Forgalmirend-változás lesz a városban

Forgalmirend-változás lesz a városban

2023. május 2. 16:00

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a lakosságot, hogy május 3-án és 4-én (szerda-csütörtök) – a ZÖLDNAP keretében – a végzős diákok felvonulása miatt az alábbi forgalomkorlátozásokra számíthatnak.

Részletek
Étienne könyve

Étienne könyve

2023. május 3. 13:00

Miklya-Luzsányi Mónika író, a Vérvonal-trilógia Étienne könyve című kötetének megszületéséről, tartalmáról beszélget dr. Luchmann Zsuzsanna irodalomtörténésszel május 4-én, csütörtökön 17 órától a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A Zöld könyvtári esték programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Részletek
Petőfi kenyere

Petőfi kenyere

2023. május 2. 17:00 | Petőfi-emlékévek

A XIX. század kenyérkészítésének fejlődéséről tartanak előadást a szegedi Gabona Kutató Nonprofit Kft. munkatársai május 3-án szerdán, 17 órai kezdettel. Prof. dr. Matuz János Petőfi búzájáról, Pauk Jánosné Ács Katalin pedig Petőfi korának kenyeréről fog beszélni a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Láng van szívemben című tudományos eseménysorozatán.

Részletek
Betűbölcsi ajánló – Beszédindítás, megkésett beszédfejlődés

Betűbölcsi ajánló – Beszédindítás, megkésett beszédfejlődés

2023. május 1. 13:00

A beszédindítás és a megkésett beszédfejlődés kezelési módjairól tart előadást május 2-án, kedden 10 órától Katonáné Kókai Nóra logopédus. A Betűbölcsi programot szokás szerint a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmában tartják, ahová nagy szeretettel várják az anyukákat és gyermekeiket. Az esemény végén személyes kérdéseiket is feltehetik az érdeklődők.

Részletek
Zenebarátok koncerteznek a zeneiskolában

Zenebarátok koncerteznek a zeneiskolában

2023. április 27. 09:00

Hagyományos, vidám tavaszi hangversenyre várja az érdeklődőket a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa április 29-én, szombaton 18 órára. Az esemény ezúttal a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeit Iskola, Jankovszki Ferenc Koncerttermében valósul meg.

Részletek
Lelkemtől lelkezett írások

Lelkemtől lelkezett írások

2023. április 26. 17:00

Új kötetét mutatja be a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban Juhász István, Pilinszky-díjas nyugalmazott pedagógus, Kiskunfélegyháza díszpolgára április 27-én, csütörtökön 17 órától Lelkemtől lelkezett írások címmel. Az est közreműködői Kisné Letkó Bernadett és Fekete Zoltán, a Móra Ferenc Gimnázium pedagógusai.

Részletek