Betűbölcsi: A születés hete

Betűbölcsi: A születés hete

2023. május 17. 14:00

Kibővített Betűbölcsit tartottak a születés hete jegyében május 16-án, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az eseményt a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat és a Nagycsaládosok Egyesülete szervezte. A meghívott előadók a szülés körüli félelem okairól és oldásáról, illetve a várandóság alatti étkezésről tartottak előadást.

Részletek
Elkészült Félegyháza új falfestménye

Elkészült Félegyháza új falfestménye

2023. május 22. 08:00

Reklámzaj helyett művészeti alkotásokkal oldaná a városok szürkeségét a Színes Város Csoport. A kiskunfélegyházi városvezetés osztja ezt a véleményt. E gondolat mentén született meg immár a második falfestmény a városban, az itt élők nagy örömére.

Részletek
Ismerjük meg Félegyháza kincseit!

Ismerjük meg Félegyháza kincseit!

2023. május 16. 17:00

A város értékeit mutatja be a színes, kétnyelvű Kiskunfélegyháza kincsei című kiadvány. A könyvet és a hozzá kapcsolódó vándorkiállítást május 15-én, a városháza dísztermében mutatták be.

Részletek
A Munka világa XIV. – Fotópályázat 2023

A Munka világa XIV. – Fotópályázat 2023

2023. május 19. 10:00

Fotópályázatot hirdet A Munka világa XIV. címmel a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Célja az országban tevékenykedő kereskedők, ipari vállalkozások, szolgáltatók, kézművesek tevékenységének, termékeiknek művészi módon való megjelenítése, ráirányítani a figyelmet a vállalkozások értékteremtő, munkaadói tevékenységére. Ez magába foglalja a cégek mindennapi életének, az ott zajló munkafolyamatoknak a bemutatását.

Részletek
Hatvanöt éve voltak mórások

Hatvanöt éve voltak mórások

2023. május 16. 16:00

Hatvanöt éve, 1958-ban végzett egy nagyszerű évfolyam a Móra Ferenc Gimnáziumban. A már nyugdíjas éveiket élő hölgyek és urak május 13-án visszatértek az egykori alma materükbe egy felejthetetlen találkozóra. Az ifjúkori lendületből mit sem veszített csoport a régi osztályteremben újra felelevenítette a kedves iskolás éveket, és természetesen sokat nevettek.

Részletek
Szérűskerti íjászverseny

Szérűskerti íjászverseny

2023. május 16. 09:00

Tisztességes versengésben, a történelmi gyerek kategóriában 3. helyezést ért el a Sólyompróbán Pozsár Balázs, a Batthyány Lajos Általános Iskola 7.a osztályos tanulója, aki a Huszka József Hagyományőrző Egyesület versenyzője. A történelmi junior kategóriában a 2. helyet szerezte meg.

Részletek