Napok óta lángokban az Amazonas

Napok óta lángokban az Amazonas

2019. augusztus 23. 17:30

Az Amazonas vidékén az idén soha nem látott mennyiségű erdőtűz pusztítja a Föld tüdejének is nevezett térséget: az őserdők állapotát megfigyelő Brazil Nemzeti Űrkutatási Intézet (INPE) például egyetlen hét alatt több mint kilencezer-ötszáz új erdőtűzről számolt be.

Részletek
Öregítős appal találták meg a 18 éve eltűnt fiút

Öregítős appal találták meg a 18 éve eltűnt fiút

2019. július 22. 10:00

Múlt hét szerdán lepték el a netet a felhasználók öregített fotói az ismét felkapott FaceApp nevű mobilalkalmazásnak köszönhetően, ami frissen készített szelfik vagy a telefonon tárolt fotók alapján alakít át arcokat. Az alkalmazással kapcsolatos adatvédelmi aggályok azonnal felvetődtek, miszerint az orosz fejlesztők programja az indokoltnál több fotóhoz kér hozzáférést, és hogy a hiányos felhasználási feltételek teret adnak annak, hogy a felvételeket saját céljaikra használhassák fel, akár üzleti jelleggel is.

Részletek
1 milliárd hektár új erdő ültetésével mentenék meg a Földet

1 milliárd hektár új erdő ültetésével mentenék meg a Földet

2019. augusztus 2. 10:00

Svájci kutatók szerint az erdőtelepítés a leghatékonyabb megoldás a globális felmelegedés problémájára. Azt állítják, hogy az eddig véltnél sokkal több, 900 millió hektárnyi területet lehetne fásítani világszerte. Ennek eredményeként pedig 25 százalékkal csökkenne a légköri szén-dioxid mennyisége. Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC) szerint ahhoz, hogy az emberiség a század közepére 1,5 Celsius-fokban korlátozza a globális hőmérsékletemelkedést, egymilliárd hektárnyi fát kellene ültetni világszerte. Megmentheti-e a Földet egy ekkora új erdő telepítése?

Részletek
Elhunyt Niki Lauda

Elhunyt Niki Lauda

2019. május 21. 18:00

70 éves korában meghalt Niki Lauda háromszoros Forma-1-es világbajnok — számolt be a német Spiegel. A német dpa hírügynökség a család közlése alapján arról írt, hogy a sportlegenda hétfőn a családja körében, békésen távozott.

Részletek