Ma lenne 18 éves az IWIW

Ma lenne 18 éves az IWIW

2020. április 14. 17:00

Tizenhat évvel ezelőtt pontosan ezen a napon kezdődött a legsikeresebb magyar közösségi oldal, a wiw, később iwiw története, aminek csúcskorszakában 4,7 millió regisztrált felhasználója volt. Aztán Magyarországon is megjelent a Facebook, és 2010-re olyannyira elterjedt, hogy az iwiwet végül bezárásra kényszerítette. Az egyik alapítója – tulajdonképpen egy korai startupper –, Várady Zsolt azonban akkor már alig kötődött hozzá, hiszen jóval korábban kiszállt a működtetéséből.

Részletek
90 éves a Medve sajt

90 éves a Medve sajt

2020. március 14. 12:00

1925-ben Magyarországra is elhozta a világújdonságnak számító, úgynevezett dobozsajtot Stauffer Frigyes sajtkészítő mester. A kezdeti sikerek után a csomagolásra rákerült a készítő szülőhazájának címerállata, a svájci Bern kantonjának medvéje és így, 1930-ban megszületett a minőségi nagylyukú sajtból készülő Medve sajt. Pár évvel később már Európa és Amerika számos országába exportálták a terméket egészen az államosításig, ami teljesen újraírta annak történetét. A megszületésének 90-ik évfordulójára újra a régi, ikonikus külsőjét kapja vissza az egyik legsikeresebb magyar termék, a Medve sajt.

Részletek
Arany Pierrot-díj a lóhátas balettért

Arany Pierrot-díj a lóhátas balettért

2020. február 25. 14:00

Ifjabb Richter József mindössze húszéves volt, amikor cirkuszigazgatónak választották, de jól vette az akadályokat. Januárban a XIII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon történelmet írt, feleségével közös produkciójukkal több rangos díjat is elnyertek.

Részletek