90 éves a Medve sajt

90 éves a Medve sajt

2020. március 14. 12:00

1925-ben Magyarországra is elhozta a világújdonságnak számító, úgynevezett dobozsajtot Stauffer Frigyes sajtkészítő mester. A kezdeti sikerek után a csomagolásra rákerült a készítő szülőhazájának címerállata, a svájci Bern kantonjának medvéje és így, 1930-ban megszületett a minőségi nagylyukú sajtból készülő Medve sajt. Pár évvel később már Európa és Amerika számos országába exportálták a terméket egészen az államosításig, ami teljesen újraírta annak történetét. A megszületésének 90-ik évfordulójára újra a régi, ikonikus külsőjét kapja vissza az egyik legsikeresebb magyar termék, a Medve sajt.

Részletek
Arany Pierrot-díj a lóhátas balettért

Arany Pierrot-díj a lóhátas balettért

2020. február 25. 14:00

Ifjabb Richter József mindössze húszéves volt, amikor cirkuszigazgatónak választották, de jól vette az akadályokat. Januárban a XIII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon történelmet írt, feleségével közös produkciójukkal több rangos díjat is elnyertek.

Részletek
A vidra lett Az Év Emlőse

A vidra lett Az Év Emlőse

2020. január 21. 10:00

A Vadonleső Program immár hetedik esztendeje óta választja meg azt a védett vagy fokozottan védett, többnyire közösségi jelentőségű őshonos emlősfajt, amelyre szeretné egész évben ráirányítani mind a szakmai közösség, mind pedig a társadalom széles rétegének figyelmét.

Részletek
Két ajándékhónapot kaptak a kisvonatok szerelmesei

Két ajándékhónapot kaptak a kisvonatok szerelmesei

2020. január 25. 16:00

Elhalasztja bezárását a Miniversum. A látogatók gyakorlatilag megrohamozták a kiállítást: az Andrássy úti épület előtt naponta kígyózó sorok állnak, mivel novemberben kiderült, hogy a kiállítás idén január végén bezár. A hatalmas érdeklődés miatt a tulajdonosok úgy döntöttek, két hónappal meghosszabbítják a nyitva tartást.

Részletek