Hirdetés
A pala ördögei

A pala ördögei

2014. július 31. 11:00

El sem tudjuk képzelni, hogy hányszor veszik kézbe a palát őrlés, lágyítás, korongozás, festés és égetés során a fazekasok, miután elkészülnek a gyönyörű tányérok, bokályok, vázák és még ki tudja hányféle díszes használati tárgy. A fazekasság legjobb erdélyi művelői ennek bemutatására szervezték meg 27 évvel ezelőtt Korondon az első fazekasvásárt. A kézművesek ünnepe idén sem marad el Kiskunfélegyháza testvértelepülésén. Augusztus 9-én és 10-én Árcsón bemutatkoznak a székely fazekasság legjobb mesterei.

Részletek
Ősztől műfüves pálya is segíti a KHTK labdarúgóinak edzését

Ősztől műfüves pálya is segíti a KHTK labdarúgóinak edzését

2014. július 30. 18:19

Több mint 50 millió forintot nyert Kiskunfélegyháza városa a Magyar Labdarúgó Szövetségtől egy műfüves labdarúgó pálya megépítésére. A Honvéd sporttelepen megépülő pálya költségeihez az önkormányzat közel 20 millió forinttal járul hozzá – mondta el Kapus Krisztián július 29-én, a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón.

Részletek
Korondon lépnek fel a Vasárnapi fiúk

Korondon lépnek fel a Vasárnapi fiúk

2014. július 30. 17:22

Korondon, Kiskunfélegyháza testvértelepülésén, az Árcsói fazekasvásáron lépnek fel augusztus 9-én és 10-én a Vasárnapi fiúk. A székely fazekasközpont rendezvényére Katona Mihály polgármester hívta meg az együttest, miután megismerkedett zenéjükkel. A zenekar csellósa, Dóbiás Péter, Félegyháza ismert zenetanára. A Vasárnapi fiúk megtiszteltetésnek tartják a meghívást.

Részletek
Tisztán látnak

Tisztán látnak

2014. július 30. 08:30

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központi költségvetési támogatásából valósult meg a kiskunfélegyházi laktanya nyílászáróinak cseréje.

Részletek
Istent dicsőíti a pusztaságban

Istent dicsőíti a pusztaságban

2014. július 29. 12:35

Háromszoros ünnepet ültek vasárnap Bugac-Alsómonostoron. Az templom építésének 75 éves évfordulójára és annak védőszentjére, Szent Annára emlékeztek. A jeles évfordulóra kívülről felújított templomot dr. Bábel Balázs a búcsúi szentmise keretében szentelte meg.

Részletek