A motorosoké a Parkerdő

A motorosoké a Parkerdő

2019. augusztus 9. 08:30

Az oldalkocsisok nagy ünnepe a félegyházi találkozó. A nyitó napon, csütörtökön már szinte mindenki megérkezett. Jöttek Magyarországról, Lengyelországból, Hollandiából éppúgy, mint a környező országokból, de bejelentkezett egy motoros a 3500 kilométerre lévő Jekatyerinburgból is. A szervezők a vendégeknek baráti, szakmai programokat szerveztek, az érdeklődő félegyháziakat pedig gazdag programokkal, bemutatókkal várják. A gyerekek minden nap nyeregbe pattanhatnak. Akik nem jutnak ki a Parkerdőbe, azoknak a városban szombaton 15.30-kor felvonuláson mutatkoznak be a háromkerekűek szerelmesei.

Részletek
Augusztus 30-án van az Állatkertek éjszakája

Augusztus 30-án van az Állatkertek éjszakája

2019. augusztus 10. 07:30

Fotó: Kecskeméti Vadaskert - bacsmegye.hu - A Kecskeméti Vadaskertet fáklyákkal világítják meg ezen az estén és családias hangulatú programokkal készülnek. A gondozók többek között tigrisek, majmok, lámák, oroszlánok etetését mutatják be, hüllőshow-val készülnek, emellett a Csörömpölők Együttes is koncertet ad.

Részletek
Dinnyenap Ópusztaszeren

Dinnyenap Ópusztaszeren

2019. augusztus 9. 11:30

Fogyassza a nyár slágerét kedvére Ópusztaszeren!  Augusztus 10-én, a Dinnyenapon a mézédes gyümölcsnek hódolnak az emlékparkban. Egész napos dinnyekóstolás, dinnyesúly-saccoló verseny, dinnyeszobrok, kézműves foglalkozások, mesekert, néptánc és népzene is várja az érdeklődőket.

Részletek
Főzőverseny a Libafesztiválon

Főzőverseny a Libafesztiválon

2019. augusztus 26. 16:00

Fotó: archív - Patyi Zoltán - Az Integrál Zrt. és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel meghív minden gasztronómia iránt érdeklődőt a XXI. Kiskunfélegyházi Libafesztivál főzőversenyére szeptember 7-én, szombaton a Kazinczy és a Korona utcák szakaszán.

Részletek
Félegyházi Napok - 2019

Félegyházi Napok - 2019

2019. augusztus 16. 08:30

Fotó: archív - Seres Attila - Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel hív mindenkit augusztus 17-e és 20-a között a Félegyházi Napok programsorozat rendezvényeire.

Részletek
V. Ősök Napja Bugacon

V. Ősök Napja Bugacon

2019. augusztus 6. 07:30

Augusztus 16-a és 18-a között Bugacon rendezi meg az V. Ősök Napját a Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány által életre hívott Magyar Turán Szövetség, ami nem egy fesztivál, hanem ünnep, amely a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket. Az Ősök Napja mára olyan összekötő kapoccsá vált, ami az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja.

Részletek
Nyílt nap a kecskeméti SOS gyermekfaluban

Nyílt nap a kecskeméti SOS gyermekfaluban

2019. augusztus 1. 13:00

Hogyan lehet szeretni másnak a gyerekét? Milyenek a nevelőszülők mindennapjai? Hogyan lehet segíteni a szülők nélkül élő gyerekeknek? A kecskeméti SOS gyermekfalu nyílt napján gyakorló nevelőszülőkkel és szakemberekkel beszélgethetnek az érdeklődők augusztus 2-án, pénteken 10 és 14 óra között Kecskeméten, a Vízmű utca 22. szám alatt.

Részletek