Tudatos Tudós Tusa verseny

Tudatos Tudós Tusa verseny

2014. december 1. 11:30

Csepelen a Jedlik Ányos Gimnáziumban rendezték meg azt a kétnapos komplex természettudományos ismereteket követelő csapatversenyt, amelyen most először vett részt a Móra Ferenc Gimnázium csapata Zajacz Lajos tanár úr vezetésével.

Részletek
Ki kell nyitni a szívünket a családunk, a városlakók felé

Ki kell nyitni a szívünket a családunk, a városlakók felé

2014. november 30. 16:55

Adventi keresztállítási ünnepséget tartott november 30-án a Petőfi téren a Jobbik kiskunfélegyházi szervezete. Köszöntőt mondott Csányi József polgármester és Kollár László önkormányzati képviselő. A keresztet megáldotta Talapka István főesperes és Hajagos Gyula plébános. A műsorban közreműködött Sövény Tibor és Kiss Ákos Jenő előadóművészek, valamint a Cantati Giovani Kamarakórus. A rendezvényen megjelenteket forró teával és langallóval kínálták a szervezők.

Részletek
A tánc az életük

A tánc az életük

2014. november 30. 17:00

A TV2 idén is meghirdette a Süss fel nap programját, amely idén a tehetséget, a tehetséggondozást állította a középpontba. A programba kizárólag 14 éven aluli különlegesen tehetséges gyerekek kerülhettek be pályázat útján. A jelentkezés november 2-ig zajlott és a legjobb 10 pályázó közé bekerült a kiskunfélegyházi Gál Krisztián - Pindur Cintia versenytáncos pár is.

Részletek
Emlékezés Rockenbauer Pálra

Emlékezés Rockenbauer Pálra

2014. november 30. 13:00

A természetjáróra, televíziós szerkesztőre, a magyar televíziós természetfilmezés megteremtőjére, Rockenbauer Pálra emlékezett a Kiskun Természetbarát SE túraszakosztálya november 28-án, halálának 27. évfordulóján.

Részletek
A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei

2014. november 30. 09:30

Advent (úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsonyt (december 25-ét) megelőző negyedik vasárnaptól (görögkatolikusoknál hatodik vasárnaptól) karácsonyig számított időszak. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig (január 6-ig) tart. Advent első vasárnapja egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti.

Részletek
A fény a főszereplő Pintér Anna képein

A fény a főszereplő Pintér Anna képein

2014. november 28. 20:25

Credo címmel nyílt kiállítás november 28-án a városi könyvtárban Pintér Anna művésztanár festményeiből. A kiállított képekhez Puskás Antal pálos szerzetes válogatott idézeteket és írt elmélkedéseket. A tárlatmegnyitón közreműködött Hársfai Viktória énekes, Jankovszki Réka és Lantos Viktória, a Móra Ferenc Gimnázium diákjai. Az alkotásokat Rosta Ferenc művésztanár, alpolgármester ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Részletek