Szüreti felvonulás Kiskunfélegyházán

Szüreti felvonulás Kiskunfélegyházán

2021. szeptember 17. 16:00

Szeptember 18-án, szombaton 10 órától tartja meg hagyományos nagyszabású szüreti felvonulását a Haleszi Gazdakör és a Nagyszőlő-úti Gazdakör Kiskunfélegyházán. A rendezvényen közreműködnek a Nagyszőlő-úti óvodások, népviseletbe öltözött csőszpárok, csikósok, parádés fogatok.

Részletek
150 éves az iskola

150 éves az iskola

2021. szeptember 14. 14:00

A Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium – a volt Tanítóképző, Testnevelési Gimnázium, Petőfi Sándor Gimnázium – jubileumi emlékbizottsága tisztelettel és szeretettel hívja a korábbi kollégákat, öregdiákokat, az intézmény tisztelőit a szeptember 18-án az iskola fennállásának 150. évfordulóján tartandó ünnepi rendezvényre.

Részletek
Kutatók Éjszakája a Móra gimnáziumban

Kutatók Éjszakája a Móra gimnáziumban

2021. szeptember 18. 12:00

Idén is bekapcsolódnak a Kutatók Éjszakája országos programjába a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium munkatársai és diákjai. Az intézmény szeptember 24-én, pénteken 16 és 21 óra között várja a természettudomány iránt érdeklődőket. Az esemény keretében digitális fotópályázatot hirdetnek A csodálatos természet címmel. Felhívják a figyelmet, hogy egyes programok regisztrációkötelesek. Szeretettel hívják és várják a Kutatók Éjszakájára a családokat, érdeklődő felnőtteket, fiatalokat egyaránt.

Részletek
Szobori búcsú Ópusztaszeren

Szobori búcsú Ópusztaszeren

2021. szeptember 1. 16:00

Szeptember 5-én, vasárnap újra Szobori búcsú az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A püspöki szentmisén kerül sor a Szer Üzenete-díj átadására. A hagyományoknak megfelelően a környékbeliek fogatokon, kordékon, lovaskocsikon érkeznek a búcsúra. A fogatok látványos felvonulása mellett lesz fogathajtó ügyességi verseny és idén első alkalommal fajtabemutató is. A skanzenben néptánc, népzene, viseletbemutató és -próba, bábelőadások, míg a Nomád Parkban X. századi tevékenységek várnak minden érdeklődőt.

Részletek
Idén is lesz Szüreti Mulatság Kiskőrösön!

Idén is lesz Szüreti Mulatság Kiskőrösön!

2021. augusztus 30. 10:00

A szeptember 3-ától 5-éig tartó rendezvényt szokásos módon, Kiskőrös szívében, a Főtéren rendezik meg. A szervezők különböző programokkal várják a látogatókat. Az eseményen minden korosztály megtalálja a számára megfelelő elfoglaltságot, hiszen a hétvégét koncertek, légvárak, kiállításmegnyitók, divatbemutatók és egy főzőverseny is tarkítja. Továbbá a Borutcában lehetőség lesz megkóstolni a helyi borászatok borait, pálinkáit. Sok szeretettel várják a látogatókat!

Részletek
Tősfürdő kerékpártúra

Tősfürdő kerékpártúra

2021. augusztus 24. 17:00

Kerékpártúrára hívnak kicsiket és nagyokat, a megújult tősfürdői kerékpárút ünnepélyes átadása alkalmából augusztus 28-án, szombaton. A túrát teljesítők ezen a napon díjmentesen léphetnek be a Tősfürdőbe.

Részletek
Szeptember 10-én és 11-én lesz a XXII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál

Szeptember 10-én és 11-én lesz a XXII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál

2021. augusztus 25. 08:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel hív minden érdeklődőt a szeptember 10-én és 11-én tartandó XXII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál programjaira. A fesztivál fővédnöke: Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője. Védnökei: Csányi József, Kiskunfélegyháza város polgármestere és dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök–vezérigazgatója.

Részletek