Hirdetés
Az ország borvidékeinek megismerését tervezi a Borbarát Klub

Az ország borvidékeinek megismerését tervezi a Borbarát Klub

2014. július 29. 09:30

A szakmai kirándulások, foglalkozások után július 25-én piknikre gyűltek egybe a borbarátok az Ipartestület székházában. A találkozáson a poharazgatás, a finom pörkölt elfogyasztása mellett természetesen megbeszélték eddigi összejöveteleik tapasztalatait és szót ejtettek az elkövetkező hónapok terveiről is.

Részletek
A félegyházi üzemek piacot szeretnének teremteni Kínában

A félegyházi üzemek piacot szeretnének teremteni Kínában

2014. július 28. 18:40

Hat fős kínai delegáció járt Kiskunfélegyházán július 23-a és 26-a között. A Gansu tartományban fekvő Baiyin városának képviselői Kapus Krisztián polgármester vezetésével ellátogattak a Fornetti Kft., a Hungary Meat Kft., az NT Élelmiszertermelő és Kereskedelmi Kft, valamint az Integrál Zrt. telephelyeire. Felkeresték Kunszálláson a Szent Vince Pincészetet, majd megismerkedtek Félegyháza és térsége nevezetességeivel is. A látogatás során a vendégek egy találkozó keretében mutatták be 1,7 millió lakosú városukat a megjelent intézményvezetőknek és önkormányzati képviselőknek. A találkozó során szó esett a két város kapcsolatainak továbbfejlesztési lehetőségeiről is.

Részletek
Tiszaalpár továbbra is vonzza a képzőművészeket

Tiszaalpár továbbra is vonzza a képzőművészeket

2014. július 28. 13:58

A jó környezet, az alkotóközösség, amely szeret együtt dolgozni. Ezek hozták össze idén is a 21. alkotótábort Tiszaalpáron. A félegyházi Holló László Képzőművészkör és a budafoki Mészáros László Képzőművészeti Egyesület tagjait szívesen fogadják a falubeliek, ezért minden évben úgy érzik, hazaérkeznek. Az alkotók pedig minden évben egy-egy festménnyel, grafikával, fafaragással, vagy tűzzománccal hálálják meg a vendégszeretetet. Az alkotások ezt követően a közintézményeket díszítik.

Részletek
 Egységes és olcsóbb vízdíj jöhet

Egységes és olcsóbb vízdíj jöhet

2014. július 28. 11:15

A Híradó úgy tudja, még ősszel a kormány elé kerülhet a vízdíjak további csökkentéséről szóló szakértői vélemény. Ennek alapján döntenek majd arról is, hogy országosan vagy regionális szinten lesz-e egységes a vízdíj. Egy szakjogász szerint egyetlen állami szolgáltatóra lenne szükség. Az előző kormányzati ciklusban indult integrációval a korábbihoz képest tizedére csökkent a vízszolgáltatást végző cégek száma.

Részletek
Lopások miatt kell felelnie

Lopások miatt kell felelnie

2014. július 28. 10:40

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Körzeti Megbízotti Alosztálya nyomozást folytatott lopás vétségek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. Péter 21 éves tiszaalpári lakos ellen.

Részletek
Tiszaalpár is emlékezik az I. világháború hőseire

Tiszaalpár is emlékezik az I. világháború hőseire

2014. július 27. 08:00

Július 27-én vasárnap, a 100. évforduló előtt egy nappal világszerte egy időben, magyar idő szerint 9.30-kor játszották el neves trombitások a híres katonai takarodót, az Il Silenziót. Az olasz miniszterelnökség kezdeményezésének szervezői Magyarországról a fiatal dzsessztrombitást, Koós-Hutás Áront kérték fel, aki a budai Vár Savoyai teraszán adta elő a művet. Ugyanekkor többi között Nagy-Britanniában, Portugáliában, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában és az Egyesült Államokban hangzott fel a dal az elesettek emléke előtti tisztelgésként.

Részletek