Sokan jelentkeztek az egészségügyi szűrésekre

Sokan jelentkeztek az egészségügyi szűrésekre

2020. július 27. 12:00

Az ország legnagyobb egészségügyi szűrőkamionja érkezett Kiskunfélegyházára július 26-án, az Egészségközpont elé, a Magyarországot átfogó egészségvédelmi szűrőprogram keretében. A szakemberek 38 átfogó vizsgálattal, látványos anatómiabemutatóval, dietetikai tanácsadással és elsősegélynyújtási ismeretek bemutatásával várták az érdeklődőket. Az ingyenes vizsgálatokat a félegyháziak örömmel fogadták.

Részletek
BENU szűrőnap Félegyházán

BENU szűrőnap Félegyházán

2020. július 24. 14:00

Ismét Kiskunfélegyházára érkezik Magyarország legnagyobb egészségügyi szűrőkamionja. Július 26-án, vasárnap 9 és 16 óra között érhető el az ingyenes vizsgálat a Korond utcában, az Egészségközpont előtt.

Részletek
Júliusi véradások

Júliusi véradások

2020. július 17. 08:00

Júliusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
A gyógyítás az életük

A gyógyítás az életük

2020. július 10. 20:30

Július elseje minden évben a magyar egészségügy ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, akit az anyák megmentőjeként ismernek. Kiskunfélegyházán ezúttal július 10-én ismerték el a kórházi és egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját a városi kórházban rendezett ünnepségen.

Részletek
3+1 városi legenda a margarinról

3+1 városi legenda a margarinról

2020. július 12. 16:00

Miért választják a hangyák a vajat a margarin helyett? Érdemes a zsírokat száműzni a táplálkozásunkból, hogy ne hízzunk el? Tényleg csak egy hajszál különbözteti meg a margarint a műanyagtól? Rengeteg mítosz terjeng a gyakran démonnak kikiáltott margarin kapcsán, de most segítünk megfejteni a városi legendák hátterében álló magyarázatokat.

Részletek
Intim torna: nem csak panasz esetén

Intim torna: nem csak panasz esetén

2020. július 7. 18:00

Kriston Intim Torna női tanfolyamot szervezett Kiskunfélegyházán az Egészségfejlesztő Iroda július 7-e és 9-e között. A háromnapos esemény fontosságát és szükségességét jelzi, hogy nagyon hamar megteltek az üres helyek, élénk érdeklődés kíséri a tanfolyamot Kiskunfélegyházán.

Részletek
Egyre több állatbetegség terjedhet át emberekre

Egyre több állatbetegség terjedhet át emberekre

2020. július 9. 12:00

Egyre több, eredetileg állatoknál terjedő kórokozó betegítheti meg az embereket a jövőben, hasonlóan a mostani világjárványt okozó koronavírushoz – írja az MTI az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) és a Nemzetközi Állatállomány Kutatóintézet (ILRI) hétfőn közzétett jelentése nyomán.

Részletek
Július  elseje: Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja

Július  elseje: Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja

2020. július 1. 08:00

Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. Nevét orvostörténeti múzeum, emléktábla, és orvosi egyetem is büszkén viseli. Születésnapjának évfordulóján idén július 1-jén is koszorúzással emlékeznek meg az anyák megmentőjére a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban és a Semmelweis Egyetemen is.

Részletek
Egészségkertben is lehet gyógyulni

Egészségkertben is lehet gyógyulni

2020. június 29. 08:00

A kórházban töltött órákra, napokra a legtöbben félelemmel, aggodalommal telve tekintenek. Az egészségügyi intézmény steril, rideg hangulatát mindenki átérzi függetlenül attól, hogy betegként, látogatóként vagy dolgozóként van jelen, amit tartósan még a zöldellő növények és a falakra aggatott festmények sem képesek megtörni. Oldandó ezt a feszültséget, a kecskeméti kórház dolgozói egy terápiás egészségkertet álmodtak az épületkomplexum mellé, amit az idén elnyert Richter Anna Díjnak köszönhetően 2020-ban meg is valósíthatnak.

Részletek