A félegyházi lovasok megérdemelnék a saját pályát

A félegyházi lovasok megérdemelnék a saját pályát

2014. szeptember 19. 07:00

A lovassport minden ágából láthattak bemutatót azok a gyerekek, akik szüleikkel együtt kilátogattak a Félegyházi Lovas Klub Sportegyesület családi napjára. Miközben láthattak fogathajtó, díjhajtó és western bemutatót, maguk is nyeregbe pattanhattak, felülhettek a fogatok bakjára, és természetesen megsimogathatták kedvenc lovacskájukat. A lovassport helyi népszerűségét jelzi, hogy az esős idő ellenére is százak látogattak ki a rendezvényre, és csalódott arcot akkor sem lehetett látni, amikor rövid időre eleredt az eső.

Részletek
Megújultak a középületek Petőfiszálláson

Megújultak a középületek Petőfiszálláson

2014. szeptember 21. 08:00

Egyhónapos rekord idő alatt valósult meg a petőfiszállási általános iskola bővítése. A kiemelt állami beruházás keretében megújult és kibővült intézményt, illetve a felújított óvodát és a polgármesteri hivatalt adták át a helybelieknek.

Részletek
Sok kicsi sokra megy

Sok kicsi sokra megy

2014. szeptember 18. 16:50

A II. Bankafalui Sokadalom szervezői úgy döntöttek, hogy a rendezvényen gyűjtést szerveznek az Együtt Egymásért Bankfalui Óvoda Gyermekeiért Alapítvány javára. A kihelyezett gyűjtőedényekben 19.550 forint gyűlt össze, amelyet szeptember 16-án adott át Dongó József önkormányzati képviselő Kolláth Jánosné óvodavezetőnek. A pénzből játszóeszközt, ceruzákat és színezőket tud vásárolni az intézmény. Az adományt örömmel fogadták, és dallal köszönték meg az apróságok. Az átadáskor az óvodavezető és az önkormányzati képviselő is arra kért mindenkit, hogy továbbra is támogassák az alapítványt, amelynek bankszámlaszáma: 11732071-20033909.

Részletek
A méhészek szövetkezésére lenne szükség

A méhészek szövetkezésére lenne szükség

2014. szeptember 18. 15:35

A méhészet helyzetéről tartott előadást a városi könyvtárban Huszka Zsolt. Az OMMÉ Észak Bács-Kiskun megyei szervezete félegyházi csoportjának vezetője a számok tükrében mutatta be a magyar méhészet helyzetét Európában és a világban. Emellett szólt a helyi méhészek helyzetéről, lehetőségeiről.

Részletek
Pecsétviaszgomba Fülöpjakabról

Pecsétviaszgomba Fülöpjakabról

2014. szeptember 18. 12:20

A munkanélküliség késztette a fülöpjakabi Gyöngyösi Sándort arra, hogy új alapokra helyezze életét. Szomszédja ösztönzésére gombatermesztésbe kezdett, és mára Európában egyedülálló biogomba termesztő üzemet működtet.

Részletek
A sokoldalú Móra

A sokoldalú Móra

2014. szeptember 18. 12:10

Emlékülést és kiállítást rendeznek Móra Ferenc tiszteletére, születésének 135. és halálának 80. évfordulójára emlékezve október 3-án a Kiskun Múzeumban.

Részletek
Jól kell sáfárkodni a megye lehetőségeivel

Jól kell sáfárkodni a megye lehetőségeivel

2014. szeptember 18. 08:30

Várhatóan 700 milliárd forintot meghaladó összeget költhet el hazánk a 2014-2020-as tervezési időszakban kutatás-fejlesztésre és innovációra az Európai Unió társfinanszírozásában. E támogatások feltétele, hogy a megyéknek gazdaságilag szakosodniuk, specializálódniuk szükséges. Ezt a közös munkát készítette elő az a rendezvény, amelyet S3 Megyei Specializációk wokrshop címmel rendeztek meg szeptember 17-én, szerdán, a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban. A workshop célja a megye 2020-ig tartó fejlesztési prioritásainak meghatározása volt, amelyen keresztül a következő 7 év KFI támogatásainak irányait határozták meg.

Részletek