Fertőtlenítőszer gyártására váltott a MOL almásfüzitői üzeme

Fertőtlenítőszer gyártására váltott a MOL almásfüzitői üzeme

2020. március 25. 14:30

Fertőtlenítőszer gyártására váltott a MOL almásfüzitői üzeme. Az üzem napi 50 ezer litert tud gyártani a készítményből, ami felületek és bőrünk fertőtlenítésére is alkalmas. Ezzel a mennyiséggel az egész országot heteken belül két-három hónapra el tudják látni. A gyárban három műszakban, 24 órában dolgoznak – jelentette be Ratatics Péter, a MOL ügyvezető igazgatója. A készítményt először a kórházak, kiemelt közintézmények, a nagyüzemi felhasználók kapják meg, a tervek szerint két hét múlva pedig a kiskereskedelemben is elérhetővé teszik.

Részletek
Újabb átfogó védelmi intézkedéseket jelentett be a kormányfő

Újabb átfogó védelmi intézkedéseket jelentett be a kormányfő

2020. március 23. 14:00 | Koronavírus

Hat újabb jelentős gazdasági intézkedést jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján. Többek között június 30-ig kapnak adómentességet a kkv-k a kata fizetése alól, valamint a kilakoltatásokat és az adóvégrehajtásokat is felfüggesztik. Orbán Viktor részletesen beszámolt arról, hogy milyen erők állnak rendelkezésre a védekezéshez.

Részletek
Ismét a régi helyén a csecsemő-tanácsadás

Ismét a régi helyén a csecsemő-tanácsadás

2020. március 31. 10:00 | Koronavírus

A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat tájékoztatja az érintetteket, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetre tekintettel, március 24-étől a házi gyermekorvosok által végzett csecsemő-tanácsadás ideiglenesen a korábban is e célra használt helyiségbe költözik vissza a Hunyadi utca 6. szám alá. A szolgáltatás az épület nagykapuján keresztül a mozgássérült, illetve babakocsi-feljárón át közelíthető meg.

Részletek
Szájmaszkokat gyártanak Izsákon

Szájmaszkokat gyártanak Izsákon

2020. március 23. 12:00 | Koronavírus

Pénteken kezdték meg az Abrigo-Tex Kft. izsáki varrodájában az egyszer használatos és a többször használható, mosható szájmaszkok gyártását. Az előzetes számítások szerint az üzemben heti több ezer darab szájmaszk készülhet el.

Részletek
A félegyházi „Tündéri doktornéni” sikere

A félegyházi „Tündéri doktornéni” sikere

2020. március 24. 08:00

Harmadik alkalommal díjazza az egyik internetes portál a leginspirálóbb nőket azzal a céllal, hogy olyan személyeket állítson reflektorfénybe, akik munkásságukkal, hivatásukkal elismerésre méltó teljesítményt nyújtottak. Idén a zsűri és az internetes szavazatok alapján a kiskunfélegyházi származású Horváthné dr. Tajti Zsanett érdemelte ki a Leginspirálóbb hétköznapi hős díjat. A kezeltjei, a szülők és ismerősei „Tündéri doktornéninek” szólítják. Zsanett életét és munkáját, a városhoz kötődését így összegezte lapunknak.

Részletek