Őszi hangverseny Bárdos Lajos tiszteletére

Őszi hangverseny Bárdos Lajos tiszteletére

2019. október 19. 07:30

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete szeretettel hív minden zenekedvelőt Bárdos Lajos Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző születésének 120. évfordulója alkalmából tartandó koncertjére. Őszi hangverseny című programjuk október 19-én, szombaton 18 órakor kezdődik a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében.

Részletek
Elismerték az év olvasóit

Elismerték az év olvasóit

2019. október 8. 17:00

Az országos könyvtári napok programsorozat ünnepélyes záró rendezvényén köszöntötték a városi könyvtár legszorgosabb fiatal és felnőtt olvasóit. 2019-ben Az Év Olvasója-díjat Marosvölgyi Ferencné, Klárika érdemelte ki, aki ebben az évben 106 dokumentumot kölcsönzött és olvasott. Az Év Olvasócsaládja címért járó elismeréseket a Bács-család vehette át. A díjazottakat a Padkaporos Táncegyüttes tagjai, Bereczki Anikó és Brimo Milad produkciója is köszöntötte.

Részletek
Szabadságkoncertek Félegyházán – a 30 éve szabadon felhívás eszmeiségében

Szabadságkoncertek Félegyházán – a 30 éve szabadon felhívás eszmeiségében

2019. október 21. 10:00

A zene szárnyán, szabadon címmel kétnapos rendezvénysorozat lesz Kiskunfélegyházán október 22-én, kedden és október 23-án, szerdán, az 1956-os és 1989-es eseményekre való megemlékezésekhez kapcsolódva, az önkormányzat szervezésében – tudtuk meg Kovács-Csonka Szilviától, a rendezvény projektmenedzserétől. A programhoz kapcsolódó koncerteknek a Rocktár Élőzenei Bázis és a Móra Ferenc Művelődési Központ ad helyet.

Részletek
Móra István könyvbemutató

Móra István könyvbemutató

2019. október 9. 16:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt Móra István: Versek II. című könyvbemutatójára október 10-én, csütörtökön 17 órára a Hattyúházba.

Részletek
Előzzük meg a téli betegségeket!

Előzzük meg a téli betegségeket!

2019. október 7. 14:30

Hatékony felkészülés a téli hónapok jellemző betegségeire címmel tart előadást Daróczi Zoltán természetgyógyász-oktató, életmód-tanácsadó és terapeuta, a Magyar Integratív Medicina Szövetség titkára. A rendezvény október 8-án, kedden 17 órakor kezdődik a Hattyúházban.

Részletek
Zöld könyvtári esték

Zöld könyvtári esték

2019. október 15. 11:30

A Zöld Könyvtár díjjal 2019-ben kitüntetett Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Közép-Európa Klub szeretettel hív minden érdeklődőt a Zöld könyvtári esték címmel induló ismeretterjesztő előadássorozat első rendezvényére, október 15-én, kedden 17 órára a Hattyúházba. Téma: Klímajelleg és klímaváltozás a Kárpát-medencében – tények és kérdések. Előadó: dr. Varga Zoltán DSE professor emeritus, Széchenyi-díjas ökológus. Bevezetőt mond Kelemen József, a Közép-Európa Klub elnöke.

Részletek
Ady Endre és kora

Ady Endre és kora

2019. október 28. 14:30

A 100 éve elhunyt költőre emlékezik előadásában dr. Szabó Imre filozófus október 29-én, kedden 17 órakor a Hattyúházban.

Részletek
Élettöredékek

Élettöredékek

2019. október 18. 15:00

Október 19-én, szombaton 11 órakor nyílik meg Sáska Tibor festőművész Élettöredékek című kiállítása. A Magyar Festészet Napja alkalmából rendezett tárlatot Rosta Ferenc alpolgármester ajánlja a közönség figyelmébe. Közreműködik Fekete Zoltán és Feketéné Szűcs Zsuzsanna.

Részletek
Zengő ABC versillusztráció kiállítás

Zengő ABC versillusztráció kiállítás

2019. október 7. 12:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Kiskun Múzeum szeretettel hív minden érdeklődőt a Móra Fesztivál keretében megrendezett Móra Ferenc: Zengő ABC versillusztráció kiállításra. A tárlat megnyitója október 7-én, hétfőn 17 órakor lesz a Petőfi Sándor Emlékházban.

Részletek
Tripla Zenei Fesztivál a Rocktárban

Tripla Zenei Fesztivál a Rocktárban

2019. október 2. 14:30

Kivételesen gazdag kínálattal rendezik meg október 4-én pénteken és 5-én szombaton Kiskunfélegyházán a Tripla Zenei Fesztivált. A könnyűzenei élet reprezentánsai három színpadon lépnek fel: a Rocktárban, az épület előtti szabadtéri színpadon és a Tripla Music Clubban. A program ingyenes.

Részletek