Trianon 100

Trianon 100

2020. december 30. 16:00

A trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából a Félegyházi Közlöny ebben az évben kéthetente egy-egy verset adott közre, emlékezve történelmünk e sötét napjára. A sorozat Kiskunfélegyháza szülöttének, Falu Tamás versével ér véget.

Részletek
Vízvisszatartással az elsivatagosodás ellen

Vízvisszatartással az elsivatagosodás ellen

2020. december 30. 12:00

Nehezen indult a Dongér-Kelőér Egyesület vízvisszatartásra irányuló projektje, de a gazdák kitartása meghozta gyümölcsét. Mára hatalmas érdeklődés és támogatás övezi a munkájukat, sőt, az egyetemeken is tanítják már a jászszentlászlói mintaprojektet. Az eddig elért eredményekről Toldi Csaba nyilatkozott a megyei hírportálnak.

Részletek
Hét hosszú hétvége lesz 2021-ben

Hét hosszú hétvége lesz 2021-ben

2020. december 29. 16:00

Bár már egy ideje megjelent a Magyar Közlönyben a 2021-es munkanap-áthelyezésekről szóló rendelet, a legtöbben csak az év végén, illetve az újév elején nézik meg, mely napokon nem fogunk dolgozni az új esztendőben.

Részletek
Óvodapedagógusokat támogat a Blum-program

Óvodapedagógusokat támogat a Blum-program

2020. december 29. 12:00

Országos kutatást készített a szakemberek digitális felkészültségéről az óvodapedagógusok megnövekedett digitális támogatással kapcsolatos igényeire reagálva a Blum-program – az óvodáskorú gyerekek személyiségfejlesztő programja –, hogy a leghatékonyabb digitális képzésekkel és digitalizált tudástárral felvértezze őket a 21. század kihívásaira.

Részletek
Fenyőfás halászlé

Fenyőfás halászlé

2020. december 25. 18:00

Ilyen gyönyörű karácsonyfát talán még soha nem láttam. Nekem is nagyon tetszik. A színei. Azok igazán csodálatosak. Csak kék és arany. Látod, minden szaloncukrot kék papírba csomagoltak. A díszek is kékek. Köztük meg úgy csorog alá a csúcstól a fa aljáig a sok aranyló szalag, ahogy a napfény villan be egy ablakon.

Részletek
Ünnepek alatt is: Útinform - videóval

Ünnepek alatt is: Útinform - videóval

2020. december 23. 17:00

Idén talán az ünnepek alatti forgalom sem olyan lesz minden tekintetben, mint amit az előző években megszokhattunk, de van, ami nem változik. A közlekedőknek indulás előtt most is érdemes lesz ellátogatni a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának weboldalára, a www.utinform.hu-ra, hogy még a tervezett utazásuk előtt tájékozódhassanak az aktuális útviszonyokról és forgalmi helyzetről.

Részletek
Gépjárműadó: mi változik jövőre?

Gépjárműadó: mi változik jövőre?

2020. december 29. 08:00

A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat jövőre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) veszi át. A változás a gépjármű-üzembentartókat (tulajdonosokat) nem érinti, plusz teendőjük nem lesz. Az első részletet március 15-e helyett elég április 15-éig befizetni.  

Részletek