Hirdets
Tájékoztató a félegyházi maszkviselési és egyéb szabályokról

Tájékoztató a félegyházi maszkviselési és egyéb szabályokról

2020. november 11. 12:00 | Koronavírus

Kedves Félegyháziak! A kormány tegnapi döntése értelmében a 10 ezer fő feletti települések polgármestereinek kell döntést hozniuk a közterületeken és a nyilvános helyeken a maszkviselési szabályokról. A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem kötelező a maszkviselés a közterületeken, csak ott ahol azt a polgármester meghatározza.

Részletek
Ma van a Szociális Munka Napja

Ma van a Szociális Munka Napja

2020. november 12. 08:00

A társadalom megbecsülésének gesztusa ez az ünnep világszerte, amit november 12-én tartanak. Hazánkban, az emberek mintegy harmada küszködik szociális problémával, ami gondozást igényel és amelyet e szakterület dolgozói orvosolnak. Védőszentjük Assisi Szent Ferenc. E nap alkalmából fogadják szeretettel Csányi József polgármester rendhagyó köszöntőjét.

Részletek
Félegyházi járványügyi intézkedések

Félegyházi járványügyi intézkedések

2020. november 10. 18:30 | Koronavírus

A november 11-én szerdától életbe lépő országos korlátozásokkal kapcsolatban összefoglaltam a Félegyházára vonatkozó szabályokat és információkat, amelyeket az alábbiakban olvashatnak. Jelenleg még nem ismertek a kormány által meghatározott részletszabályok, azok ismeretében a most leírtak még változhatnak.

Részletek
Újabb PG-s siker

Újabb PG-s siker

2020. november 11. 14:00

Meglepetéssel indult az őszi versenyidőszak a félegyházi PG-ben gépírásból. A Teöreök Aladár tanulói versenyt a járványveszély miatt jóval előbbre tervezték: október 7-étől 1 héten át lehetett megírni a versenydolgozatokat on-line módon az iskolából.

Részletek
Kele László duplázott a Csapó Dániel Emlékversenyen

Kele László duplázott a Csapó Dániel Emlékversenyen

2020. november 11. 16:00

Eredetileg tavasszal rendezték volna a – már hagyományosnak mondható – Csapó Dániel Emlékversenyt Szekszárdon, ám a járványügyi helyzet idén ezt a versenyt is felülírta. Az időpontot októberre halasztották és online módon zajlott le végül az esemény. A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója, Kele László munkáját a rangos megmérettetésen két díjjal is jutalmazták: élelmiszeripari technológiák szekcióban első helyezést ért el, sőt a zsűri különdíját is neki ítélték. Felkészítő tanárai Szirom Anikó és Nagy Melinda.

Részletek
Elindult a 2021-es év fafaját kiválasztó online szavazás

Elindult a 2021-es év fafaját kiválasztó online szavazás

2020. november 14. 12:00

Az Országos Erdészeti Egyesület és az Év Fája Kuratórium 2013 óta minden évben, így idén már nyolcadik alkalommal teszi lehetővé, hogy az egyesület által működtetett weboldalon, az Év fája tematikus honlapon (www.azevfaja.hu) keresztül szavazzanak a következő év fafajára az erdész szakemberek és minden érdeklődő, akit érdekel az erdők és a fák világa.

Részletek
Játék a múzeummal

Játék a múzeummal

2020. november 13. 16:00

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma immár tizennegyedik alkalommal hirdet rajz- és irodalmi pályázatot általános iskolásoknak. A hagyományos „Ne égess!” elnevezésű pályázat idén a „A tűzoltóponyvától a drónokig” alcímmel indul útjára.

Részletek
A jövő pénzügyi vezetői

A jövő pénzügyi vezetői

2020. november 11. 08:00

Sokszor bosszankodunk azon, hogy mennyi haszontalan dolgot tanul az a szegény gyerek az iskolában. Főleg esténként van ez így, amikor együtt kínlódunk egy-egy reménytelenül hosszúra nyúló házi feladat felett. Ugye így van, kedves szülőtársak?

Részletek