Koncert A Zene világnapján

Koncert A Zene világnapján

2019. szeptember 29. 16:00

Nemzetközi Zenei Világnapi Hangversenyt ad október 5-én, szombaton 19 órai kezdettel a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar. Vezényel: Kis-Fekete Vilmos és Tóth László. A Szent István Templomban tartandó est meghívott vendége a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa, Szatmári Imre vezetésével. Köszöntőt mond Csányi József polgármester. A belépés díjtalan, a közreműködők minden zeneszeretőt várnak a rendezvényre.

Részletek
Petőfi gondolati költészete

Petőfi gondolati költészete

2019. szeptember 25. 14:30

Dr. Reisinger János irodalomtörténész tart előadást Petőfi gondolati költészete címmel, különös tekintettel a Világosságot! című versére. Az est szeptember 26-án, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Hattyúház rendezvénytermében.

Részletek
Dr. Szobonya Zoltán Megyei Emléknap

Dr. Szobonya Zoltán Megyei Emléknap

2019. szeptember 26. 10:00

Szeptember 27-én, pénteken, 14 órai kezdettel immáron 4. alkalommal rendezi meg a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a dr. Szobonya Zoltán Megyei Emléknapot, amellyel az 1945 és 1961 közötti időszak hőseinek és áldozatainak állítunk méltó emléket. A megyeháza dísztermében (6000 Kecskemét, Deák tér 3.) tartott ünnepi megemlékezést a kecskeméti börtön falánál, dr. Szobonya Zoltán emléktáblájánál folytatják 16 órától (Kecskemét, Mátyási utca 2.).

Részletek
Emlékezzünk az aradi vértanúkra!

Emlékezzünk az aradi vértanúkra!

2019. október 3. 14:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel vár mindenkit október 4-én, pénteken 16 órára az aradi vértanúk tiszteletére rendezendő városi ünnepségre a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermébe.

Részletek
Az anyatej világnapja a könyvtárban

Az anyatej világnapja a könyvtárban

2019. szeptember 30. 11:30

A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat, a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete és a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt Az anyatej világnapja alkalmából a kibővített Betűbölcsi programjára. A rendezvény október 1-jén, kedden 10 órakor lesz a városi könyvtárban. 

Részletek
A Magyar Dráma Napja

A Magyar Dráma Napja

2019. szeptember 19. 14:30

Felolvasóestet tart szeptember 20-án, pénteken 17 órakor a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola színjáték tanszaka az intézmény 3. emeleti dísztermében, a Batthyány utca 12-18. szám alatt. Ezen a napon a magyar színházak is különféle programokat, rendezvényeket, előadásokat szerveznek, hogy ezekkel is népszerűsítsék a magyar drámát.

Részletek