Hirdetés
Veszélyes a kerti zöldhulladék a természetes élőhelyekre!

Veszélyes a kerti zöldhulladék a természetes élőhelyekre!

2020. május 10. 11:00

Sokan úgy gondolják, hogy a zöldhulladéktól megszabadulhatnak az erdő-mező szélén, hiszen azok úgyis csak növényi maradványok, lebomlik, komposztálódik, nem okozhat bajt. Holott ez egyáltalán nem így van, ráadásul a zöldhulladék illegális elhelyezése éppúgy szabálytalan és büntetendő, mint a kommunális, vagy bármely más hulladék lerakása.

Részletek
Brutálisan megkínoztak egy bagolycsaládot

Brutálisan megkínoztak egy bagolycsaládot

2020. május 8. 12:00

Sokkoló videót tettek közzé szerdán a Mályi Madármentők a Facebook-oldalukon, amiben arról számoltak be, hogy valaki eltörte egy tojó erdei fülesbagoly mindkét szárnyát, és két fiókájával együtt egy zsákban kidobták őket Megyaszó külterületén. A fiókák is megsérültek, a törött szárnyú anyamadár alatt feküdtek. Sétálók találták meg őket, és a Mályi Madármentők értük mentek. 

Részletek
Szerdánként nyitva a félegyházi hulladékudvar

Szerdánként nyitva a félegyházi hulladékudvar

2020. május 19. 17:30

Május 11-étől korlátozott nyitvatartással megnyitja az alábbi hulladékudvarokat az FBH-NP Nonprofit Kft. A hulladékudvarokban a háztartásokban keletkező szelektíven gyűjtött hulladékokat csak abban az esetben veszik át, ha azt megfelelően szétválogatták. A hulladékudvar igénybevétele mindenkinek ingyenes, aki felmutatja lakcímkártyáját, illetve a befizetett hulladékszállítási számláját igazoló bizonylatot (csekk, átutalási megbízás).

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2020. május 7. 17:00

A Kiskunfélegyházán és környékén 2020. 17. hetében újszülöttek és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Félegyházán is elérhető a digitális pszichológiai ellátás

Félegyházán is elérhető a digitális pszichológiai ellátás

2020. május 7. 10:00 | Koronavírus

A március 13-án este bejelentett rendkívüli kormányzati intézkedések alapján a koronavírus terjedésének lassítása érdekében március 16-ától a tantermen kívüli digitális oktatás lépett életbe. A rendkívüli intézkedések elrendelése azonban nem jelenti azt, hogy a köznevelési intézményekben nincs ellátás és tanítás, csupán azt, hogy a találkozások nem személyesen folynak a további, enyhítő intézkedések bejelentéséig. Ezen szabályok vonatkoznak a városunkban működő Pedagógiai Szakszolgálatra is.

Részletek
Pálinkafőzdék versenye

Pálinkafőzdék versenye

2020. május 8. 14:00

Meghirdették a Bács-Kiskun Megye Pálinkája 2020 és a Bács-Kiskun Megye Legeredményesebb Pálinkafőzdéje 2020 címeket a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat támogatásával. Céljuk többek között a pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése, a pálinka, mint hungarikum népszerűsítése valamint a pálinkával kapcsolatos fogyasztói szemlélet pozitív befolyásolása és a kereskedelmi főzdék munkájának elismerése Bács-Kiskun megyében.

Részletek