Felújítják a gátéri templomot

Felújítják a gátéri templomot

2020. május 14. 10:00

A gótikus katolikus templomot 1929. szeptember 13-án, Szent Anna tiszteletére szentelték fel. A jeles évfordulóra, a helyiek összefogásának köszönhetően sikerült belülről felújítani a templomot, amely annak idején a lakosság és sok jóakaratú ember összefogásával épült. Mintegy két és fél millió forintot adtak össze a helyiek, hogy megvalósulhasson a belső festés és a villamoshálózat korszerűsítése. A templom felújítása azonban most ismét fontossá vált.

Részletek
Járványügy: egyszerűbb lesz a lakossági és vállalati ügyintézés

Járványügy: egyszerűbb lesz a lakossági és vállalati ügyintézés

2020. május 13. 17:00 | Koronavírus

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként újabb kormányzati intézkedés segíti az állampolgárok egészségének védelmét és a vállalkozások működését. A hatósági engedélyezés helyett bejelentéssel is végezhető lesz a legtöbb tevékenység, ezáltal is csökkenti a kormány az ügyintéző-ügyfél találkozások számát, valamint a vállalkozások adminisztrációs terheit. A bürokráciacsökkentő intézkedésnek köszönhetően akár a bejelentéstől számított kilencedik naptól szabadon elkezdhető lesz a kívánt tevékenység.

Részletek
Rosszindulatú oldalak koronvaírus idején

Rosszindulatú oldalak koronvaírus idején

2020. május 18. 14:00 | Koronavírus

Százával hoznak létre olyan, koronavírushoz kapcsolható oldalakat, amelyekkel valójában rosszindulatú kampányokat végeznek. Egyetlen céljuk a felhasználó bizalmas adatainak megszerzése. Már akadnak olyan levelek is idehaza, amiket magyar nyelven írtak hasonló céllal. A Panda Security legfrissebb kutatása során a járványügyi helyzethez kapcsolódó, egyértelműen visszaélésre létrehozott oldalakat keresett.  

Részletek
eSZJA: sokan nem hagyják az utolsó pillanatra

eSZJA: sokan nem hagyják az utolsó pillanatra

2020. május 15. 16:00

Már csaknem 2,8 milliószor léptek be a NAV eSZJA felületére az ügyfelek, hogy megnézzék az szja-bevallási tervezetüket. A NAV által készített, személyre szabott dokumentum pillanatok alatt elérhető a hivatal weboldaláról is KAÜ azonosítás (ügyfélkapu, e-személyi igazolvány, vagy telefonos azonosítás) után. A legtöbbeknek nincs dolguk a tervezettel, mert a NAV minden jövedelmi adatot megkapott a munkáltatóktól.

Részletek
3+1 jogi tipp a munkahelyek újraindításához

3+1 jogi tipp a munkahelyek újraindításához

2020. május 12. 14:00 | Koronavírus

A COVID-19 járvány miatti csökkentett aktivitás vagy leállás után számos cég indítja újra működését. A munkába való visszatérés számos feladatot ró a munkáltatóra és a munkavállalókra is. Dr. Óváry-Papp Nóra, a Baker & McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda munkajogásza hívja fel a figyelmet a legfontosabb tudnivalókra.

Részletek
Ismét oktathatnak az autósiskolák

Ismét oktathatnak az autósiskolák

2020. május 11. 14:00 | Koronavírus

Március 19-én a félegyházi autósiskoláknak is le kellett húzni a rolót. Ugyanis a koronavírus-járvány miatt szüneteltetni kellett az oktatást. Az elmúlt hét végétől újra lehet elméleti és gyakorlati oktatást is tartani. A helyi autósiskolák vezetői, Füredi András és Bajáki Attila arról számoltak be lapunknak, hogy a több mint egy hónapos leállás komoly anyagi veszteséget okozott a vállalkozásuknak, és a járművezetés-képzés csak hónapok múlva állhat helyre újból

Részletek