátozását úgy kell érteni, hogy a 10 főbe nem számítanak bele a 14 év alatti gyermekek. Müller Cecília országos tisztifőorvos azt kérte, hogy szenteste is vigyázzon mindenki magára. „Ez nem jelent lazítást, ez egy lehetőséget jelent, amivel élnünk kell, úgy, hogy a biztonságot megtartsuk” – emelte ki.

Részletek