Hirdetés
Ismét oktathatnak az autósiskolák

Ismét oktathatnak az autósiskolák

2020. május 11. 14:00 | Koronavírus

Március 19-én a félegyházi autósiskoláknak is le kellett húzni a rolót. Ugyanis a koronavírus-járvány miatt szüneteltetni kellett az oktatást. Az elmúlt hét végétől újra lehet elméleti és gyakorlati oktatást is tartani. A helyi autósiskolák vezetői, Füredi András és Bajáki Attila arról számoltak be lapunknak, hogy a több mint egy hónapos leállás komoly anyagi veszteséget okozott a vállalkozásuknak, és a járművezetés-képzés csak hónapok múlva állhat helyre újból

Részletek
Ma van a mentők napja

Ma van a mentők napja

2020. május 10. 12:00

A magyarországi szervezett életmentés 133. és az Országos Mentőszolgálat fennállásának 72. évfordulóját ünnepeljük a mostani hétvégén. Ezen a napon azt a bajtársiasságot emlegetjük, amely igazán értékessé teszi ezt a közösséget. Tisztelettel és köszönettel tartozunk a mentősök embert próbáló áldásos munkájáért, évente 1,2 millió embert lát el szakszerűen az Országos Mentőszolgálat. A mostani egészségügyi veszélyhelyzet rámutatott, hogy a mentősök fáradhatatlan munkája fő pillére az egészségügyi vérkeringésnek.

Részletek
A Madarak Fák Napja a Batthyány iskolában

A Madarak Fák Napja a Batthyány iskolában

2020. május 10. 08:00

Május 10-e a Madarak és Fák Napjának megünneplése fontos esemény a Batthyány iskolában is. Ezen esemény alkalmat ad a tanítóknak arra, hogy a gyermekekkel megkedveltessék, megszerettessék a természetet, a növény- és állatvilágot.

Részletek
Jubileumi évforduló: Ficsór Sándor 90 éves

Jubileumi évforduló: Ficsór Sándor 90 éves

2020. május 9. 10:00

A jeles születésnap alkalmából az ünnepeltet családján kívül Orbán Viktor miniszterelnök, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata nevében Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester emléklappal, a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola vezetősége Jankovszki Zoltánné, Mester Mónika és Vásárhelyiné Ficsór Katalin oklevéllel köszöntötte.

Részletek