Az ön telefonját is lenullázhatják

Az ön telefonját is lenullázhatják

2016. augusztus 9. 15:00

Nagyjából egymilliárd eszközt érint négy nemrég feltárt sebezhetőség. Aki kihasználja, az átveheti az uralmat a telefonunk fölött. A Check Point Software mobilos kutatási részlege négy különösen kritikus sebezhetőséget talált, amelyeket a Quadrooter név alatt foglalt össze, és amelyek androidos eszközöket érintenek, közülük is a Qualcomm chipkészlettel szerelteket. Ez pedig több mint 900 millió androidos eszközt jelent, ahogy a Betanews fogalmaz: leszakadt az androidos ég. Ilyenre eddig csak egyszer, a Stagefright esetében volt példa.

Részletek
A klímaváltozás itt van, és megeszi a világot

A klímaváltozás itt van, és megeszi a világot

2016. augusztus 8. 18:00

A NASA frissen kiadott adatsora szerint a mérések kezdete óta most először volt olyan, hogy hét egymást követő hónap is rekordmeleget hozott. Elemzők szerint közel járunk ahhoz, hogy a globális felmelegedés ne nehezen felismerhető trend, hanem akár egy éven belül is kimutatható változás legyen. Összegzés arról, milyen messze is állunk épp attól, hogy az emberi tevékenység okozta éghajlatváltozás elpusztítsa mindazt, amit ma magunk körül ismerünk.

Részletek
Az ötéves Alaptörvényt ünneplik Ópusztaszeren

Az ötéves Alaptörvényt ünneplik Ópusztaszeren

2016. augusztus 6. 15:00

Közös ünneplésre hívja Csongrád megye településeit, polgárait és civil szervezeteit Szent István napján az Ópusztaszerei Nemzeti Történeti Emlékparkba a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Csongrád Megyei Önkormányzat. A magyar állam bölcsőjeként is számon tartott emlékhelyen Magyarország Alaptörvényének öt évvel ezelőtti elfogadásáról is megemlékeznek a szervezők. A Szent István-nap programja Csongrád megye értékeinek bemutatására helyezi a hangsúlyt, az ünnepi megemlékezés szónoka Szájer József, Európai Parlamenti képviselő lesz.

Részletek
Király Gábor egyik mackójával kampányol az SOS Gyermekfalvak

Király Gábor egyik mackójával kampányol az SOS Gyermekfalvak

2016. augusztus 4. 14:15

Az SOS Gyermekfalvak a magyar foci legjobb kapusának és a legnépszerűbb futballbírók egyikének dedikált tárgyait kínálta fel támogatóinak. Egy Király Gábor által aláírt szürke mackónadrágot és Kassai Viktor játékvezető, az SOS jótékonysági nagykövetének táskáját kínálta fel az alapítvány támogatóinak.

Részletek
Leletmentő ásatások

Leletmentő ásatások

2016. augusztus 5. 13:30

Leletmentő ásatások folytatnak a Kecskeméti Katona József Múzeum régészei a Duna bal parti Szalkszentmárton térségében, Kovacsóczy Bernadett vezetésével. A feltárás különlegességét most egy, legalább 3000 éves teljes (késő bronzkori) urnatemető megtalálása és rohamtempóban folyó feltárásának izgalmas tárgyai jelentik. Korábban Szalkszentmárton határában egy Krisztus után VII. századból való, ezüstlemezekkel díszített avar kardot talált az értékmentő csapat.

Részletek
Sörszezon a Vadkerti-tó partján

Sörszezon a Vadkerti-tó partján

2016. augusztus 3. 13:30

Minden csoda három napig tart - mondják. Nem volt ez másként a vadkerti Sörfesztivál idején sem. Csoda jó időben, csoda jó sörökkel, csodálatosra barnulhatott, aki kilátogatott a Büdös-tóhoz, hogy sztárfellépőket hallgatva csobbanjon a kellemes vízben három teljes napon át, július utolsó hétvégéjén.

Részletek
Műfordító és országismereti táborok

Műfordító és országismereti táborok

2016. augusztus 5. 07:30

A Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány idén első alkalommal Németh László műfordítói tábort szervez cseh, horvát, lengyel, német, román, szerb, szlovák, és ukrán nyelvből. Ezen táborokba mintegy 80 fő jelentkezését várják.

Részletek