Az ötéves Alaptörvényt ünneplik Ópusztaszeren

Az ötéves Alaptörvényt ünneplik Ópusztaszeren

2016. augusztus 6. 15:00

Közös ünneplésre hívja Csongrád megye településeit, polgárait és civil szervezeteit Szent István napján az Ópusztaszerei Nemzeti Történeti Emlékparkba a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Csongrád Megyei Önkormányzat. A magyar állam bölcsőjeként is számon tartott emlékhelyen Magyarország Alaptörvényének öt évvel ezelőtti elfogadásáról is megemlékeznek a szervezők. A Szent István-nap programja Csongrád megye értékeinek bemutatására helyezi a hangsúlyt, az ünnepi megemlékezés szónoka Szájer József, Európai Parlamenti képviselő lesz.

Részletek
Király Gábor egyik mackójával kampányol az SOS Gyermekfalvak

Király Gábor egyik mackójával kampányol az SOS Gyermekfalvak

2016. augusztus 4. 14:15

Az SOS Gyermekfalvak a magyar foci legjobb kapusának és a legnépszerűbb futballbírók egyikének dedikált tárgyait kínálta fel támogatóinak. Egy Király Gábor által aláírt szürke mackónadrágot és Kassai Viktor játékvezető, az SOS jótékonysági nagykövetének táskáját kínálta fel az alapítvány támogatóinak.

Részletek
Leletmentő ásatások

Leletmentő ásatások

2016. augusztus 5. 13:30

Leletmentő ásatások folytatnak a Kecskeméti Katona József Múzeum régészei a Duna bal parti Szalkszentmárton térségében, Kovacsóczy Bernadett vezetésével. A feltárás különlegességét most egy, legalább 3000 éves teljes (késő bronzkori) urnatemető megtalálása és rohamtempóban folyó feltárásának izgalmas tárgyai jelentik. Korábban Szalkszentmárton határában egy Krisztus után VII. századból való, ezüstlemezekkel díszített avar kardot talált az értékmentő csapat.

Részletek
Sörszezon a Vadkerti-tó partján

Sörszezon a Vadkerti-tó partján

2016. augusztus 3. 13:30

Minden csoda három napig tart - mondják. Nem volt ez másként a vadkerti Sörfesztivál idején sem. Csoda jó időben, csoda jó sörökkel, csodálatosra barnulhatott, aki kilátogatott a Büdös-tóhoz, hogy sztárfellépőket hallgatva csobbanjon a kellemes vízben három teljes napon át, július utolsó hétvégéjén.

Részletek
Műfordító és országismereti táborok

Műfordító és országismereti táborok

2016. augusztus 5. 07:30

A Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány idén első alkalommal Németh László műfordítói tábort szervez cseh, horvát, lengyel, német, román, szerb, szlovák, és ukrán nyelvből. Ezen táborokba mintegy 80 fő jelentkezését várják.

Részletek