Helyi hírek 2016. május 1. 07:00 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Húsvét hatodik vasárnapja - 2016. május 1.

1. Vasárnap délután 6 órakor szentségkitétellel kezdődik az elsővasárnapi szentségimádás.

2. Májusban minden nap az esti szentmise előtt ½ 7-kor kezdődnek a lorettói litániák a Szűzanya tiszteletére.

3. A Szent Mónika közösség országos találkozót szervez május 7-én, szombaton Hódmezővásárhelyen. Részletes tudnivalók a templomi hirdetőtáblán olvashatóak.

4. Május 7-én, szombaton délután 5 órakor hangverseny lesz a templomban, ahol egy berlini kórus és a Zenebarátok kórusa fog énekelni. Mindenkit hívnak és várnak.

5. Tábort szerveznek felső tagozatos hittanosok részére július 4-e és 9-e között a Tolna megyei Szálkára. Érdeklődni és jelentkezni lehet a hitoktatóknál.

6. Két hét múlva tartják a Petőfiszállás-szentkúti búcsút. Részletes program a templomi hirdetőtáblán látható.

7. Megjelent a Képmás magazin, amely 550 Ft-ért megvásárolható az újságos asztalról.

8. Május 20-a a magánszemélyek személyi jövedelemadó bevallásának határideje. Kérik, hogy adójuk 2x1 %-val támogassák a Katolikus Egyházat és a Fülöp atya Alapítványt!

9. Egyházközségi majálist szerveznek május 21-én, szombaton, a Hittanyán. Akik szeretnének részt venni, jelentkezzenek a Plébánián. Ebédet biztosítanak, de innivalót és evőeszközt mindenki vigyen magával!

10. A következő napokban, hetekben nagyon sok szabad szentmise van. Akik szeretnének szentmisét mondtatni, menjenek be a Plébániára!

11. Kérik a kedves híveket, ha anyagi lehetőségeik engedik, fizessék be az egyházi adót, amit be lehet fizetni a Plébánián és postai csekkeken, melyek az újságos asztalról elvihetőek. Az egyházi adó aktív dolgozók esetében 4000, nyugdíjasok esetében 3000 Ft évente.






 

Kövessen minket a Facebookon is!