Vásár a Szérűskertben

Vásár a Szérűskertben

2021. június 12. 17:00

Szérűskerti kézműves vásárt és gyermeknapot rendez június 13-án, vasárnap a Huszka József Hagyományőrző és Sport Egyesület. Az egésznapos programban szerepel íjászat, különböző kiállítások, ugrálóvár, népi játszótér, városnéző kisvasút és állatsimogató is. A látogatók többek között helyben sütött rétessel, langallóval, palacsintával és pörköltekkel csillapíthatják éhségüket.

Részletek
Kids Party aktív foglalkoztató tábor

Kids Party aktív foglalkoztató tábor

2021. június 3. 12:00

Hevér Bernadett foglalkoztató tábort szervez a három és tíz közötti korosztálynak, ahol akár már a kiscsoportosok jelentkezését is fogadják – a legkisebbeket délután altatni is tudják.

Részletek
Félegyházáról indultak...

Félegyházáról indultak...

2021. május 30. 12:00

A helytörténeti beszélgetéssorozat újabb előadása lesz június 1-jén, kedden 17 órakor a Hattyúházban. Vendég: prof. dr. Tóth Csaba urológus. Beszélgetőtárs: dr. Tarjányi József, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tiszteletbeli tagja. Az előadás alkalmával kiállítás is nyílik prof. dr. Tóth Csaba fotóiból a könyvtár rendezvénytermében. A programon védettségi igazolvány felmutatásával vehetnek részt, valamint javasolt a maszk viselése.

Részletek
Egészségfejlesztés és a helyreállítás lehetőségei gyógyszerek helyett

Egészségfejlesztés és a helyreállítás lehetőségei gyógyszerek helyett

2021. június 1. 16:00

Folytatódik a városi könyvtár Zöld könyvtári esték című programsorozata. Június 3-án, csütörtökön 17 órától Bánvölgyi Helga gyógyszerész, mentálhigiénés szakember tart előadást Egészségfejlesztés és a helyreállítás lehetőségei gyógyszerek helyett címmel. A programon csak védettségi igazolvány felmutatásával vehetnek részt, a maszk viselése továbbra is javasolt. A program támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Részletek
Strandtábor gyerekeknek

Strandtábor gyerekeknek

2021. május 27. 08:00

Júniusban négy héten át várja a gyermekeket az Izgő-Mozgó Kölyökklub strandtábora. Lesz úszásoktatás, edzés, rengeteg játék és kvalitásos művészek által vezetett kézműves foglalkozások. Augusztus első két hetében pedig művészeti tábort tart Kis Virág keramikus művész és Kis Judit kurátor és médiaművész, aki éppen akkor tér haza New Yorkból, ahol most mecénási meghívásának tesz éppen eleget alkotómunkájával.

Részletek
Classic Spring Torna Kiskőrösön

Classic Spring Torna Kiskőrösön

2021. május 25. 08:00

Idén május 29-én, szombaton rendezik meg az IN-LINE Classic Spring Tornát. Az eseménynek a kiskőrösi Rajz Attila Jégpálya ad otthont. Az időkorlát miatt ebben az évben összesen öt darab 6+1 vagy 9+1 fős csapat mérettetheti meg magát.

Részletek
Erdő és Vad Konferencia lesz Kiskunfélegyházán

Erdő és Vad Konferencia lesz Kiskunfélegyházán

2021. június 13. 08:00

Sikeresen pályázott az elmúlt évben a Szentkúti Kulturális és Turisztikai Egyesület a Környezettudatosan Kiskunfélegyházán TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01931 azonosítószámú programsorozat megszervezésére. A projekt keretében június 17-én, csütörtökön egy vadászattal, és erdőgazdálkodással kapcsolatos (később is visszanézhető) online tanácskozást, valamint 18-án, pénteken kerekasztal-beszélgetéseket szerveznek, Erdő és Vad Konferencia címmel a Móra Ferenc Művelődési Központban. Téma a klímaváltozás és a Homokhátságon állandósult vízhiány, illetve ezek hatásai az ágazatokra. 

Részletek