Hirdets
Agyunk egészségét is őrzi a karfiol

Agyunk egészségét is őrzi a karfiol

2020. november 6. 08:00

Karfiolt nyártól egészen késő őszig vásárolhatunk a félegyházi piacon. A most érő fajtát Törköly György standján ismertük meg. Gyönyörű, vakító fehér rózsák jellemzik, ránézésre teljesen egészséges, nincs rajta semmilyen elszíneződés. Az eladótól megtudtuk, hogy technológiai hiba, ha a karfiol rózsája feketedik. Nem megfelelő permetezés miatt gombásodás jön létre, amely sérülést okoz a növényen, ahol később baktériumok telepednek meg, ez okozza a feketés elszíneződést.

Részletek
Nagycsaládosok karácsonya

Nagycsaládosok karácsonya

2020. november 17. 08:00 | Koronavírus

A nagycsaládos és újszülött támogatás megítélését megelőző eljárás kérelemre indul, amelyhez szükséges nyomtatvány a kiskunfelegyhaza.hu honlapon, valamint a polgármesteri hivatal Szociális és Közfoglalkoztatási Osztály Szociális Csoportjánál érhető el. A kérelem legkésőbb november 30-áig nyújtható be személyesen vagy elektronikusan. A határidő elmulasztása jogvesztő.

Részletek
Ezüstfenyő lesz idén a város karácsonyfája

Ezüstfenyő lesz idén a város karácsonyfája

2020. november 3. 17:00

A Bajcsy utcából, Szabó Tamás felajánlásaként érkezik a főtérre Félegyháza idei karácsonyfája, amely most először egy ezüstfenyő lesz. A kivételesen szép, szabályos fa az adventi várakozás időszakában teszi majd ünnepélyessé a főteret.

Részletek
Kapa helyett mulccsal védik a főtér virágágyásait

Kapa helyett mulccsal védik a főtér virágágyásait

2020. november 5. 08:00

Mint a nyári forróságban, úgy most, az ősz színeibe öltözött főtéri virágok között is mindennapi szereplőkként tűnnek fel a gyomláló, ültető, mulcsozó kertészek. Kezük nyomán a virágágyások hétről hétre új arcukat mutatják meg, mindannyiunk örömére. Nagy Ágnes városi főkertész elárulta, hogy az újjáépült főtérhez tartozó zöldfelületek, vagy még inkább virágoskertek ellátásához teljesen új utakat kellett keresni. Azok gondozása ugyanis a régi gondolkodás mentén, a korábbi módszerekkel és az addig ismert tudással nem elképzelhető.

Részletek
Levélféle a novemberhez

Levélféle a novemberhez

2020. november 3. 08:00

Kedves november! Tegnap nem akartalak zavarni, gondoltam, pihend ki Halloween éjszakáját, meg amúgy is 1-jén volt elég dolgod, meg a nap is sütött, bearanyozott, hadd örülj egy kicsit. Persze a neved a latin "novem" – kilencedikből – ered, de ugye már a 11. vagy az évben, és a 2. az "ember" végződésű hónapok közül. Nem akarlak elkeseríteni, meg nem erősített statisztikai felmérések szerint legkevésbé téged kedvelnek a magyarok. Hát látod, milyenek vagyunk!

Részletek
Digitális tanösvény a Tőserdőben

Digitális tanösvény a Tőserdőben

2020. november 4. 16:00

A természetben barangolva rengeteg érdekesség mellett elhaladunk anélkül, hogy észrevennénk, vagy felkeltené kíváncsiságunkat. Egy új mobilalkalmazás segítségével most játék és kalandozás közben ismerhetjük meg egy kicsit jobban a természetet és Magyarországot.

Részletek
Idén már nem lesz városi rendezvény

Idén már nem lesz városi rendezvény

2020. november 2. 14:00 | Koronavírus

Kedves Félegyháziak! Nekem is és a kollégáimnak is mindig különösen izgalmas az ünnepek előtti időszak, hogy mindig valami szépet és újat tudjunk adni Önöknek. Ebben az évben meglepetésként óriáskerékkel készültünk, hogy az érdeklődők a magasból csodálhassák meg az ünnepi díszekbe öltöztetett várost és a korcsolyapálya nyüzsgését.

Részletek
Tanulni szeretné a gyermeknevelést a szülők zöme

Tanulni szeretné a gyermeknevelést a szülők zöme

2020. november 3. 12:00

Az ösztönös és a tudatos szülők aránya nagyjából egyenlően oszlik meg Magyarországon – ez derül ki egy most elvégzett, mintegy 300 fő megkérdezésével készült közvélemény-kutatásból. A felmérés szerint a tudatosan nevelő szülőknek azért fontos az önképzés, mert szeretnének egészséges lelkivilágú gyermeket nevelni, hogy később kiegyensúlyozott felnőtt legyen belőlük.

Részletek