Újra lehet támogatást igényelni mosógépre és hűtőre

Újra lehet támogatást igényelni mosógépre és hűtőre

2017. augusztus 9. 10:00

Hétfőn elindult a háztartási nagygépek csereprogramja, elsőként az észak-alföldi régióban élők nyújthatják be a támogatási igényeiket – ezt Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára jelentette be hétfőn.

Részletek
Új funkciók a Facebook-on

Új funkciók a Facebook-on

2017. július 7. 08:15

Régóta létező probléma, hogy bárki facebookos profilképét ellophatják és felhasználhatják a csalók, akár úgy is, hogy az illető erről sohasem szerez tudomást. Zuckerbergék megnehezítenék a csalók dolgát.

Részletek
Beköszöntött a nyár

Beköszöntött a nyár

2017. június 21. 06:30

Ugyan június 24-én, Szent Iván éjjelén szokás ünnepelni a legrövidebb éjszakát, de a valódi napforduló  június 21-ére esik. A nyári napforduló idején kezdődik csillagászati értelemben a nyár. Ebben az időben jár a Nap az égbolton megtett látszólagos útján a legmagasabb ponton, ilyenkor a leghosszabb (Magyarországon majdnem 16 órás) a nappal, és a legrövidebb az éjszaka. Ha az utóbbinak a napnyugtától napkeltéig tartó időszakot nevezzük, akkor az éj valamivel több, mint 8 óráig tart, sötétség azonban ennél lényegesen rövidebb ideig, nagyjából este 3/4 10 és hajnali 3/4 4 között van. Június 21-e után a Nap pályája ereszkedni kezd, a nappalok pedig rövidülnek, igaz, eleinte csak lassan, naponta néhány másodperccel, perccel.

Részletek
Óriási hőhullám jön Közép-Európára

Óriási hőhullám jön Közép-Európára

2017. június 19. 15:30

A Severe Weather Europe meteorológiai előrejelző oldal azt írja: nagyon úgy tűnik, hogy itt a legmelegebb június. Legalábbis a második felében egy erős hőhullám várható, masszívan 30-35 fok között lesz majd a nappali hőmérséklet egész Közép-Európában.

Részletek
Elhunyt Helmut Kohl

Elhunyt Helmut Kohl

2017. június 17. 17:45

A Bild című német lap szerint Helmut Kohl volt német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa péntek reggel, ludwigshafeni otthonában hunyt el. A CDU a Twitter-oldalán megerősítette a halálhírt. "Gyászolunk. Nyugodjon békében Helmut Kohl" - írták. A hírt Helmut Kohl ügyvédje, Stephan Holthoff-Pförtner is megerősítette. Helmut Kohl hosszú betegség után, 87 éves korában halt meg.

Részletek
Új korszak kezdődik csütörtöktől

Új korszak kezdődik csütörtöktől

2017. június 13. 12:30

Június 15-étől bárhol az Európai Unión belül felárak nélkül, a belföldi díjszabás szerint lehet mobiltelefonról hívást kezdeményezni és fogadni, SMS-t írni és internetezni, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) továbbra is kiemelten ellenőrzi a szolgáltatók roamingdíjszabási gyakorlatát - közölte az NMHH az MTI-vel.

Részletek
Mobil nélkül nincs nyaralás

Mobil nélkül nincs nyaralás

2017. június 10. 10:15

Kamera, hajszárító és laptop nélkül nem megyünk nyaralni, a mobiltelefont pedig leggyakrabban fényképezésre, zenehallgatásra vagy navigációra használjuk – derül ki az Euronics felméréséből. A nyaralók 41 százaléka még a medencéhez is magával viszi a telefonját.

Részletek
Automata segélyhívót fejleszt az Albacomp

Automata segélyhívót fejleszt az Albacomp

2017. május 27. 10:15

Egymilliárd forint összköltséget meghaladó fejlesztés keretében gépjárművekbe utólag beszerelhető eCall fedélzeti eszközt és kommunikációs rendszert fejleszt az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft., amihez 678,85 millió forint uniós támogatást nyert a GINOP-ból.

Részletek