Korai levélhullás

Korai levélhullás

2023. szeptember 22. 14:00

Az idén bizony már augusztus végén, szeptember elején sok csörgősre száradt, sárgára fakult, földre hullott falevéllel találkoztunk. Pedig a nyár ebben az évben sokkal csapadékosabb volt, mint 2022-ben. A csapadék azonban csak az egyik tényező, ami közrejátszik a növények vegetációs idő alatti korai lombvesztésében vagy a lomb megcsúnyulásában – tudtuk meg Nagy Ágnes főkertésztől.

Részletek
Faápolási munkák az intézményekben

Faápolási munkák az intézményekben

2023. szeptember 19. 12:00

A tavalyi nagyon száraz, aszályos és rendkívül meleg nyár látványosan megviselte a városi fákat: sok közülük kiszáradt, vagy elvesztette koronájának kisebb-nagyobb részét. Az elpusztult közterületi fák kivágása már a tél folyamán megtörtént, és a szárazoló metszések jórésze is elkészült a tavasz folyamán.

Részletek
Autómentes nap, két helyszínen

Autómentes nap, két helyszínen

2023. szeptember 18. 19:00

Autómentes napot tartottak szeptember 18-án, a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok parkolójában és épületében, valamint a Hősök parkjában. Az esemény az Európai Mobilitási Hét programelemeként valósult meg. A szervezők a város iskolásait várták az ismeretterjesztő, sport és szórakoztató programokra, amelyekkel a biztonságos közlekedésre igyekeztek ráirányítani a figyelmet.

Részletek
A nap, amire szívesen emlékezünk

A nap, amire szívesen emlékezünk

2023. szeptember 19. 14:00

A Kossuthos Nyugdíjas Klub tagjai számára a helyi libafesztivál mindig egy kicsit személyes jellegű elfoglaltság, amelyre külön készülünk, hiszen már hagyomány, hogy ennek alkalmából jönnek hozzánk látogatóba aradi barátaink, az ottani Kovách Géza Nyugdíjas kör tagjai.

Részletek
Körkérdés: A nyár utolsó csókja

Körkérdés: A nyár utolsó csókja

2023. szeptember 18. 10:00

Az idei ősz gyönyörű időjárást hozott. Az éjszakák már hűvösebbek, de a nappalok továbbra is melegek. A növényzet lassan megváltozik: a levelek vörösbe, narancssárgába és aranyba borulnak, aminek köszönhetően a táj csodálatos színekben pompázik majd. Ez ideális időpont a kirándulásokhoz, a szabadban töltött időhöz, feltöltekezni a komor téli napok előtt.

Részletek
Megnyílt Pogány Gábor Benő kiállítása a könyvtárban

Megnyílt Pogány Gábor Benő kiállítása a könyvtárban

2023. szeptember 16. 17:00

Megnyílt Pogány Gábor Benő szolnoki szobrászművész kiállítása a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A szeptember 15-ei eseményen Abonyi Szilvia, a könyvtár igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd a tárlatot prof. dr. Hermann Róbert történész, író, publicista nyitotta meg. Zongorán közreműködött Bolla Julianna.

Részletek
Iskola-előkészítő a Batthyányban

Iskola-előkészítő a Batthyányban

2023. szeptember 17. 08:00

Tízalkalmas iskola-előkészítő foglalkozásokra várja a nagycsoportos óvodás korú gyermekeket a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola – tudtuk meg Répa Mónika intézményvezető-helyettestől. A részvételi szándékot szeptember 25-éig lehet jelezni személyesen az iskolában, vagy a 76/466-783-as telefonszámon. A foglalkozások, ingyenesek, az első alkalomra szeptember 27-én, szerdán, 16:30-kor kerül sor.

Részletek