Nagy változtatást jelentett be a NAV

Nagy változtatást jelentett be a NAV

2022. július 25. 12:00

Hasznos funkciókkal és átláthatóbb felülettel találkozhat ezentúl az, aki az interneten keresztül végezné el adóügyi teendőit. Mint a Mediaworks Hírcentruma a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól megtudta: a hatóság eddig használt oldala, az eBEV egy darabig működik még, ám fokozatosan átadja helyét az Ügyfélportál nevű új felületnek. Az ÜPO rövidítésű oldal a lehetőségek tárházát kínálja majd.

Részletek
Csollár Géza az év pedagógusa

Csollár Géza az év pedagógusa

2022. július 29. 08:00

Több mint két évtizedes nevelő-oktató munkája elismeréseként az Év Pedagógusa Díjat vehette át egyedüli félegyházi pedagógusként Csollár Géza, a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola biológia-kémia szakos tanára. A kitüntetés kapcsán életútjáról, motivációjáról és a szakma nehézségeiről is kérdeztük. Elmondása szerint az élményalapú tanítás, a kísérleteztetés és az erdei iskolák a leghatékonyabb oktatási módszerek.

Részletek
A Magyar Közút bedobta az év egyik legcukibb videóját

A Magyar Közút bedobta az év egyik legcukibb videóját

2022. július 21. 12:00

A Magyar Közút jászberényi mérnökségének munkatársai épp felújítást előkészítő munkálatokat végeztek a Pusztamonostor-Jászárokszállás összekötő úton, amikor egyikük furcsa, nyüszítő hangokat hallott a szikkasztó árok irányából. A helyszínt tüzetesebben átvizsgálva egy alig több mint 930 grammos, egy tenyérben is elférő, fekete kiskutyára leltek, sajnos a már élettelen testvére társaságában. Az árva kiskutyát a mérnökség befogadta és azóta is gondját viselik az ott dolgozók.

Részletek
Növényvédelmi permetezés

Növényvédelmi permetezés

2022. július 20. 15:00

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy – az időjárás és a rajzás figyelembevételével – két alkalommal elvégzik a közterületi díszfák növényvédelmi permetezését.

Részletek