Meddig tart a tél?

Meddig tart a tél?

2017. február 2. 17:10

Február másodika jeles napnak számít a népi időjóslásban. A régiek megfigyelése szerint ugyanis e nap időjárásából következtetni lehet a tél hosszára. Ráadásul a hagyomány ezt a medvék előbújásával is összekapcsolja, így elvileg azt kell figyelni, hogy van-e árnyéka a medvének ezen a napon.

Részletek
A budapesti Aria lett a világ legjobb szállodája

A budapesti Aria lett a világ legjobb szállodája

2017. január 29. 10:10

A budapesti Aria Hotel kapta a Világ legjobb szállodája díjat a New Yorkban megrendezett Tripadvisor Travelers' Choice Awards versenyen. A Budapest belvárosában, a Szent István-bazilika szomszédságában lévő szállodát másfél évvel ezelőtt nyitották meg. A hotel a Library Hotel Collection csoport tagja.

Részletek
Vasúton kel újra életre a Borostyánút

Vasúton kel újra életre a Borostyánút

2017. január 20. 08:05

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye felidézi, hogy az Európai Bizottság egységes európai vasúti térség albizottsága 2016. december 15-i ülésén fogadta el a négy tagállam - Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia - kezdeményezését.

Részletek

Az UNESCO mentheti meg Verespatakot

2017. január 9. 09:30

Újabb fejezetéhez érkezett a verespataki aranybánya története: a most leköszönt román kormány a legutolsó munkanapján mégis a világörökség részének javasolta az UNESCO-nál Verespatakot, amely így megmenekül, mert átminősítése után a jövőben soha nem működtethető az aranybánya. A befektetést tulajdonló Gabriel Resources kanadai vállalat évek óta perben áll a román állammal, és négymilliárd dollár (1180 milliárd forint) kártérítést kért, amiért nem termelheti ki a verespataki aranyat cianidos eljárással.

Részletek
Hamarabb hazajönnek a vándormadarak a felmelegedés miatt

Hamarabb hazajönnek a vándormadarak a felmelegedés miatt

2016. december 31. 08:15

A költöző madarak minden egy Celsius-foknyi globális átlaghőmérséklet-emelkedés miatt átlagosan egy nappal korábban érkeznek meg a nyári párzási helyükre, ezt állapították meg az Edinburgh-i Egyetem kutatói a Journal of Animal Ecology című folyóiratban közölt tanulmányban.

Részletek