Felszámolják a beázást a városházán

Felszámolják a beázást a városházán

2015. február 19. 09:00

Évek óta beázik a félegyházi városháza. A százéves szecessziós épület, a város egyik építészeti büszkesége emiatt komoly veszélynek van kitéve. A 2015-ös költségvetésben a probléma felszámolására szánt 15 millió forint éppen ezért létkérdés. Fogalmazhatunk úgy is: elengedhetetlen ahhoz, hogy Kiskunfélegyháza emblematikus épületét a jó gazda gondosságával óvja a jelenkor.

Részletek
Farsangi forgatag a plébánián

Farsangi forgatag a plébánián

2015. február 17. 18:30

Február első hétvégéjén, a Szent István plébánián, ismét megrendeztük a katolikus fiatalok körében egyre népszerűbbé váló farsangi mulatságot. A programot és annak lebonyolítását, Király Dóra hitoktatónak és az atyáknak köszönhetjük. Az idei farsang az utazás témáját járta körbe nagyon széles spektrumban.

Részletek
Emlékmű, madarakkal

Emlékmű, madarakkal

2015. február 19. 07:30

Elkészültek a Herman Ottó-emlékmű tervei - tudtuk meg Balla László alpolgármestertől. A tervek Bozóky István, Szabó Ildikó és Nagy Ágnes együttműködésének eredményeképpen születtek meg, és egy olyan finom parkrészlet megvalósulását körvonalazzák a városi könyvtár mögötti területen, amely harmonikusan illeszkedik a városképbe, ugyanakkor méltó emléket állít az „utolsó magyar polihisztornak” is. A 150 centiméter magas, madarakat és sziklát formázó emlékművet április 18-án, ünnepélyes keretek között avatják fel.

Részletek
Pályázati felhívás

Pályázati felhívás

2015. február 25. 17:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Félegyházi Hangya – 2010. Termelőiskola – a Vidék Iskolája projekt keretében megépült (6100 Kiskunfélegyháza, Csongrádi út 1.) Zöldség-, gyümölcsfeldolgozó Tanüzem Üzemvezetői álláshelyének betöltésére.

Részletek
Nem is olyan egyszerű kimondani a boldogító igent

Nem is olyan egyszerű kimondani a boldogító igent

2015. február 17. 08:45

Bizony sok minden szükségeltetik egy esküvő megszervezéséhez, megtartásához. Ma már bőven akadnak olyanok is, akik ezt a terhet leveszik a szülők, az ifjú pár válláról. Kiskunfélegyházán hetedik alkalommal rendezték meg az esküvői kiállítást, amelynek hivatása, hogy mindenki eldönthesse, kiválaszthassa, hol és milyen körülmények között, milyen külsőségek közepette mondja ki a boldogító igent.

Részletek
Tisztelt Betegeink, Hozzátartozók!

Tisztelt Betegeink, Hozzátartozók!

2015. február 16. 18:30

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kórház Izsáki úti telephelyéről a Foglalkozás Egészségügy, a Felnőtt Pszichiátriai Gondozó valamint a Gyermek Pszichiátria-ideggondozó az Intézmény Csabay Géza körúton található Rendelőintézetének 2. emeletére költöztek (a régi labor és röntgen helyére).

Részletek