Sajtótájékoztató a lakótelepi rendelő sorsáról

Sajtótájékoztató a lakótelepi rendelő sorsáról

2020. október 21. 08:00

A Petőfivárosi háziorvosi rendelővel kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatót a hét végén a Veled a Városunkért Egyesület. Az egyesület vezetői elmondták, hogy ellenzik azt, hogy a lakótelepről – akár csak ideiglenesen is – az Egészségközpontba telepítsék az orvosi rendelőt. Véleményük szerint erről a kérdésről, a döntés meghozatala előtt ki kell kérni az itt élők véleményét is. Horváth Tamás elmondta, hogy erről a kérdésről egy évvel ezelőtt tartottak fórumot, arról, hogy mennyire fontos az itt élőknek a háziorvosi rendelő megléte.

Részletek
Irányított véradással segíthetünk Zsoltnak

Irányított véradással segíthetünk Zsoltnak

2020. október 20. 12:00

Irányított véradást szerveznek az október 3-án motorbalesetet szenvedett kiskunfélegyházi Farkas Zsolt tűzoltó főtörzsőrmesternek. Sérülései súlyossága miatt továbbra is 0+ vérre van szüksége, amiben kérik a lakosság segítségét. A héten két időpontban, október 21-én, szerdán Kiskunfélegyházán, a városi kórházban 9-től 12 óráig, október 24-én, szombaton pedig a Szakmaközi Művelődési Házban 9-től 13 óráig van lehetőség vért adni.

Részletek
Konyhanyelven a mellrákról 

Konyhanyelven a mellrákról 

2020. október 19. 14:00

Idén júliusban megjelent Arató Györgyi: Konyhanyelven a mellrákról című hiánypótló könyve. A szerzőt 30 évesen, 9 éve diagnosztizálták rosszindulatú emlődaganattal. Most könyvet írt, hogy segítsen a sorstársainak.

Részletek
A Csanyi úti idősek otthonában is küzdenek a koronavírus-járvánnyal

A Csanyi úti idősek otthonában is küzdenek a koronavírus-járvánnyal

2020. október 9. 20:00 | Koronavírus

Eddig 44 ellátott és 11 dolgozó, vagy kontaktszemély PCR tesztje lett pozitív a kiskunfélegyházi Csanyi úti idősek otthonában. Az intézmény vezetése és dolgozói minden tőlük telhetőt megtesznek a koronavírus-járvány megfékezéséért. Ehhez a fizikailag és mentálisan megterhelő munkához számítanak a hozzátartozók empátiájára és együttműködésére – mondta el lapunknak Gálig Erzsébet intézményvezető.

Részletek
Aki vért ad, életet ad! – Rendhagyó véradás

Aki vért ad, életet ad! – Rendhagyó véradás

2020. október 8. 12:00

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hagyományosan idén is három alkalommal szervez véradást a Magyar Vöröskereszttel egyeztetve, az igazgatóság állományának, a megyeszékhely és környéke lakosságának önkéntes véradói részvételével. A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya az elmúlt években országosan is kiemelkedő helyezéseket ért el a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmával megtartott véradásokon. Büszkék arra, hogy az igazgatóságon nagy számmal vannak segíteni vágyó kollégák.

Részletek
Látás Világnapja 2020 – Ne legyünk rövidlátók!

Látás Világnapja 2020 – Ne legyünk rövidlátók!

2020. október 7. 17:00

A Látás Világnapját (World Sight Day) mindig október második csütörtökén tartják. A megváltozott életmódunknak köszönhetően a rövidlátás (myopia) villámgyorsan terjed, ami súlyos formájában látásromláshoz, akár vaksághoz is vezethet! A Magyar Szemorvostársaság és a Nemzeti Programbizottság a Jó Látásért erre kívánja felhívni a figyelmet, hogy a vakság nagy részben megelőzhető, illetve gyógyítható, valamint egész napos ingyenes szűrővizsgálatot szervez Kecskeméten.

Részletek
Könyvek klubja

Könyvek klubja

2020. október 9. 17:00

Az országos Könyvtári Napok Kiskunfélegyházáért eseménysorozata keretében, a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár udvarán rendezték meg október 6-án a Könyvek klubja olvasókört. Dr. Szabó Imre filozófus vezetésével betekintést nyerhettünk Roald Dahl Szuperpempő, valamint William és Mary című elbeszéléseibe. Mind a két művet az író meghökkentő csattanókkal tette érdekessé, amelyekről mélyenszántó beszélgetés kerekedett.

Részletek
Középkori maszkkal védekeztek az idei Ünnepi Könyvhét egyik bemutatóján - videóval

Középkori maszkkal védekeztek az idei Ünnepi Könyvhét egyik bemutatóján - videóval

2020. október 3. 16:00 | Koronavírus

Csőrös maszkot, az úgynevezett pestisdoktor álarcot viselve mutatták be ’A gondolkodás forradalma’ című könyvet az idei Ünnepi Könyvhét rendezvénysorozat keretében. A koronavírus miatt megváltozott körülmények közt megrendezett eseményen Kiss Róbert Richard újságíró és Mosóczi András szerző nem véletlenül döntöttek úgy, hogy a középkor nagy pestisjárványai idején használatos maszkkal védekeznek.

Részletek