Szakrendelés az éleslátásért

Szakrendelés az éleslátásért

2014. szeptember 9. 07:30

Hetente három nap: kedd, szerda és péntek 8 és 15 óra között találkozhatnak a betegek dr. Vetró Mónikával, a félegyházi városi kórház rendelőintézetének szemészeti szakrendelésén. Emellett minden hétfőn dr. Horpácsy Balázs, csütörtökönként pedig dr. Gombos Ferenc rendel. A szakrendelésen beutaló nélkül - az akut esetek: hirtelen látásromlás, a szem begyulladása, sérülése kivételével - előjegyzéssel fogadják a pácienseket.

Részletek
Tekergett a töltött libanyak

Tekergett a töltött libanyak

2014. szeptember 7. 15:54

Sikerrel járt a Királyi Szakácsok rekordkísérlete a libafesztiválon. A tervezett 100 méter helyett 175 méteresre sikeredett a töltött libanyak hossza. Az 1000 libanyakba közel 130 kilogramm libacombból, mellből, májból, kenyérből és tojásból készült töltelék került. A tölteléket sóval, borssal, köménymaggal, borsikafűvel, vörös- és fokhagymával, valamint magyaros fűszerkeverékkel ízesítették. A töltött libanyak a tábori kemencében sült meg, utána pedig az utolsó falatig elfogyasztották a libafesztivál vendégei.

Részletek
Szinte tudományosan készültek a libaételek

Szinte tudományosan készültek a libaételek

2014. szeptember 7. 14:50

A XV. Kiskunfélegyházi Libafesztivál gasztronómiai eseményére, a „KI MIT TUD?” sütni-főzni a libából versenyre minden eddiginél több, 47 csapat, 50 -féle étellel nevezett. A változatosabbnál-változatosabb sülteket, egytálételeket, leveseket és pörkölteket Bede Róbert mesterszakácsnak, Szőke András filmrendezőnek, Rabi Illés vendéglőtulajdonosnak és Mezeiné Franciska nyugdíjas üzletvezetőnek kellett rangsorba állítani. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, állították egybehangzóan az eredményhirdetéskor.

Részletek
Nyitott kapuk a félegyházi Ótemplomban

Nyitott kapuk a félegyházi Ótemplomban

2014. szeptember 8. 08:00

Az Ars Sacra Fesztivál keretén belül, az Európai Örökségnapokkal együttműködve minden év szeptemberének közepén a történelmi egyházak megnyitják templomaik kapuját, és színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket. Ilyenkor bemutatják a templom építészeti, művészeti értékeit, előadásokat, beszélgetéseket, gyerekprogramokat, filmvetítéseket, kiállításokat szerveznek a Nyitott Templomok Napján.

Részletek
Késik a pálmonostori iskola felújítása

Késik a pálmonostori iskola felújítása

2014. szeptember 7. 11:00

Az óvodások az iskolában, az iskolások pedig a művelődési házban eldugva kezdték meg az idei tanévet Pálmonsotorán, miközben a pályázaton elnyert támogatás egy éve megérkezett az önkormányzat számlájára – írta a baon.hu egyik olvasója.

Részletek
Szakmai konferencia a tenyésztőknek

Szakmai konferencia a tenyésztőknek

2014. szeptember 6. 10:15

A libafesztiválhoz kapcsolódóan idén is megrendezték a libatenyésztők szakmai konferenciáját. A tanácskozáson jeles előadók az elkövetkező időszak fejlesztési lehetőségeiről, az uniós és hazai pályázati irányzatokról szóltak. Emellett előadások hangzottak el a telephigiéniai feltételek megteremtéséről, a takarmányozásról és a kártevők elleni védekezésről.

Részletek
Arcok a piacról

Arcok a piacról

2014. szeptember 6. 07:15

Tavaly december végén előfordult, hogy a félegyházi piacon csak néhány helyen lehetett almát vásárolni, és legnagyobb mennyiségben Iványi Istvánnál. Az idei termés, mintegy 100 mázsa, jövő márciusig fog kitartani.

Részletek
A libafesztivál tisztelgés a tenyésztők munkája előtt

A libafesztivál tisztelgés a tenyésztők munkája előtt

2014. szeptember 5. 20:59

Szeptember 5-én délután volt a hivatalos megnyitója a XVI. Kiskunfélegyházi Libafesztiválnak. A gasztronómiai és kulturális forgatag közönségét, szervezőit, kiállítóit és fellépőit Kapus Krisztián polgármester, dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója és Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke köszöntötte.

Részletek