Sport 2022. július 13. 17:00

Amatőr lovasverseny lesz a Tapodi-tanyán

Amatőr lovasverseny lesz a Tapodi-tanyán
Az első amatőr lovasversenyére készül a Zöldmező Lovassport Egyesület július 23-án, szombaton, a Tapodi-tanyán.

Tapodi Richárdtól, az egyesület elnökétől megtudtuk, hogy édesapja volt a család életében az, aki elkötelezetten szerette a lovakat, és aki később szenvedélyével a család többi tagját is megfertőzte. Richárd gyakorlatilag ebbe nevelkedett. Először malacok voltak, malacok után kecskék, kecskék után szamár, ezek után pedig egy csikó, és őt követték a lovak a család életében. Korábban csak hobbiszinten, majd később a fogathajtó versenyekbe is belekóstoltak családilag, csapatban.

Ma már a Zöldmező Lovassport Egyesület tagjai az egészen kicsiktől a felnőttekig a lovassport szépségeivel ismerkednek, rendszeresen járnak más városokba, településekre versenyezni, ami alapján jött az öltet, hogy helyben is szükséges lenne egy szervezés. Az ötletből pedig megszületett a július 23-i dátum, amit az elnök reményei szerint rendszeres versenyidőpontok követnek majd. Az esemény a Magyar Lovas-szabadidősport Szövetség támogatásával valósul meg, amire nevezni lehet a
www.szabadidonevezes.hu oldalon. A kategóriák között díjugratás, díjlovaglás, ügyességi, munkalovas és futószáras elem is szerepel, a program pedig két pályán zajlik majd.



Tapodi Richárd hozzátette: bízik benne, hogy jó hangulatú eseményt tudnak szervezni, amely családi program is lehet, hiszen a legkisebbeknek népi játékokkal is kedveskednek. Szeretne a jövőben hagyományt teremteni ezzel Kiskunfélegyházán, amihez támogatók jelentkezését is várják, hiszen a későbbiekben komolyabb megmérettetés szervezésének lehetőségével is számolnak.

Szeretettel várnak mindenkit július 23-án, szombaton reggel 8 órától a VIII. körzet, tanya 86. szám alatt.

Z. A.
            

Kövessen minket a Facebookon is!