Hirdetés
Szombati Jóga Piknik

Szombati Jóga Piknik

2020. június 6. 15:00

A Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda szervezésében június 6-án, szombaton Jóga Pikniken vehettek részt az érdeklődők a Honvéd Sporttelepen.

Részletek
Vasút: Ideiglenes járványügyi menetrend lépett életbe

Vasút: Ideiglenes járványügyi menetrend lépett életbe

2020. június 6. 13:00

A közösségi közlekedési hálózaton a járványhelyzet jelentősen visszavetette az utasforgalmat, ezért június 6-ától több vasútvonalon ideiglenes járványügyi menetrend lép életbe, a járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat. A változások a vonaton utazók nagyjából 4 százalékát érintik.

Részletek
Örömzene a Béke-téren

Örömzene a Béke-téren

2020. június 6. 12:00

Hatalmas érdeklődés övezte június 5-én, pénteken este a Tóth László vezényletével felsorakozott Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar játékát. A megújult Béke-tér, a szökőkút, a térzene, a kellemes idő sokakat a szabadba csábított. A zenekar repertoárja is a júniust idézte, könnyed, ritmusos dallamokat hallhatott az érdeklődő közönség. Az esemény 20.30-kor kezdődött és a műsor részeként 20.45-kor a szökőkút programja is mintegy kiegészítő elemként kapott szerepet az este folyamán – rengeteg gyermek őszinte örömére.

Részletek
Itt az ideje a zöld fordulatnak

Itt az ideje a zöld fordulatnak

2020. június 5. 16:00

Kivéreztetett önkormányzatok címmel tartott sajtótájékoztatót június 3-án, Kiskunfélegyházán, a Petőfi-téren Kendernay János, az LMP társelnöke és Kis-Szeniczey Kálmán, a párt kiskunfélegyházi önkormányzati képviselője. Tájékoztatójukban többek között kifejtették: A világjárvány, a vészhelyzet megpróbáltatásait és az előttünk álló, pontosabban már velünk lévő klímaváltozás hatásait, az ország átfogó zöld újraindításával tudjuk csak orvosolni. És így tudunk egyben felkészülni akár a következő járványokra is.

Részletek
Trianonra emlékezve

Trianonra emlékezve

2020. június 4. 21:20

Száz másodpercig zúgtak az Ótemplom harangjai június negyedikén, a száz évvel ezelőtt aláírt Trianoni békediktátum időpontjában. Ezt követően a félegyháziak a Magyarok Nagyasszonya-szobornál emlékeztek a fájdalmas évfordulóra. Beszédet mondott dr. Tarjányi József, a megemlékezésen közreműködtek: Seregély Csilla, Rónaszéki Gábor plébános, Gulyás László és a Padkaporos Táncegyüttes táncosai. A Magyarok Nagyasszonya-szobornál mécseseket és koszorút helyeztek el Félegyháza lakói, a városvezetés, a politikai pártok és civil szervezetek képviselői.

Részletek
Janka, az online csillagász

Janka, az online csillagász

2020. június 5. 12:00

Online csillagászati vetélkedőt szervezett általános és középiskolásoknak a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Csillagászati Szakköre és a Gothard Jenő Csillagászati Egyesület, május 2-án. A vetélkedőre Gulyás Janka, a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola 8.a osztályos tanulója is jelentkezett, aki a rendkívüli módon megtartott versenyen korosztályában a hetedik helyezést érte el. Az iskola tanárai gratulálnak sikeréhez, amellyel bizonyította, hogy a rendkívüli helyzetben is meg lehet találni a lehetőséget a versenyzéshez.

Részletek
Félegyházi kalandtúra

Félegyházi kalandtúra

2020. június 5. 10:00

Útjára indult Kiskunfélegyháza legújabb kiadványa, a Félegyházi kalandtúra - adta hírül Facebook-oldalán a Tourinform Iroda. Városismereti tudását minden kalandvágyó tesztelheti, amikor pontról-pontra bejárja Kiskunfélegyháza nevezetességeit, ezáltal felejthetetlen élményekkel gazdagodhat kicsi és nagy egyaránt. A kérdésekre adott válaszokat beírva a keresztrejtvénybe egy híres félegyházi személy neve és foglalkozása bukkan elő.

Részletek
Félárbócon a nemzeti lobogó

Félárbócon a nemzeti lobogó

2020. június 4. 13:00

Trianon tragédiájának 100. évfordulóján félárbócra engedték ma reggel a gyászszalagos zászlót a városháza előtt. A száz évvel ezelőtt történtekre a város lakói 16.30-kor emlékeznek az Ótemplom előtt, a Magyarok Nagyasszonya szobornál.

Részletek