Hálaadó koncert lesz pénteken a Béke-téren

Hálaadó koncert lesz pénteken a Béke-téren

2021. július 1. 11:00

Hálaadó koncert lesz július 2-án, pénteken, 19 órakor a szökőkútnál. A Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola szervezte Béke-Tér-Zene programsorozat következő eseményén a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa és a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar közös műsorát hallhatja a közönség.

Részletek
Gárdonyi Gézára emlékezünk

Gárdonyi Gézára emlékezünk

2021. június 30. 14:00

Gárdonyi Gézáról tart előadást "A világ minden üzlete nem ér fel a szívnek egy boldog órájával" címmel Juhász István nyugalmazott gimnáziumi tanár. Az irodalmi délután július 1-jén, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Hattyúházban. A programon csak védettségi igazolvány felmutatásával vehetnek részt, a maszk viselése továbbra is ajánlott.

Részletek
Hattyúkerti zenés esték

Hattyúkerti zenés esték

2021. július 13. 16:00

Hosszú kihagyás után idén nyáron ismét szeretettel hív és vár minden érdeklődőt a Hattyúkerti Zenés Esték sorozat előadásaira a Petőfi Sándor Városi Könyvtár.

Részletek
Nyáresti zenés BorZsongás Kiskőrös főterén

Nyáresti zenés BorZsongás Kiskőrös főterén

2021. június 21. 16:00

Június 26-án, szombaton 16 órától várnak minden kedves látogatót egy kellemes borkóstolós felfrissülésre. Könnyed, gyümölcsös borok, különböző programok, jó hangulat és még egy meglepetés vendég is lesz a helyszínen.

Részletek
Emlékhelyek Napja Ópusztaszeren

Emlékhelyek Napja Ópusztaszeren

2021. június 17. 14:00

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark is csatlakozott a Nemzeti Örökség Intézete által szervezett Emlékhelyek Napja programsorozathoz. Június 20-án, vasárnap az emlékpark új kiállítását rendkívüli tárlatvezetés keretében tekinthetik meg a látogatók. Az Arany, ezüst, vas című kiállítás, Magyarországon eddig együtt be nem mutatott hun leleteket és kincseket tár a látogatók elé.

Részletek
A bugaci fogathajtó verseny részletes programja

A bugaci fogathajtó verseny részletes programja

2021. június 15. 17:00

Több, mint 20 év után, június 17. és 20. között rendezik meg az Abonyi Imre Emlékversenyt, Nemzeti és Fogathajtó Versenyt Bugacon, a Bugaci Csárda melletti Kurultaj rendezvényterületen. A házigazda Magyarország mellett 8 nemzet, Csehország, Németország, Románia, Svájc, Horvátország, Szerbia, Szlovákia és Észtország hajtói 62 starttal neveztek az eseményre. A rendezvényre a belépés és a parkolás is ingyenes. A verseny a szabadtéri sportrendezvényekre vonatkozó szabályozás szerint védettségi igazolvánnyal látogatható.

Részletek
Trianon a geográfia tükrében

Trianon a geográfia tükrében

2021. június 22. 08:00

Újabb előadásra várja a látogatókat a városi könyvtár. A földrajzi szabadegyetem előadássorozat keretében dr. Kubassek János geográfus, tudománytörténész, az érdi Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója tart előadást Trianon a geográfia tükrében címmel június 24-én, csütörtökön 17 órától a Hattyúházban. Bevezetőt mond Bense Zoltán földrajztanár. A program támogatója a Nemzeti Kulturális Alap. Az előadáson csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők vehetnek részt, a maszk viselése továbbra is ajánlott.

Részletek