Átmenetileg változik a főépítész ügyfélfogadási időpontja

Átmenetileg változik a főépítész ügyfélfogadási időpontja

2019. október 23. 16:00

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal tájékoztatja a lakosságot, hogy a városi főépítész a hétfői ügyfélfogadása helyett két alkalommal, október 29-én, valamint november 5-én kedden tartja ügyfélfogadását. Ezen dátumokat követően az ügyfélfogadás változatlanul a hétfői napokon történik.

Részletek
Tilos az égetés    

Tilos az égetés    

2019. október 23. 13:00

Az elmúlt időszakban sok lakossági panasz érkezett az önkormányzathoz füstöléssel, kellemetlen bűzzel járó égetésekkel kapcsolatban. Juhász Lászlóval, a városüzemeltetési osztály vezetőjével ennek apropóján arról beszélgettünk, hogy milyen helyi és országos szabályokat kell betartanunk annak érdekében, hogy ne terheljük Kiskunfélegyháza levegőjét.

Részletek
Bemutató az alkotás öröméből

Bemutató az alkotás öröméből

2019. október 23. 07:30

Horváth-Gazsó Adrienn művésztanár, festő-keramikus a városháza előtti téren mutatta be alkotásait, miközben fiatalokat és felnőtteket avatott be a festészet rejtelmeibe. A művésznőt művésztársa, Kis virág köszöntötte. A helyszínen készült alkotást és a kiállítás képeit október 28-áig a Petőfi - emlékházban láthatják az érdeklődők.

Részletek
Gazdikereső

Gazdikereső

2019. október 21. 16:00

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Részletek
Összetartó közösség gyűlt össze a tetováló fesztiválon

Összetartó közösség gyűlt össze a tetováló fesztiválon

2019. október 20. 09:00

Kibővített keretek között új helyszínen, a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban rendezték meg október 19-én a II. Dél-Magyarországi Tetováló és Motorépítő Fesztivált, ami az első alkalomhoz hasonlóan egyben jótékonysági keretet is öltött. Idén a bevétellel a Kecskeméti Megyei Kórház Gyermek- és Újszülött Osztálya részére tervezett fájdalommentes sárgaságmérő berendezés megvásárlásához járultak hozzá. A Southern Tattoo & Custom Fest jótékonysági rendezvényt a Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány, a Plain-Rock Egyesület és a Hellwolf Tattoo közösen valósította meg.

Részletek
Gazdag kínálat az őszi virágvásáron

Gazdag kínálat az őszi virágvásáron

2019. október 23. 10:00

Az őszi virágünnepet október 19-én tartották meg a Korona utcában. Az új helyszínen a korábbi évekhez viszonyítva szerényebb volt a látogatottság. A kínálat azonban nagyon gazdag volt. A virágot szeretők mindent megtaláltak ahhoz, hogy felújítsák, tovább színesítsék kertjeiket, erkélyeiket.

Részletek
Körkérdés: Mutasd a tetkódat...

Körkérdés: Mutasd a tetkódat...

2019. október 22. 07:30

Bár manapság igen széles körben elterjedt a tetoválás, a közvéleményt továbbra is megosztja ennek a megítélése. Legtöbben sajátos és egyedi kifejezési módnak, viselője magánügyének tekintik az alkotásokat. Mert igen. Napjaink tetoválásai sokszor igazi művészeti alkotások.

Részletek
Polgármesterek gyűltek össze Lakiteleken

Polgármesterek gyűltek össze Lakiteleken

2019. október 21. 07:30

Az önkormányzati választások utáni első találkozójukat tartották Bács-Kiskun megye 4. számú választókerületének frissen megválasztott településvezetői a lakiteleki polgármesteri hivatalban pénteken. A polgármesterek Lezsák Sándor országgyűlési képviselő meghívására ültek tárgyalóasztalhoz, hogy összegezzék terveiket.

Részletek