Napi másfél óra Facebook

Napi másfél óra Facebook

2016. február 17. 08:15

Átlagosan napi 86 percet tölt a világ legnagyobb taglétszámú közösségi oldalán, a Facebookon az átlagos magyar felhasználó. Hétköznap pár perccel rövidebb, hétvégén valamivel hosszabb ez az idő - tudható meg a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) által megrendelt, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa által finanszírozott kutatás összegzéséből. A kutatás során félezer, 18 és 49 éves kor közötti felhasználót kérdeztek meg, a minta nem, kor, lakóhely és végzettség szerint leképezi az ország lakosságának e csoportját.

Részletek
A barátság napa: 12 éves a Facebook

A barátság napa: 12 éves a Facebook

2016. február 4. 17:00

A Facebook amerikai alapítású közösségi hálózat, amely 2004. február 4-én kezdte meg működését. Eredetileg Thefacebook-nak hívták. Az egyik legnagyobb ismeretségi hálózat a világon, amely 2011 februárjára már több mint 637 millió regisztrált felhasználót számlált. A Facebook a világ leggyakrabban használt szociális hálózatává vált a 2009. januári Compete.com rangsorolása alapján, az aktív havi felhasználók száma szerint, megelőzve a MySpace nevű közösségi oldalt.

Részletek
Magyarország rendezi a következő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust

Magyarország rendezi a következő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust

2016. február 1. 08:15

A következő, 2020-ban esedékes 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus helyszíne Budapest lesz. A magyar főváros láthatja majd vendégül a kivételes eseményt s az arra érkező látogatókat. Ezt Ferenc pápa üzenetében jelentette be a január 24-e és 31-e között tartott Fülöp-szigeteki Cebuban az 51. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson, amelyen 200 bíboros és püspök, valamint a világ 72 országából érkezett 12 ezer küldött vett részt - írja a Magyar Kurír.

Részletek
Magyarországon is lesz Netflix

Magyarországon is lesz Netflix

2016. január 7. 13:20

Hivatalosan is bejelentette a Netflix, hogy Kelet-Európában, így Magyarországon is elindítja szolgáltatását – tudta meg az Index. A streaming-szolgáltató alaposan felforgathatja a tévés piacot: a hagyományos tévéadások helyett tetszőlegesen válogathatunk jelentős mennyiségű műsor, sorozat és film közül, persze havi előfizetési díj fejében.

Részletek
Kecskemét is atombombát kapott volna?

Kecskemét is atombombát kapott volna?

2015. december 27. 18:00

Az USA nemzeti archívuma, a National Archives and Records Administration az atombomba feltalálása óta először részletes listát közölt a hidegháborúban tervezett atomtámadások potenciális célpontjairól, akik ellen akkor vetettek volna be bombát, ha kitör a háború a Szovjetunióval. Az USA nemcsak a Szovjetunióban jelölt ki célpontokat, hanem Kelet-Európában és Kínában is. A repülőtereket tartalmazó listában magyar célpontok is voltak, például Kecskemét (a 353. sorszámot kapta, valószínűleg meg is támadták volna), de Budapest-Tököl, Debrecen, Szolnok, Szombathely, Foktő is szerepelt a listán.

Részletek
Áder: Van egy visszatérő álmom

Áder: Van egy visszatérő álmom

2015. november 30. 16:20

A döntéshozók erkölcsi felelősségét hangsúlyozta Áder János a párizsi klímacsúcs nyitónapján elmondott beszédében. A magyar köztársasági elnök Vlagyimir Putyin orosz elnök után kapott szót.

Részletek
Az Iszlám Állam követte el a párizsi vérengzést

Az Iszlám Állam követte el a párizsi vérengzést

2015. november 14. 13:40

Magára vállalati a párizsi robbantásokat és mészárlást az Iszlám Állam, közelményük szerint ez még csak a "vihar kezdete". Francois Hollande szerint ez már háború, így annak megfelelően kell cselekedniük. A köztársasági elnök három napos nemzeti gyászt rendelt el.

Részletek