Ősszel se hagyja ki a Volánbusz nosztalgiajáratait!

Ősszel se hagyja ki a Volánbusz nosztalgiajáratait!

2023. szeptember 28. 18:00

Az Ikarus-rajongók találkozójától a hatvani nosztalgia-telephelyig, a szolnoki RepTártól a vácrátóti arborétumig és a veresegyházi medveparkig számos eseményre, illetve helyszínre látogathatnak el az érdeklődők retró járműveinkkel szeptember-októberben.

Részletek
Félegyházi orgonakoncert a kárpátaljai magyarokért

Félegyházi orgonakoncert a kárpátaljai magyarokért

2023. szeptember 30. 13:00

Jótékonysági orgonakoncert-sorozatot szervez a legnehezebb sorsú nemzetrész támogatására Teleki Miklós Artisjus-díjas orgona- és zongoraművésszel a Nemzeti Összetartozás Alapítvány. A turné bevételeivel célzott támogatást nyújtanak a kárpátaljai magyar oktatási és szociális intézményeknek. Kiskunfélegyházán szeptember 30-án, szombaton 18 órakor kezdődik a jótékonysági esemény.

Részletek
Őszi virágünnep

Őszi virágünnep

2023. október 13. 10:00

Ha ősz, akkor virágünnep. Hagyományosan október közepén rendezik meg Kiskunfélegyházán a méltán népszerű őszi virágünnepet. Ez alkalommal október 14-én, szombaton 8 és 12 óra között várják a látogatókat Kiskunfélegyházán, a Petőfi-téren, a Hattyúház előtti sétányon. Szokás szerint lesz dísznövény-bemutató, virág és kézműves termékek, illetve kiadványok vására. Mindezek mellett kiállításon mutatják be a XIII. Virágos Félegyházáért versenyen résztvevők kertjeiről készült fotókat. 

Részletek
Az inkák öröksége

Az inkák öröksége

2023. szeptember 26. 10:00

Szeptember 28-án, csütörtökön 17 órától folytatódik a városi könyvtár Földrajzi szabadegyetem című sorozata. Az inkák öröksége címmel tart vetítettképes előadást a Hattyúházban dr. Tarjányi József, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tiszteletbeli tagja. Az est házigazdája Bense Zoltán, földrajztanár, hegymászó.

Részletek
Irodalmi séta az Ótemplom kertjében

Irodalmi séta az Ótemplom kertjében

2023. szeptember 27. 06:00 | Petőfi-emlékévek

Irodalmi sétára hívják az érdeklődőket szeptember 27-én, szerdán 15 órától az Ótemplom kertjébe a Petőfi-fordítók domborműveihez. A Petőfi-emlékévhez kapcsolódó eseményt a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szervezi. A megjelenteket Kállainé Vereb Mária egyesületi elnök köszönti, majd a sétát Tóth Gyuláné nyugalmazott iskolaigazgató, az egyesület tiszteletbeli tagja vezeti.

Részletek
Fókuszban az állatvédelem

Fókuszban az állatvédelem

2023. szeptember 24. 16:00

Október 2. és 15. között rendezik hazánkban az Állatvédelmi Témahetet az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság szervezésében. Az eseményhez a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága is csatlakozott. A program fő célja a különböző korosztályú gyermekek szemléletformálása, valamint a belső motiváció kialakítása a cselekvő állatvédelemre. Az Állatvédelmi Témahét nyitóeseményét szeptember 30-án szervezik Budapesten az V. kerületi Erzsébet-téren. 

Részletek