Plébániai esték hangversenysorozat

Plébániai esték hangversenysorozat

2019. november 8. 17:30

Új sorozatot indít a kiskunfélegyházi Sarlós Boldogasszony Főplébánia Plébániai esték hangversenysorozat címmel. November 9-én, szombaton 17 órakor a Benyus Testvérek Kamaraegyüttes mutatkozik be a közönségnek. A műsorban Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Arcangelo Corelli, Heinrich Ignaz Franz Biber, Tomaso Albinoni, Johann Joachim Quantz és Franz Schubert művei hangzanak el. A belépés ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Részletek
Viginti

Viginti

2019. november 6. 17:30

November 7-én, csütörtökön 17 órakor nyílik meg Kis Virág keramikus művész Viginti (Húsz) című kiállítása a Móra Ferenc Művelődési Központban. A tárlatot Endre Sándor ajánlja a közönség figyelmébe. Fellép: Holló Sevi Tanaka.

Részletek
A Yellowstone park története

A Yellowstone park története

2019. október 21. 13:00

Dr. Tarjányi József tart előadást a városi könyvtár Földrajzi szabadegyetemi sorozatában a Yellowstone nemzeti parkról október 24-én, csütörtökön 17 órától a Hattyúházban. Bevezetőt mond Bense Zoltán földrajztanár, hegymászó. A programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Részletek
Emlékezzünk a forradalom hőseire!

Emlékezzünk a forradalom hőseire!

2019. október 19. 16:00

Kiskunfélegyháza város Önkormányzata szeretettel hív és vár mindenkit az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 63. évfordulója alkalmából rendezett városi megemlékezésre október 23-án, szerdán.

Részletek
VI. Makettkiállítás és látványmakettezés

VI. Makettkiállítás és látványmakettezés

2019. október 18. 13:00

Hatodik alkalommal rendezi meg a kiállítást és látványmakettezést a Kiskunfélegyházi Makett Szakkör, amelynek célja, hogy korhatár nélkül, minél több emberrel megismertesse a makettezés világának szépségét – tájékoztatta lapunkat Katona István klubvezető.

Részletek
Hangverseny Balázs Árpád tiszteletére

Hangverseny Balázs Árpád tiszteletére

2019. október 18. 10:00

Balázs Árpád zeneszerző tiszteletére adnak hangversenyt a művészeti iskola tanárai október 22-én, kedden 17 órakor. Helyszín a Kiskunfélegyházi Balázs Árpás Alapfokú Művészeti Iskola 3. emeleti koncertterme. Az est házigazdája: Kis-Fekete Vilmos. A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várnak.

Részletek
Temetőkerti séta

Temetőkerti séta

2019. november 8. 17:00

Temetőkerti sétát szervez Halottak Napja tiszteletére Kiskunfélegyháza történetéhez kapcsolódó nevezetes személyek nyughelyénél a Kiskun Múzeum, a Kiskun Múzeum Baráti Köre és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület. Rövid ismertetőt követően gyertyát, mécsest gyújtanak, és elhelyezik az emlékezés virágait. Az Alsótemetőben november 9-én, szombaton 14 órától várnak mindenkit a bejárat előtt.

Részletek
Rendkívüli kiállítás a Petőfi-szobornál

Rendkívüli kiállítás a Petőfi-szobornál

2019. október 17. 16:45

A Magyar Festészet Napja alkalmából nyílik kiállítása Horváth-Gazsó Adrienn művésztanár, festő-keramikusnak Kiskunfélegyházán, a polgármesteri hivatal bejáratával szemben, a Turul szobor mellett. A rendhagyó tárlatot Kis Virág művésztárs ajánlja az érdeklődők figyelmébe október 18-án, pénteken 9 órakor. Közreműködnek a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai, majd a művész egy festményt készít el a helyszínen. A képek másnaptól, október 19-étől október 28-áig láthatók a Petőfi Sándor Emlékházban.

Részletek
Bemutatják a Móra-CD-t

Bemutatják a Móra-CD-t

2019. október 16. 11:30

Bemutatják a Móra Emlékévben megjelent Móra-CD-t október 17-én, csütörtökön 17 órakor a Hattyúházban. Köszöntőt mond Rosta Ferenc alpolgármester. Közreműködnek a Széljáró Balladás Együttes és a CD-n szereplő versmondók.

Részletek
Physis a Petőfi Emlékházban

Physis a Petőfi Emlékházban

2019. október 28. 17:30

A Kiskun Múzeum Petőfi Sándor Emlékháza szeretettel vár minden érdeklődőt Hermkens Edit festőművész Physis című időszaki kiállításának megnyitójára október 29-én, kedden 17 órára. A tárlatot Király Erzsébet művészettörténész ajánlja a nagyközönség figyelmébe. Közreműködnek a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei. 

Részletek