Látni és látszani – 2023

Látni és látszani – 2023

2023. október 18. 16:00

Október 18-ától december 3-áig tart a Látni és látszani – 2023 elnevezésű közlekedésbiztonsági akció, amelyet az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága (ORFK-OBB) szervezett.

Részletek
Legyél fény az éjszakában! Te is!

Legyél fény az éjszakában! Te is!

2023. október 19. 17:00

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és a Városi Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében második alkalommal várják a futni és kerékpározni vágyókat a Legyél fény az éjszakában! elnevezésű, figyelemfelhívó eseményére október 21-én, szombaton – tudtuk meg Fekete-Setény Tamara rendőr zászlóstól, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadójától.

Részletek
Az én Petőfim

Az én Petőfim

2023. október 13. 12:00 | Petőfi-emlékévek

Jantyik Zsolt Artisjus- és eMeRTon-díjas zenész-énekes látogat Kiskunfélegyházára a Petőfi Klub és a Móra Ferenc Művelődési Központ szervezésében. Előadásának címe: Az én Petőfim, amelyben zenés előadást tart a lánglelkű költő életéről, hazaszeretetéről, szerelméről és sok más érdekességről. Az ingyenes program október 16-án, hétfőn 17 órakor kezdődik a Móra Ferenc Művelődési Központban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Részletek
Izgalmas programok az Erőművek Éjszakáján Bács-Kiskunban is

Izgalmas programok az Erőművek Éjszakáján Bács-Kiskunban is

2023. október 11. 16:00

– Izgalmas, a nagyközönség előtt elzárt erőművi területekre enged bepillantást az idei Erőművek Éjszakája október 27-én, pénteken. Az országos rendezvény keretében Kecskeméten a Bácsvíz Zrt. ritkán látott vízműtelepe is megnyitja kapuit, hogy bemutassák a várost és három másik vármegyét is ellátó energia útját és azt, ami mögötte van. A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

Részletek
Koppints, nagyi!

Koppints, nagyi!

2023. október 11. 14:00

Sokszor találkozhatunk azzal a ténnyel, hogy az idős emberek alig jutnak hozzá az információs társadalom vívmányaihoz, szolgáltatásaihoz. Igaz, vannak kísérletező kedvűek, akik fogékonyak a mai modern lehetőségekhez, mások csak legyintenek, hogy az új technológiák már nem nekik valók. Így sajnos tovább erősítik saját kirekesztettségüket. Ebből az alkalomból tart gyakorlati bemutatót az okostelefon-használatról szépkorúaknak Angeli Róbert, a Vodafone kiskunfélegyházi kirendeltségének munkatársa. Az ingyenes program október 13-án, pénteken 10 órakor kezdődik a városi könyvtárban.

Részletek
Félegyházáról indultak...

Félegyházáról indultak...

2023. október 9. 08:00

Október 10-én, kedden 17 órakor folytatódik a méltán népszerű Félegyházáról indultak című helytörténeti beszélgetéssorozat a Hattyúházban. A vendég ezúttal Madari Gyula mérnök, idegenvezető, a Makrovilág Zarándok Utazási Iroda alapítója és igazgatója lesz. Beszélgetőtársa dr. Tarjányi József, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tiszteletbeli tagja.

Részletek
Kalandos Emlékhely – október

Kalandos Emlékhely – október

2023. október 6. 13:00

Kalandos Emlékhely címmel indított új programsorozatot nyáron az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Ennek célja, hogy a látogatók számára tartalmas, érdekes, alkalomhoz illő programokat kínáljanak, ezáltal „élővé” téve a muzeális kiállítóhelyet. A látogatóknak lehetőségük nyílik az adott témáról kérdéseket feltenni, vagy az adott tevékenységeket kipróbálni. A programok minden hónapban változnak. Íme az októberi kínálat.

Részletek
Felolvasóest Kovács Sándor verseiből

Felolvasóest Kovács Sándor verseiből

2023. október 10. 18:00

Kovács Sándor, a Móra Ferenc Gimnázium egykori igazgatójának verseiből tartanak zenés felolvasó estet október 12-én, csütörtökön 17 órai kezdettel a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az eseményen Rácz-Szabó Zoltán zászlós nyolc verset szaval, a kecskeméti Ülő Bikák zenekar előadásában pedig öt megzenésített művet hallgathatnak meg az érdeklődők. Dr. Kása Zsuzsanna, a gimnázium jelenlegi igazgatónője méltatja a néhai költő életművét.

Részletek